Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2 órája

Emlékezetes rangadó, DVTK sikerrel

Miskolcon gondolnak majd vissza pozitív szájízzel a meccsre.

Rangadó a javából: nem csak a lelátón, de a pályán is nagy csata dúlt.

Fotó: Kovács Péter

A labdarúgó NB I. kilencedik fordulójában a Nyíregyháza 2–0-ra kapott ki idehaza az ősi rivális DVTK-tól, amely már sorozatban hetedik meccsén nem talált legyőzőre, ráadásul ötödször nem kapott gólt. A házigazda a rangadó fiaskója ellenére is őrzi középmezőnybeli helyét a tabellán.

rangadó
A rangadó egyik legjobbja Jaroslav Navratíl volt.
Fotó: Trifonov Éva

Kimaradtak a rangadó nyíregyházi helyzetei

– Összességében rengeteg helyzetet sikerült kialakítani, sajnos az első félidőben nem volt szerencsénk – mondta a mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatón a Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián. – Volt két kapufánk, ziccerünk is, illetve egy vitatott helyzet. A második félidőben nagyon rosszkor kaptuk a gólt, ilyen könnyen nem lehet adni lehetőséget az ellenfélnek. Mentünk előre, de támadásban nem éreztem az átütőerőt, többször az ellenfelünk mögé kerültünk a szélen, többször ott pattogott a labda a kapujuk előtt, de valami hiányzott, hogy ezeket gólokra váltsuk. Nem lehet ennyi lehetőséget elszalasztani, persze hátul sokkal nagyobb koncentráció kell, az ellenfélnek három nagy helyzete volt, ebből kettőt berúgott. Gratulálok a Diósgyőrnek, de újonc csapatként a meccs nagy részében dominálni tudtunk, helyzeteket alakítottunk ki, abban kell fejlődni, hogy az ilyen meccseken ne vesztesen hagyjuk el a pályát. 

– Büszke vagyok a játékosokra, az eredményre és a szurkolótáborra is – folytatta a vendégek trénere, Vladimir Radenkovics. – Nagyon fontos három pontot szereztünk, a meccs előtt arról beszéltünk, hogy azokért játsszunk, akik szurkolnak a DVTK-nak, akik szeretik a DVTK-t. Az első félidőt nagyon jól kezdtük, a másodikat még jobban. Arra kell törekednünk, hogy ugyanilyen motivációval folytassuk, hogy újabb pontokat szerezzünk. A félidőben volt valami, amit a játékosok mondtak, és nem én, ami az volt, hogy az előző meccseken rosszul jöttünk ki a szünetről, így most azt mondogatták egymásnak, hogy koncentráltnak kell lenni, vagyis ami a második félidő elején történt, az az egymás biztatásának az eredménye. Most sem kaptunk gólt, nagyon sokat dolgozik a stáb azon, hogy a védekezés rendben legyen. Hat mérkőzés óta veretlen a csapat, jó úton járunk, ezen szeretnénk tovább haladni, és mindent megteszünk a szurkolótáborért, mert ilyen közönség előtt öröm játszani.

Elmaradt a kezdőrúgás

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy azon elmaradt a kezdőrúgás, mert a találkozó játékvezetője, Bogár Gergő észrevette, hogy annak az elvégzésére igyekvő férfi DVTK-mezt visel, így a mérkőzés biztonságos lebonyolítása érdekében – a hazai szurkolók provokálását elkerülve – leküldte a pályáról a szurkolót. A játékvezető döntését később a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is helyesnek ítélte meg. 

A bajnokság állása

1. Ferencváros    7    6    -    1    13-5    18
2. Puskás Ak.    8    6    -    2    13-8    18
3. Paks    8    5    1    2    15-12    16
4. MTK    8    5    -    3    13-9    15
5. DVTK    9    4    3    2    9-8    15
6. Újpest    9    4    2    3    14-7    14
7. Nyíregyháza    9    3    1    5    13-18    10
8. Fehérvár    9    2    3    4    11-17    9
9. Győr    8    2    2    4    8-11    8
10. DVSC    8    2    1    5    11-13    7
11. ZTE    8    2    1    5    9-13    7
12. Kecskemét    9    1    2    6    6-14    5

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában