Labdarúgás, Vármegyei I. osztály

3 órája

Tartaná jó formáját az Ibrány és a Tarpa a vármegyei élvonalban - edzői nyilatkozatokkal

Újra izgalmas párosításokat rendeznek szombaton és vasárnap. A vármegyei I. osztály csapatainak trénerei így várják a 11. fordulót.

Szon.hu

A Mándok az Újfehértót fogadja, a Nagykálló Ibrányba utazik

Fotó: Sipeki Péter

Túl az idény harmadán a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság. A hétvégén a 11. kört rendezik, szombaton négy, vasárnap három pályán gurul majd a laszti. A páratlan létszám miatt ismét lesz szabadnapos, ezúttal a Nyírmeggyes kényszerül pihenőre. 

vármegyei I. osztály
A Tarpa célja idén is a bajnoki cím a vármegyei I. osztályban
Fotó: Sipeki Péter

Sűrű a mezőny a vármegyei élvonalban

A szombati nap talán leginkább várt mérkőzése az Újfehértó mándoki vendégjátéka. Két kiváló formában lévő csapat találkozik. A Mándok a sorozatos sérülések és betegségek miatt gyengén kezdte az idényt, Kocsis János azonban hetek óta hangoztatja, a keret kiegyenesedésével új szezon kezdődött számukra. Ennek köszönhetően már az ötödik helyen áll a gárda, míg a Kiss Tamás vezette Újfehértó stabilan tartja harmadik helyét. Szintén kiélezett lehet a párharc Nagyecseden, ahová a Kótaj utazik. A szatmáriak elsősorban a jó hazai formájuknak köszönhetően vannak a tabella első felében, de a negyedik helyen álló Kótaj ugyanilyen szorgosan gyűjtögeti a pontokat otthonától távol. Jó formáról a Vásárosnamény esetében nem beszélhetünk és kicsi az esély arra, hogy ez a hétvégén fordul át, a naményiak ugyanis ahhoz a Tarpához látogatnak. A szombati nap „utolsó” találkozóját a feltámadó Nyírbátorban játsszák, ahová a Csenger utazik. Erdei Zoltánék egymás után két győzelemmel jelezték: ennek a csapatnak nem a kiesés elkerüléséért kell harcolnia. A győzelem már csak azért is lenne fontos mindkét együttes számára, mert ez a szekció kimondottan sűrű, három ponttal pedig több helyet is lehet fogni a tabellán. 
Vasárnap lép pályára a bajnokság egyetlen nyeretlen gárdája, a Nyírvasvári. Mondhatnák, rosszabb helyre talán nem is mehettek volna, mint a gergelyiugornyai katlan. A vásárosnaményi alakulat hazai pályán még veretlen, sőt öt meccsükből négyet is nyerni tudtak. Mielőbb szükség van a pontokra az utolsó előtti helyen álló Kemecsének is. Itt is sok sérülés tizedelte meg néhány héten át a keret összetételét, most a Baktalórántháza lesz az ellenfél. Az újonc csapat egyébként derekasan helyt áll az élvonalban, de veszélyesen helyen van, hiszen mint azt fentebb írtuk, a 8. és a 14. helyezettet mindössze két pont választja el egymástól. Végezetül pedig jöjjön az éllovas Ibrány, amely az utóbbi két fordulóban bizonyította, nem tért le a győzelmi ösvényről. Nagy Dávid ráadásul hétről hétre garanciát jelent arra, hogy elől jön a találat. Egy ilyen biztos gólgyáros pedig a Nagykállóban is elkélne, a gárda az utolsó utolsó öt mérkőzésén mindössze egyszer talált be, pedig ismerjük a régi mondást, hogy gól nélkül nehéz meccset nyerni...

Nyír-Wetland Vármegyei I. osztály, 11. forduló | Edzői várakozások

Szombat

  • Mándok (5.) – Újfehértó (3.)
    Kocsis János, a Mándok edzője: Legfontosabb dolog az az, hogy sikerült idegenben is három pontot szereznünk. Ez lesz a 3. hét, amikor teljes kerettel tudunk készülni. Ezt az időt arra használjuk, hogy közel azonos állapotban legyen minden mezőnyjátékosunk. Ha ez megfelelően alakul és fizikálisan közel leszünk egymáshoz, valamint az akarati tényezők is egy irányba mutatnak, akkor meglesz az esély, hogy feljebb lépjünk a tabellán.
    Kiss Tamás, az Újfehértó edzője: Egy nagyon jó, szervezett csapathoz látogatunk a hétvégén, ezt az elmúlt hetek eredményei még inkább alátámasztják. Mi sem feltartott kezekkel megyünk majd Mándokra, részünkről is fegyelmezett és szervezett játékot várok és akkor sikeresek lehetünk.
  • Nagyecsed (7.) – Kótaj (4.)
    Harbula Balázs, a Nagyecsed edzője: Sajnos hullámzó a teljesítményünk, de ennek megvannak az okai. Ettől függetlenül bízom benne, hogy hazai pályán bármilyen problémákkal küzdve is, be tudjuk gyűjteni a három pontot, maximálisan tisztelve ellenfelünket.
    Seregi Mihály, a Kótaj edzője: A Nagyecsed otthonában mindig nagyon nehéz játszani. Most is az látszik, hogy rapszodikusan teljesít, de a kerete képes arra, hogy javuló tendenciát mutasson. Viszont mi abból merítünk, hogy jó formában vagyunk, és tavaly is elértünk egy olyan eredményt Ecseden, amivel a hétvégén is ki lennénk egyezve.
  • Tarpa (2.) – Vásárosnamény (13.)
    Vjacseszlav Jeremjev, a tarpai edzőpáros tagja: Nem kaptunk még gólt hazai pályán, szeretnénk ezt továbbra is megtartani. Természetesen meggyőző támadó játékkal győzni szeretnénk.
    Géczi István, a Vásárosnamény edzője: Nehéz mérkőzés elé nézünk, ennek megfelelően igyekszünk felkészülni.
  • Nyírbátor (12.) – Csenger (11.)
    Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: Remélem megtaláltuk végre a góllövő cipőnket. Ahhoz, hogy számunkra továbbra is kedvező eredmények szülessenek, sokat kell még dolgoznunk. Ennek tudatában készülünk az előttünk álló Csenger elleni mérkőzésre.
    Barcsay Márk, a csengeri edzőpáros tagja: Az elmúlt mérkőzés fájdalmas veresége ellenére pozitívnak kell maradnunk. A jó dolgokat át kell mentenünk a következő összecsapásra. Megmutattuk, hogy bárkivel fel tudjuk venni a verseny, a Nyírbátor ellen is becsülettel készülünk.
  • Vasárnap
  • Kemecse (14.) – Baktalórántháza (10.)
    Tudja Dávid, a Kemecse edzője: Hazai pályán, jobb körülmények között úgy gondolom, hogy a saját játékunkat fogjuk tudni játszani. Egy Baktalórántháza mindig veszélyes csapat, nem lesz egyszerű dolgunk ezúttal sem. Hetek óta nem jó ránézni a tabellára, ezen szeretnénk változtatni. Csúszni, mászni, szenvedni kell a 3 pontért, ugyanis ez a hétvégi célunk.
    Stekler Attila,a Baktalórántháza edzője: A Kemecse hazai pályán mindenkivel szoros mérkőzést játszik. Az előző mérkőzéseinken sok gólhelyzetet alakítottunk ki, de kevés százalékát értékesítettük. A pihenő alatt sokat gyakoroltuk a támadásbefejezést, ezért bízom benne, hogy pontosan távozhatunk Kemecséről.
  • Gergelyiugornya (6.) – Nyírvasvári (15.)
    Balogh Tibor, a Gergelyiugornya edzője: Az utóbbi 2-3 hétben mutatott játékunk és hozzáállásunk finoman szólva is hagy kivetnivalót maga után. Ha továbbra is a tabella első felében akarunk maradni, akkor itthon kell tartanunk a három pontot, ami korántsem ígérkezik könnyű feladatnak.
    Paulik János, a Nyírvasvári edzője: A hazai pályán veretlen, extra focit produkáló, minőségi támadókat felvonultató Ugornya otthonában egyetlen esélyünk van: Betoljuk a buszt a kapu elé és igyekszünk élni a kevés lehetőségeinkkel. A fociban pedig láttunk már pár olyan meccset, amikor az esélytelennek vélt csapat meglepetést okozott. Miért ne sikerülhetne ez nekünk is?
  • Ibrány (1.) – Nagykálló (8.)
    Fiumei Viktor, az Ibrány edzője: Az elmúlt hétvégén egy olyan győzelmet arattunk, amely még erősebbé tette a csapat egységét. Ezt tovább szeretnénk erősíteni egy hazai győzelemmel.
    Homann Richárd, a Nagykálló edzője: Érkezünk...

A bajnokság állása

1. Ibrány 9 7 1 1 25-12 22
2. Tarpa 8 7 - 1 28-2 21
3. Újfehértó 8 6 1 1 25-11 19
4. Kótaj 9 6 0 3 18-11 18
5. Mándok 8 4 2 2 16-8 14
6. Gergelyiugornya 10 4 2 4 14-19 14
7. Nagyecsed 9 4 1 4 17-14 13
8. Nagykálló 8 3 1 4 7-13 10
9. Nyírmeggyes 10 2 3 5 18-24 9
10. Baktalórántháza 8 2 3 3 12-19 9
11. Csenger 10 2 3 5 17-27 9
12. Nyírbátor 8 2 2 4 7-13 8
13. Vásárosnamény 10 2 2 6 15-23 8
14. Kemecse 10 2 2 6 13-22 8
15. Nyírvasvári 9 - 5 4 6-20 5

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában