Labdarúgás, NB I. Nyíregyháza Spartacus

1 órája

Nyíregyháza Spartacus–DVTK: Pokoli erődítmény várja a miskolciakat

Két héttel az előző után újra keleti rangadót rendeznek a Városi Stadionban. A Nyíregyháza Spartacus a DVTK-t fogadja szombat este az NB I 9. fordulójában.

Szon.hu

Nagy Barnabás kiváló formában várja a Diósgyőr elleni rangadót.

Fotó: Sipeki Péter

Folytatódik a futball láz Nyíregyházán. Több indokot fel lehetne sorolni arról, miért is övezi ennyire pozitív hangulat a Nyíregyháza Spartacust, az újabb meccsnap előtt azonban ennek hátterébe nem kívánunk belemenni. A tényekre hagyatkozunk: újra telt ház várja majd a nyíregyházi csapatot szombat este, a két héttel ezelőtti után pedig a másik keleti rivális próbálja meg bevenni a szabolcsi erődöt. Az eddig szépen teljesítő, ötödik helyen álló Diósgyőr lesz az ellenfél. 

Nyíregyháza Spartacus
A Debrecen ellen is győzelembe hajtották a drukkerek a Nyíregyháza Spartacust

Keresztes Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus 24 esztendős védője a miskolciak ellen is katartikus élményekre számít. 
Nekem a Debrecen elleni volt az első telt házas meccsem, és fantasztikus volt a hangulat. Ez egy játékosnak mindig felelmelő érzés, és plusz motivációt jelent. Legutóbb - először a szezonban - nem kaptunk gólt, és a védelem stabilitása most is nagyon fontos lesz, valamint a támadásba történő átmenetek döntőek lehetnek. Ezt a Diósgyőr is nagyon jól csinálja, így erre figyelnünk kell – fogalmazott Keresztes Krisztián. Ahogyan a védő szavai is utalnak rá, fegyelmezett DVTK-t láthatott a közönség az elmúlt nyolc fordulóban. A Nyíregyháza Spartacusnak utoljára az 1998/1999-es szezonban sikerült mindkét keleti riválist legyőznie (Debrecen ellen 4–2, Diósgyőr ellen 3–1). Egy újabb diadallal ráadásul a Szpari megelőzné a miskolciakat a tabellán. 
– Ez is egy cél, de nagyon fontos lenne, hogy ugyanazt a minőséget és mentalitást hozzuk, mint a Debrecen elleni rangadón. Erre lesz szükség a Diósgyőr ellen is, mert ez szintén egy nagyon fontos mérkőzés – fogalmazott Tímár Krisztián vezetőedző a klub honlapjának. – Jó lenne zsinórban megnyerni a harmadik bajnoki meccset is, ez sokat jelentene, mert stabilizálnánk pozíciónkat a tabellán. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Sajnos vannak hiányzóink betegség, illetve sérülés miatt, de vannak visszatérők is, így folyamatosan változik a keret, a meccs előtt derül ki, kire számíthatok, próbáljuk a legjobb kezdőt felállítani. A védekezés fontos lesz, mert ha nem kapunk gólt, az már fél siker, mivel elől sok helyzetet tudunk kialakítani, a diósgyőriek viszont az elmúlt meccseiken nagyon stabilan védekeztek, így nem lesz könnyű dolgunk."

A szurkolók a Nyíregyháza Spartacus mögött

Az nb1.hu szavazása alapján a szeptember hónap legjobb edzői címét kiérdemlő tréner is számít a drukkerekre. 
– Szeretném, ha ugyanolyan hangulat lenne, mint a Debrecen ellen volt. 

Jó lenne, ha a Városi Stadion egy olyan erődítmény lenne, ahová nem szívesen jönnek az ellenfelek.

 Ha a szurkolók mögénk állnak, akkor mindenkire pokoli hangulat várhat, és bízom abban, hogy ez most is így lesz. 

Ahogyan az két hete is volt, a rendőrség a holnapi derbi alkalmával is nagy erőkkel biztosítja a mérkőzés helyszínét és az oda vezető utat. A közlekedőknek már 14:30-tól ellenőrzésekre és időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a 38-as, a 338-as és a 4-es számú főút bizonyos szakaszain, a Sóstói út és a Stadion köz kereszteződése, valamint a stadion előtti útszakasz pedig 17 órától egészen 22:30-ig lesz lezárva. A jeggyel rendelkező szurkolók itt tájékozódhatnak a legfontosabb tudnivalókról. A mérkőzés 19:30-kor veszi kezdetét a zsúfolásig megtelő Városi Stadionban.

Időközben a Szpari válogatott szünetet követő menetrendjét is nyilvánosságra hozták, íme:

  • 2024.10.19. 19.30. Újpest FC - Nyíregyháza Spartacus
  • 2024.10.27. 13.00. Nyíregyháza Spartacus - ZTE
  • 2024.11.02. 19.00. ETO FC Győr - Nyíregyháza Spartacus
  • 2024.11.08. 20.00. Nyíregyháza Spartacus - MTK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában