Fiatalok focija

23 órája

Kisvárdán kapott ki a kis Loki

A Bozsik tizenkilenc évesei jól zárták a zalai túrát, a legkisebbeknél várdai sikerek az örökösföldi pályán.

A 13 éveseknél a vendég fehér mezes kisvárdaiak nyertek az örökösföldi pályán


Felemásan szerepeltek a Várda Labdarúgó Akadémia és a Bozsik József Labdarúgó Akadémia csapatai az utánpótláskorú focisták hétvégi bajnokijain. A legidősebbek remekeltek, hiszen a kisvárdaiak itthon a Lokit, a nyíregyháziak ideigenben a zalaiakat győzték le. 

Az U17-es csapatok alul maradtak, a várdaiak a Fradi vendégeként, a nyíregyháziak itthon a pécsiek ellenfeleként.

A tizenhat éveseknél a kisvárdaiak ma délután fogadták a győrieket és nyertek, a Bozsiknak nem sikert pontosan a szombati paksi túra. A Duna-partiak négy gólját egy félidő alatt termelte Steiner Zalán.

A tizenöt esztendősöknél a Bozsik nyerte a vendég Újpest ellen, a Várda kikapott a vendég gödöllőiektől.

Az egy évvel fiatalabbaknál a nyíregyháziak Gödöllőn nyertek, a várdiaak Felcsúton kaptak ki.

A legkisebbeknél megyei derbi volt, a 13 és 12 éveseknél egyaránt 3-2-re a kisvárdaiak nyertek az örökösföldi műfüvön. (Edzői nyilatkozatok: kisvardafc.hu és nyiregyhazaspartacus.hu

U19. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Debreceni VSC 1–0 (1–0)

Várda LA: Nagy  – Szirenko, Tenkács, Mavrodij, Kovács K. (Rudik, 79.), Fedorov (Németh V., 88.), Krucan, Racskó (Barati, 85.), Koljada, Borovszkij, Veprik. Edző: Csernijenko Ruszlan.

Gól: Borovszkij (44.).

Csernijenko Ruszlan: – A csapat az első félidőben jól játszott, az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, irányítottuk a meccset, több helyzetet alakítottunk ki, szép gólt szereztünk. A második játékrészben már inkább a küzdelem dominált, de nekünk volt ekkor is több helyzetünk. Nehéz mérkőzés volt, örülök, hogy nem kaptunk gólt, gratulálok az egész csapatnak!

Alapcsoport.

ZTE-Bozsik József Labdarúgó Akadémia 1-3 (0-2)

Bozsik: Barancic-Tasi A. (Hegedüs), Sós (Szalanics), Kondor, Jakab, Tasi B.(Dankó)-Pók, Pataki, Nagy K.-Bodnár(Tóth M.), Bocskai. Edző: Papp Ákos.

Gól: Nagy (82.), illetve Bocskai (15.), Bodnár (44.), Tasi A. (55.).

Papp Ákos edző: - Egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. Okosan, taktikusan, fegyelmezetten játszottak a srácok. Gratulálok az egész csapatnak.

 

U17. Kiemelt csoport

Ferencvárosi TC–Várda Labdarúgó Akadémia 1–0 (1–0)

Várda LA: Jarmolenko – Horvát, Fedor (Bíró), Király , Badari (Nagy), Jazsik, Moroz (Erdős), Amászta, Lupij, Szencsenkov (Budaházi), Levrinec (Ablonczy). Edző: Belényesi Miklós.

Gól: Bokros (20.).

Belényesi Miklós: – Ismét közepes színvonalú mérkőzést veszítettünk el, de ami bosszantó, hogy az ellenfél első helyzetéből gólt kapunk és ennyi is volt. Mezőnyben helyenként jól játszottunk, birtokoltuk a labdát, de hiányzik belőlünk az a plusz, amivel az ilyen mérkőzéseket meg lehet nyerni. A végjátékunk nem működött, voltak nagy helyzeteink, de mégse voltunk veszélyesek az ellenfél kapujára, ez igen nagy ellentmondás, de így van sajnos. Egyénileg és csapatszinten is sokkal többet kell bele tegyünk és csak akkor fordul meg a dolog, és hinni kell benne, mert ha nincs hit, akkor nem lesz siker sem. Olyan stáb vagyunk, hogy kifacsarjuk a játékosokból, ami bennük van fizikailag és mentálisan is, a kérdés az, hogy egyénileg mekkora a bennük lévő lehetőség.

Bozsik József Labdarúgó Akadémia- Pécsi MFC 1-2 (0-2)

Bozsik: Papik, Selymes(Sándorfi), Szőke,Koszta, Törő, Király, Makó, Szabó, Yurii(Kovács), Bagoly, Ling. Edző: Sallai Márk.

Gól: Sándorfi (63.), illetve Ungvári (9.), Vida (25.).

Sallai Márk: - A mérkőzésen 25 perc alatt sajnos 2 gólos hátrányba került a betegségtől tarkított csapatunk, viszont mentálisan nem törtünk meg, sőt inkább erőre kaptunk. Onnantól kezdve mondhatni egykapuztunk. Sajnálom a fiúkat, mert rászolgáltak volna legalább az egy pontra, de így is csak gratulálni tudok. Ami fekete pont a mérkőzést tekintve, amit az ellenfél edzője művelt a mérkőzés után, számomra ez nem fér bele egy edzőtől.

 

U16. KIemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia –ETO FC Győr 3–1 (0–0)

Várda LA: Herc – Gombkötő (Birov), Nagy, Fodor, Szencsenkov (Oláh), Fidler (Kedves), Kovbaszjuk, Volvacs, Kiss (Omelcsenko, ), Szarvas (Harsányi), Budaházi. Edző: Katona György.

Gól: Volvacs (76.), Harsányi L. (77.), Omelcsenko (85.), illetve Egyed M. (52.).

Katona György: – Jól kezdtünk! Akaratban és párharcban mindenképpen az ellenfelünk fölé nőttünk, a játék még akadozik, de ez az elmúlt hetek sikertelenségének az eredménye. Ma végig hittünk egymásban és abban, hogy sikerülhet, ezért megszületett a rég várt győzelem. Különösen értékes, mivel hátrányból sem adtuk fel és azt gondolom megérdemelten nyertünk. Biztos vagyok benne, hogy tudunk ettől jobban futballozni és be is fogjuk bizonyítani a következő hetekben. Gratulálok az egész csapatnak, mert mindenki hozzátette a magáét!

Alapcsoport

Paksi FC - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 4-1 (4-0)

Bozsik: Dudás, Novák, Jeles, Herczeg, Kosztyu, Makai(Uray), Kiss, Hatházi, Szenes, Böszörményi (Bányi), Takács. Edző: Sándor Dávid.

Gól: Steiner Zalán (26., 35., 42., 44.), illetve Hatházi (77., 11-esből)

Sándor Dávid edző: - Az első félidőben előttünk adódtak nagy helyzetek, amik kimaradtak, majd az ellenfél a sajátjait kihasználta. A másodikban teher nélkül, teljesen más arcát mutatta a csapat, sikerült is megnyerni ezt a játékrészt, de ez így összességében kevésnek bizonyult.

 

U15. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Gödöllői SK 1–2 (0–0)

Várda LA: Kocserhan – Helmeczi, Hizsnjak, Deniszov, Jurik, Kovbaszjuk, Szitnik (Tkacs), Dzsatalov, Dovhanics (Pokol), Birov (Tiscsenko), Dovbak. Edző: Kornutjak Volodimir.

Gól: Dovbak (74.), illetve Szabó (63.), Kalla (69.).

Kornutjak Volodimir: – A mérkőzésen nagyrészt mezőnyben folyt a játék, sok párharc jellemezte a találkozót, kisebb-nagyobb helyzetek adódtak mindkét fél előtt. Szokásos ziccereink megvoltak, de ahogyan az előzőekben, úgy most is kimaradtak. A második félidőben ellenfelünk kihasználva fizikai fölényét megszerezte a vezetést és egy hiba után a másodikat találatot is, sajnos ezek után csak szépíteni tudtunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de igyekszünk ebből a rossz periódusból mihamarabb kijönni.

Alapcsoport

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Ujpesti TE 1-0 (0-0)

Bozsik: Ágoston - Dankó, Császár, Tasnádi, Lőrincz(Gönczör), Torresan (Czifra), Nagy B. K., Nagy B. (Csáki), Horváth, Sallai (Szász), Papp (Ferencz). Edző: Aranyos Mózes.

Gól: Horváth (68.).

Aranyos Mózes edző: - Elképesztő energiákat mozgósítottunk a mérkőzés folyamán, nagyon nagy odaadással, és egységesen játszottunk, végig fenntartva a fókuszt! Ennek eredményeként egy eddig veretlen csapatot sikerült felülmúlnunk! Hatalmas gratuláció a srácoknak!

U14. Kiemelt csoport
Puskás Akadémia FC–Várda Labdarúgó Akadémia 4–0 (1–0)

Várda LA: Szvisztyunov – Sajtos (Németh), Skurak, Takács, Kulik, Csendes, Tkacs (Fedor), Deniszov (Grica), Povhanics, Kapitány, Gyula (Popovics). Edző: Lakatos Bence.

Gól: Pizúr (64. és 80.), Bajkó (18.), Dobó (68.).

Lakatos Bence: – Az első félidőben bátortalanok voltunk és a nagy szél sem minket támogatott, így a játék nagy része a mi térfelünkön zajlott, mindezek ellenére stabilak voltunk, azonban rengeteg ki nem kényszerített hiba jellemzett bennünket megint csak. A második játékrészben már bátrabbak voltunk és több lehetőséget is kialakítottunk, de amíg mi ziccert hibáztunk, addig az ellenfél félhelyzetből is gólt szerzett. A vereség ellenére a cserék jól szálltak be a mérkőzésbe és mindenki küzdötthajtott, így nem tudunk senkit sem elmarasztalni.

Alapcsoport, Kelet

Gödöllő - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 0-2 (0-0)

Bozsik: Varga - Kicsák(Kóder), Gál, Dankó, Kovács, Vasvári (Kenyeres), Palaga, Oláh B., Villás (Oláh K.), Kosztyu (Hanusi), Sallai M. Edző: Magyar Gábor.

Gól: Oláh B. (8.), Kovács (29.).

Magyar Gábor edző: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, szinte teljesen beszorítottuk az ellenfelet a kapuja elé. Az első helyzetek is előttünk adódtak, ezeket sikerült gólra váltanunk. Hozzáállasban, és intenzitásban maximálisan felülmúltuk az ellenfelet, ennek köszönhetően megérdemelten vettük át az első helyet a tabellán. Gratulálok a csapatunknak!

 

U13. Észak-kelet

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Várda Labdarúgó Akadémia 2-3

Bozsik: Ágoston (Bukovinszki), Papp (Torresan), Havrilla, Sipos, Tamás (Száfta), Czidor (Barta), Nagy (Spekker), Fodor, Hatházi (Tóth). Edző: Majoros Ádám.

Várda LA: Éles – Nagy, Varga, Balogh, Illés, Vaszilykiv, Paronai, Sztolykó, Beresnyák. Csere: Mészáros (kapus), Nagy, Koszta, Obsitos, Fráter, Szabó. Edző: Oláh Levente

Gól: Hatházi (43.), Tamás N. (75.), illetve Sztolykó (36.), Varga. (46.), Balogh (60.).

Majoros Ádám: - A mérkőzésen az ellenfelünk eggyel több helyzetet használt ki, amivel megnyerte a mérkőzést, ez akár fordítva is elsülhetett volna. A negyedik negyedünket viszont ezen a mérkőzésen is megnyertük, ez zsinórban a negyedik ilyen mérkőzésünk! A későbbiekben ezt szeretnénk kitolni egy egész találkozóra!

Oláh Levente: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nem a játék, sokkal inkább a küzdelem dominált. Három egynél lezárhattuk volna a mérkőzést, de mivel ezt nem történt meg, a végét izgalmassá tettük magunknak. Meghatározó játékosok hiányoztak a keretből, ezért értékes győzelmet arattunk.

Az U13-ban a vendég várdaiak első gólját Sztolykó Eliézer (fehérben) lőtte

U12. Észak-kelet

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Várda Labdarúgó Akadémia 2-3

Bozsik : Veress- Tóth, Szentmiklósy, Sztanek, Sipos, Jakab, Szabó, Dankó , Mátyás. Csere: Moravcsik, Szűcs, Petró, Zákány, Szilágyi, Pócsi, Czentek, Nagy. Edző: Marcsek Zoltán.

Várda LA: Gyöngyösi O. – Séra L., Kovalenko, Balogh, Halai, Resetár, Helyes, Kertész, Révész. Csere: Bacskai (kapus), Balog, Földesi, Szűrös, Fekete, Obsitos, Szilágyi. Edző: Deák Béla

Gól: Jakab (20.), Nagy (76.), illetve Halai (3.), Sztanek (öngól, 10.), Veress (öngól, 70.).

Marcsek Zoltán: - A meccs első 20 perce nem sikerült. Ezután viszont a gyerekek mindent megtettek a mérkőzés megnyeréséért! Azt gondolom hatékonyabb befejezésekkel akár megnyerhettük volna a mérkőzést.

Deák Béla: – Nagyon érdekes mérkőzést játszottunk, ugyanis a kiváló kezdés után hamar megnyugtató előnybe kerültünk és lett volna lehetőségünk akár több gólos előnyt építeni, de mivel ezt nem tettük meg, így egy ártalmatlan szituáció után az ellenfél visszajött a mérkőzésbe. Győzelmünk megérdemelt, mert rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, de a helyzetkihasználáson feltétlenül javítanunk kell, hogy ne legyenek ilyen izgalmas végjátékok. Gratulálok a csapatnak az egész heti teljesítményéhez.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában