Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2 órája

Kilenc év után ismét Nyíregyházán a keleti derbi

Telt ház, azaz több mint nyolcezer néző előtt léphet pályára a Nyíregyháza Spartacus FC első osztályú csapata.

A csapat és a szurkolók egymásra találtak.

Fotó: Trifonov Éva

Üdvözlet a pokolban! Akár ezt a címet is adhattuk volna felvezetésünknek, hiszen az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának rangadóját szombat este Nyíregyházán rendezik, ahol a Szpari az ősi rivális Diósgyőrt fogadja. Két héttel a Debrecen elleni derbi után tehát újra keleti összecsapásnak ad otthont a Városi Stadion. Az a stadion, ahol immár sorozatban harmadszorra garantált a telt ház, és ezzel a pokoli hangulat.

A Tímár Krisztián vezetőedző által irányított újonc gárda a szeptemberi válogatott szünet után nagyon elkapta a fonalat, hiszen előbb kiejtette a Vasast a Magyar Kupából, majd begyűjtötte az első három pontját az új stadionjában (3–2), ráadásul ezt a szomszédvári, Debrecen elleni rangadón tette. A diadal után a kecskeméti túráját is sikeresen abszolválta a Spartacus (2-0), szombaton pedig jön az újabb nagy kihívás a szabolcsi egylet számára.

A rangadókon mindig édesebb a siker, nálunk sem örültek volna a szurkolók, ha kikapunk, és ez Debrecenben sem volt másként – tekintett vissza a közmédia kamerája előtt a DVSC elleni mérkőzésre a Szpari vezetőedzője, Tímár Krisztián. – Úgy láttam egyébként, hogy mi akartunk jobban a találkozón, sokkal többet tettünk bele és szép gólokat szereztünk, így teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Azért is volt kiemelten fontos ez a siker, mert huszonöt éve nem nyert a Szpari a Loki ellen az NB I.-ben! Jók ezek a rivalizálások, mert extra motivációt adnak mindannyiunknak. A csapat a meccs után a különterembe vonult, leültünk egy pár percre egymás között, de meglehetősen fáradtak voltunk, nagy dínomdánom nem fért bele az estébe. A célunk a biztos bennmaradás, így minden pontra égető szükségünk van. Szombaton egy újabb szomszédvári csata következik, amikor egy újabb keleti rangadón szeretnénk begyűjteni a három pontot.

Ami külön emeli a meccs tétjét, hogy egyre jobb formát mutat mindkét csapat. A Ferencvároson kívül csak a Diósgyőr mondhatja el magáról, hogy az elmúlt öt meccséből egyet sem vesztett el, míg a Nyíregyháza az új stadion átadása óta csak az FTC-től kapott ki. Ez lesz a két csapat 26. NB I.-es meccse egymás ellen, amelyeken eddig nyolc nyíregyházi és hét diósgyőri győzelem született kilenc döntetlen mellett.

Az egész csapat és a szakmai stáb tudja milyen mérkőzés vár ránk, és azt is hallottuk, hogy minden belépőjegy gazdára talált. Ezer diósgyőri olyan támogatást tud nyújtani, ami egy plusz embert jelent a pályán – mondta partneroldalunk a Boon.hu hasábjain Vladimir Radenkovics, a DVTK vezetőedzője. – Számomra nagyon fontos, hogy motiváltan és kellő szenvedéllyel játsszunk, ugyanakkor a kellő pillanatban őrizzük meg a hidegvérünket is. Biztosan agresszív lesz az ellenfél, amire mi is megadjuk a kellő választ, de felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a mérkőzés hevében se feledkezzenek meg a taktikáról, különösképpen a kapu előtt maradjanak nyugodtak, és akkor nagyobb hatékonysággal tudják értékesíteni a helyzeteket. A Nyíregyháza szépen felépített támadások helyett labdaszerzést követően kevés labdaérintéssel próbál eljutni az ellenfél kapuja elé, sok beadás érkezik a szélről, és bátran lőnek távolról is. Újoncként az is motiválja őket, hogy megmutassák, helyük van az élvonalban. Azonban a DVTK is minőségi játékosokkal rendelkezik, akik megfelelően fognak válaszolni a hazai játékmódra, és bízom benne, hogy három ponttal gazdagabban várhatjuk a bajnoki szünetet.

Labdarúgás: NB I, 9. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC–DVTK
Nyíregyháza, Városi Stadion, v.: Bogár (Becséri, Rózsa), 19.30.

Várható kezdőcsapatok

Nyíregyháza: Tóth B. – Gengeliczki, Alaxai, Keresztes, Navratil, Toma, Keita, Nagy B., Kovácsréti, Nagy D., Babics.
Diósgyőr: Sentic – Szatmári, Lund, Chorbadzhyski, Sanicsanin, Holdampf, Vallejo, Jurek, Klimovich, Pozeg Vancas, Rakonjacs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában