Kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, Hübner Nyíregyháza BS

3 órája

Idegenben is megszerezte első győzelmét a Blue Sharks

Végig vezetve nyert Jászberényben a Nyíregyháza.

Fontos győzelmet aratott Jászberényben a Nyíregyháza.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS

A BKG PRIMA Akadémia ellen hazai pályán aratott győzelem után Jászberényben az volt a Hübner Nyíregyháza BS feladata, hogy végre-valahára idegenben is megszerezze az első sikerét.

Rendkívül összeszedetten kezdett a szabolcsi egylet, az első támadásból mindjárt Tyreke Locure dobott ziccert, majd beindult a triplazuhatag: Bonifert Bendegúz, Locure és Nagy Simon is bevágott egy-egy távoli kosarat, amit Boljos Mateja három trójkával fejelt meg az első negyedben. Támadásban remekelt a Blue Sharks, ám kevés akciót védekezett ki a gárda, így sokáig nem alakult ki jelentősebb különbség a felek között. A hazaiaknál James Kineny szervezte a játékot, Csaba György pedig remekül játszott, tíz perc alatt 14 pontig jutott. Az első játékrész hajrájában Tarján Izsák is bejelentkezett a periméteren kívülről, amivel kilenc ponttal lépett el a Hübner.

A második negyed eleje Nagy Simonról szólt, aki egymaga öt pontot vállalt, szépen kihasználva azt, hogy a hazaiak két legjobbja nincs a pályán, majd Hibján Máté triplájával újra tíz pont lett közte. A nagyszünetben mégsem lehetett teljesen elégedett Merim Mehmedovic vezetőedző, mert a második negyed végét elrontotta a Sharks, nem talált be a vendég egylet, miközben hagyta rohanni a Jászberényt.

A nagyszünetet követően ugyan Bonifert szerezte az első kosarat, de a hazai gárda villámgyorsan visszajött két pontra. Ekkor Tarján villant meg egy faulttal szerzett kosárral, majd Locure dobott nehéz ziccert. Ismét a védekezéssel akadtak a Nyíregyházának problémái, szerencsére az amerikai légiós sorra hozta a bravúrkosarakat, miközben Csaba lényegében egymaga tartotta meccsben a Jászberényt.

A záró etapot nyolcpontos előnyből kezdték a Kék Cápák, akik azonnal kaptak egy hármast a feljavuló Pintér Dávidtól. Erre gyorsan válaszolt Boljos – ugyancsak kintről –, majd Locure lerohanásból dobott ziccert. A sokadik zárkózás kísérletre Locure és Bonifert egy-egy kosarával felelt a nyírségi alakulat, amivel visszaállt a tízpontos különbség. Míg az egyik oldalon Kinney indított egyszemélyes rohamot, addig a másikon folyamatosan Bonifert Bendegúz fejezte be a támadásokat. Ahogy az várható volt, izgalmasan alakult a hajrá. Az utolsó percet négypontos előnyből kezdte a Hübner. Egy hazai időkérés után Tarján blokkolta Kinneyt, aztán az alapvonali bedobásból rosszul passzoltak a berényiek, a szabadlabdára Izsák csapott le és dobott rendkívül fontos ziccert. Újabb kivédekezett akció után már csak arra volt szükség, hogy az utolsó 14 másodpercben vigyázzon a labdára Nyíregyháza és jól büntetőzzön. Ezt félig-meddig megvalósította, így tulajdonképpen végig kontrollálva nyerte meg a mérkőzést, megszerezve ezzel az első idegenbeli győzelmét.

NB I/B, Piros-csoport, 5. forduló

Jászberényi KSE–Hübner Nyíregyháza BS 88–93 (27–31, 17–18, 19–22, 25–22)
Jászberény, v.: dr. Varga, Döldi, Utasi.
Jászberény: Kinney 24, Dékány 3, Boka-Magó 15/9, Csaba 27/12, Zsók 2. Csere: Pintér 14/6, Oroszi 1, Csomós 2, Német -. Vezetőedző: Puskás Artúr.
Nyíregyháza: Boljos 12/12, Locure 26/3, Nagy 16/9, Bonifert 22/3, Komma -. Csere: Tarján 14/3, Végső -, Hibján 3/3, Glatz -. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában