Bulvár-celeb

2 órája

Elöl? Hátul? Középen? Kiderült, miért a legrosszabb ülés a legjobb a repülőkön

A döntés, hová is üljünk a gépen, sosem egyszerű. Most egy tapasztalt utazó segít választani a saját tapasztalatai alapján.

MW

Forrás: Shutterstock

Nem tudja, mi alapján válasszon ülőhelyet a repülőn? Most egy utazási szakértő megosztotta a tapasztalatait, és elárulta, miért kell mindig a legrosszabb ülést választani a repülőn.

Gyakran előfordul, hogy a légitársaságok extra díjat számítanak fel az utasoknak a választási lehetőségért, ezért rendkívül fontos, hogy a megfelelő ülést foglaljuk le.

Sokan nem szeretik a középső ülést, mások szerint legjobb a gép elején ülni. John Burfitt utazási szakértő és újságíró azonban meglepő dolgot árult el arról, ő milyen helyet választ, amikor utazik.

Utolsóból első

A tapasztalt utazó elárulta: az egyik repülés megváltoztatta a nézetét az ülőhelye megválasztásáról, ezért most a sokak által a legrosszabb helynek tartott ülés lett a kedvence egy repülőgépen.

„Úton voltunk Sydney-ből Los Angelesbe. A mögöttem ülő utas néhány percenként keresztbe tette a lábát, kinyújtózott vagy tekergette magát, közben a térde vagy a lába az ülésem közepén koppant” – írta John.

repülő,.
Nem az a legjobb hely, amire gondolnánk
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Ezért, mint mondja, azóta mindig az ablaknál lévő ülést foglalja le a gép hátuljában, a vécé közelében.

Úgy döntöttem, hogy mostantól a hátsó sor lesz az egyetlen hely, ahol ülök egy hosszú repülőút során. A következő járatomon a fedélzet hátsó sorában foglaltam helyet, és ami még jobb, az ablak mellett volt a helyem. Ahogy befészkelődtem abba a sarokba, rájöttem, miről is szól az igazi légitársasági szerelem. Éppen most találtam meg a legjobb helyet a gépen.

Nagy előny az is, hogy innen gyorsan ki lehet ugrani a mosdóba. John is megjegyezte, hogy ebben a sorban néha csak két ülés van, így extra helyünk is marad. Ráadásul az ülés hátradöntésekor nem kell aggódnunk a mögöttünk ülő utastárs miatt.

Azt viszont az utazási szakértő is elismerte, hogy a repülőgép hátulján gyakran nincs ablak. A csatlakozó járatokon utazók számára pedig ez a hely nem ideális, mert beszállásra csak a repülőgép első ajtaját szokták használni – írja a Travelo.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!