2021.01.24. 12:50
A tél különleges csemegéje
A tél egyik csemegéje a sült gesztenye.
Forrás: illusztráció / shutterstock
Ahhoz, hogy élvezhessük a finomságot, nem kell feltétlenül utcai árusoknál vásárolnunk, mi magunk is süthetünk gesztenyét. Érdemes jó minőségű, nagyobb szemű, fényes, nehéz, nem kongó példányokat választani, amelyeken nincsenek lyukak. A gesztenyéket a sütés előtt vagdossuk be, majd néhány órára áztassuk vízbe. Ettől puhább lesz a végeredmény és az esetleges kukacokra is fény derül, ugyanis a kukacjárta gesztenyék feljönnek a víz tetejére. A kiáztatott gesztenyét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 200-220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a próbaszemek jónak nem bizonyulnak – olvasható a mindmegette.hu-n.
KM