Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus

2 órája

Tímár Krisztián: Ez az NB I., itt nagy a felelősség

A Nyíregyháza Spartacus vasárnap a hajrában mentett pontot a Zalaegerszeg ellen. Tímár Krisztián vezetőedző agilisebb játékot várt csapata támadószekciójától.

Szon.hu

A Szpari vezetőedzője úgy látja, fejlődni kell a bennmaradás eléréséhez

Fotó: Szabó Miklós

Nagyon fontos hazai mérkőzés várt vasárnap kora délután a Nyíregyháza Spartacusra. Tímár Krisztián alakulatának zsinórban két vereség után kellett javítania, a gárda célja pedig nem titkoltan az is volt, hogy itthon tartsa a három pontot a Zalaegerszeg elleni mérkőzés végén. A klub történetének 400. élvonalbeli bajnokija azonban nem indult jól.

Nyíregyháza Spartacus, Tímár
Minden egyes pont sokat jelenthet a végén, vallja Tímár Krisztián
Fotó: Szabó Miklós

Sajnos volt hiba

Nem volt benne a levegőben, a 15. percben mégis a vendégek szereztek vezetést Mim Gergely góljával. A Szpari ezután szinte a meccs teljes hátralévő részében fölényben játszott, de megbontani nem sikerült a betömörülő zalaiakat. Az egyenlítésre egészen a 90. percig kellett várni, amikor a több mint egy hónap után pályára visszatérő Nika Kvekveskiri hosszúra ívelt szögletét a csapatkapitány Nagy Dominik a kapuba fejelte. A mérkőzést követően Tímár Krisztián vezetőedző a szerzett egy pontnak örült ugyan, de úgy érzi, inkább félig üres a pohár. 
Szerettük volna ezt a meccset behúzni. Az ellenfél egy nagyon defenzív felfogást választott, éppen ezért el akartuk kerülni, hogy egy-egy kontrájuk során belehibázzunk, de sajnos megtörtént. Azt éreztem ezután a játékosokon, hogy van tartásuk, változtattunk is a felálláson, átálltunk két csatárra. Szerettük volna, ha több beadás érkezik a szélekről, de 1-2 játékos talán ma kicsit tompább volt a támadó harmadban. Mindenképpen nagyobb minőségre, agilitásra, gólratörőbb játékra van szükség a jövőben – fogalmazott a tréner. 
Az egyenlítőgólt szerző Nagy Dominik sem volt elragadtatva a végeredménytől.

A futball bosszúja

Nem tudok igazán örülni az egy pontnak, győzni szerettünk volna. Le kell vonni a tanulságokat, a bennmaradás eléréséhez hazai pályán az ilyen mérkőzéseket meg kell nyerni. Ezen a mérkőzésen sem volt jó a helyzetkihasználásunk, ahogy az elmúlt meccseken, ezúttal is sok helyzetet kialakítottunk, de ha ezeket nem használjuk ki, a futball megbosszulja – mondta a csapatkapitány. 
Tímár Krisztián felhívta a figyelmet rá, az NB I-ben minden játékosnak nagy felelősséget kell vállalnia. 
– Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert végtére is sikerült egyenlíteni, így legalább egy pontot szereztünk és tudjuk, az élvonalban minden pontnak jelentősége van. Ugyanakkor fejlődnünk kell, mert hazai pályán szeretnénk megnyerni a meccseinket, különösen azok ellen az együttesek ellen, akik mögöttünk vannak a tabellán. 

Nyilvánvalóan az NB I. egy nagyon nehéz bajnokság, mindenkinek át kell éreznie ezt. 

Tovább kell dolgoznunk és fejlődnünk kell, hogy megtartsuk a pozíciónkat.

Visszatér Győrbe Tímár

A Nyíregyháza Spartacus legközelebb szombaton tehet ehhez újabb lépést. A gárda a szintén újonc és kiváló formát elkapó Győrhöz látogat. 
Tímár Krisztián korábbi állomáshelye utoljára augusztus 16-án szenvedett vereséget, vasárnap este pedig a bajnokságot vezető Ferencváros ellen ért el döntetlent. Ugyanakkor emlékezhetünk arra is, hogy az első fordulóban a Szpari gyakorlatilag semleges helyszínen egyszer már legyőzte a győrieket, most is ez kell legyen a cél.

A bajnokság állása

  1. 1. Ferencváros    9    7    1    1    16-6    22
    2. Paks    10    7    1    2    21-12    22
    3. Puskás Akadémia    10    7    1    2    17-9    22
    4. MTK    10    7    0    3    19-10    21
    5. Újpest    11    5    2    4    16-11    17
    6. DVTK    11    4    4    3    10-11    16
    7. Győr    10    3    3    4    11-13    12
    8. Fehérvár FC    11    3    3    5    13-19       12
    9. Nyíregyháza    11    3    2    6    14-20    11
    10. ZTE    10    2    2    6    11-16    8
    11. DVSC    10    2    1    7    11-20    7
    12. Kecskemét    11    1    2    8    6-18    5

Íme a 1. fordulóban lejátszott Győr elleni győztes mérkőzés összefoglalója:


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában