Nagyvilág

2011.02.23. 12:00

Videó: A világ legizgalmasabb vidámparkja!

<p>Las Vegas - Las Vegas -ban, a Sztratoszféra torony (Stratosphere Tower) tetején találjuk a világ legizgalmasabb vidámparkját!</p>

Ez a vidámpark tartogatja a legtöbb izgalmat az összes közül? Hogy miért? Mert egy hatalmas torony tetejére épült. Szinte a fellegekben szórakozhatunk!

A Sztratoszféra (Stratosphere Tower)névre hallgató szálloda Los Angeles városában található. A 100 emeletes torony 345 méter magas, ennek a tetején található a világ legjobb vidámparkja! Akiknek tériszonyuk van, itt legyőzhetik félelmüket!

A vidámpark három őrült építményből áll

Insanity: A vállalkozókedvűek beülnek 4 pár felülről felfüggesztett székbe. Az óriás polipkar pedig belógatja több mint 300 méterrel a város fölé 15 méterrel a torony peremén kívül, majd egyre gyorsulva elkezd forogni a szerkezet, mígnem a centrifugális erő el nem éri a 3G-t, aminek következtében a lesápadt utasok az ülésekbe lapulva arcal lefelé forognak körbe.

X-Scream: Egy hatalmas libikóka, szitén körülbelül 320 méterrel Las Vegas felett, egyik felével a torony peremén kívül. Az utasok egy 4x2 személyes kocsiban foglalnak helyet a a mérleghinta lenti felében. Ahogy a hatalmas kar átbillen, a kocsi megindul a torony peremén túlnyúló vége irányába, ahol természetesen hiányzik az ütközőbak.

Big-Shot: A torony tetejére épített több mint 50 méter magas 16 személyes katapult. Az utasokat 75 km/h sebeséggel kb. 4G-s gyorsulással lövik ki Las Vegas fölé, majd lefelé zuhanva negatív G-k dolgozzák meg az ebédet a gyomorban.

Illetve korábban itt volt, majd 2005 decemberében bezárt a világ legmagasabb hullámvasútja, a High Roller.

Vidámpark a fellegekben!



Kapcsolódó videók:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!