Labdarúgás, NB II., Kisvárda Master Good

14 órája

Őrületes, tízgólos meccsen nyert a Kisvárda

Elképesztő gólzáport láthatott a Várkerti Stadion közönsége vasárnap kora délután. Az NB II. 10. fordulójában a Kisvárda alaposan kitömte a Gyirmótot.

Szon.hu

Szőr Levente öröme a Kisvárda második gólja után

Fotó: kisvardafc.hu.

Zsinórban harmadik győzelmére készült a Kisvárda, azt azonban már számtalanszor tapasztalhattuk, egy válogatott szünet képes megtörni a jó szériákat. Egy biztos, papírformáról a rétköziek vasárnapi bajnokija kapcsán nem beszélhettünk, az ellenfél ugyanis a forduló előtt listavezető Gyirmót volt

Kisvárda-Gyirmót
Camaj már a biztos vezetés birtokában állt be a Kisvárda csapatába
Fotó: kisvardafc.hu.

Gólzápor az első félidőben

Révész Attiláék azonban ezt a nem létező papírformát is borították a napsütötte Várkerti Stadionban. A Kisvárda már a 11. percben megkezdte a gólgyártást, amikor Cipetic baloldali szögletét az előtte néhány perccel (kényszerű okokból) beálló Széles csúsztatta a kapuba. Rá öt percre szintén rögzített helyzetből egyenlített a Gyirmót, Madarász jobbról beívelt labdáját a vendégek centere, Piscsur fejelte be. Sokáig azonban nem maradt döntetlen az állás, Szőr Levente egy szép csellel két ellenfelét is átjátszotta, majd 15 méterről gyönyörűen tekert a hosszúba. Újabb három perc elteltével jobb oldalról jött a várdaiak támadás, Jovicic beadását Bíró készítette le Mesanovicnak, a csapatkapitány pedig nagy erővel a kapuba lőtt. Kisebb szünet következett, már ami a hazaiak rohamait illeti. A 34. percben azonban jött a negyedik, Bíró emelése után Spasic lőtt félfordulatból szépségdíjas gólt. Itt még nem volt vége az első játékrésznek, a 40. percben Körmendi szabadrúgása után Chlumecky fejelt a gyirmóti kapuba. Az első félidő az idei szezont tekintve magasan a legjobb kisvárdai játékot hozta. 

Maradt a Kisvárda előnyéből

Az 53. percben tovább növelte előnyét a hazai gárda, Cipetic támadott le jól, a megszerzett labdáját betolta, majd kipókhálózta a jobb felsőt. A 67. percben közelebb zárkózott a Gyirmót, Horváth beadása után Hudák Dávid volt eredményes. Öt perccel később feljöttek három gólra a kék-sárgák: Kiss pörgetését már csak a gólvonalon túl érte el Kovács Marcell. Sőt, a 84. percben kezdett veszélyessé válni a különbség alakulása, hiszen Hudák Martin megpattanó lövése is túljutott a gólvonalon. Az állás azonban a hátralévő időben már nem változott, a Kisvárda első félidei lehengerlő játékának köszönhetően végül 6–4-re legyőzte a Gyirmótot és ahogy szerették volna, meg is előzték riválisukat.

NB II. Merkantil Bank Liga, 10. forduló

  • Kisvárda – Gyirmót 6–4 (5–1)
    Kisvárda, Várkerti Stadion. V.: Pillók (Nagy V., Topálszki)
  • Kisvárda: Kovács Marcell – R. Stefan (Széles, 8.), Jovicic, Chlumecky, Körmendi – Cipetic (Camaj, 57.), Osztrovka (Ponoramenko), Szőr, Bíró B. – Mesanovic (Molnár, 65.), Szpaszics (Soltész D., 65.). Vezetőedző: Révész Attila
  • Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Kiss N. 57.), Hudák D., Csörgő, Helembai – Katona – Horváth (Hajdú 83.), Kovács (Hudák M., 57.), Madarász (Miknyóczki, 57.), Ugrai (Lányi, a szünetben) – Piscsur. Vezetőedző: Tamási Zsolt. 
  • Gól: Széles, Szőr, Mesanovic, Spasic, Chlumecky, illetve Piscsur, Hudák D., Kiss, Hudák M.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában