Nagyhalász

2021.01.15. 16:00

Útfelújítás, közösségi ház Nagyhalászban

Több beadott nagyhalászi pályázatot kedvezően bíráltak el.

KM

A kézilabdacsarnok látványterve | Fotó: önkormányzat

Az oltóanyag megérkezéséig ebben az évben is a legfontosabb feladatunk a vírus elleni harc folytatása – tájékoztatott Orosz Károly, Nagyhalász polgármestere.

– A jó hír az, hogy az elmúlt esztendő megpróbáltatásai mellett több pályázatot sikerült beadnunk, így a lakóhelyünk élhetőbbé, szebbé válik.

– Tavaly május közepén adtuk be „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” című felhívásra a pályázatunkat.

A döntés karácsony előtt, szinte ajándékként érkezett, 120 millió forint támogatást kapunk.

– Ez a felhívás a kijelölt akcióterületen élő, szociálisan rászorult lakosaink felzárkóztatását, képzését, fiatalok egészséges életmódra nevelését, egészségügyi, megelőző programok szervezését, bűnmegelőzési akcióterv és baleset-megelőzési munkaterv végrehajtását, valamint a közösségfejlesztéshez kapcsolódó programok szervezését tartalmazza.

A kézilabdacsarnok látványterve | Fotó: önkormányzat

– Ehhez kapcsolódik egy másik pályázat, melyet szintén még májusban adtunk be, és a napokban kaptuk az értesítést, hogy ez a projekt is nyert. Ebből a támogatásból meg tudjuk oldani a Bocskai és Hunyadi utca közötti gyalogút megépítését, útfelújítást végezhetünk, és megoldódhat a csapadékvíz-elvezetés rekonstrukciója a Hunyadi utcán. Ezen felül szélesíteni fogjuk a Pusztatemplom utcát, a Petőfi utca első szakaszát is felújítjuk. A Hunyadi utca kereszteződésétől a gyár előtt a víztoronybejáróig megújul majd a járda.

Az útfelújítások mellett három szociális bérlakást és egy szolgálati lakást alakítunk ki, a ­Petőfi utcán pedig közösségi ház épül

– tette hozzá Orosz Károly.

A polgármester még elmondta, a kézilabdacsarnok ügyében is előrelépés történt, mert megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a közbeszerzési felhívás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!