Labdarúgás, Nyír-Wetland Vármegyei I. osztály

2024.10.10. 13:56

Folytatná a kapaszkodást a Nyírbátor a 10. fordulóban - edzői nyilatkozatokkal

Fontos mérkőzéseket rendeznek az alsóházban a vármegyei élvonalban. A forduló után akár a Kemecse is sereghajtóvá válhat, ha a Nyírvasvári legyőzi őket és a Nyírbátor is megszerzi a három pontot.

Szon.hu

A fekete mezes Gergelyiugornya Kótajon lépne vissza a győzelmi ösvényre

Fotó: Sipeki Péter

Újabb izgalmas hétvége előtt áll a vármegyei foci élvonala, immár a 10. fordulót rendezik a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályban. Szombaton négy, vasárnap pedig három mérkőzést rendeznek, a páratlan létszám miatt ezúttal a Baktalórántháza „élvezi” szabadnapját. Fontos információ a mérkőzésre rendszeresen kilátogatók számára, hogy a múlt hetihez képest egy órával korábban felharsan a kezdő sípszó, az ifik már délben labdába rúgnak, a felnőttek pedig délután kettőkor kezdenek. 

10. forduló
A kék mezes Nyírbátor Vásárosnaményba utazik a 10. fordulóban
Fotó: Sipeki Péter

Az Újfehértó fordulók óta stabilan áll a dobogó legalsó fokán és ismerve Kiss Tamás motiváltságát, inkább előre, mint hátra tekintenek. Tehetik ezt továbbra is jó okkal, hiszen egy mérkőzéssel kevesebbet játszva állnak három ponttal a listavezető Ibrány mögött. A fehértóiak ellenfele most a Harbula Balázs vezette Nagyecsed lesz, amely az utóbbi öt meccséből négyet megnyert, a keret pedig jól tudjuk, alkalmas arra, hogy akár idegenben is megfogja az élmezőny bármely tagját. Szó szerint a sebeit nyalogatta a Csenger az elmúlt hétvégén, a határszéliek az előző hétvégén sérülések miatt igencsak tartalékosan álltak fel, a Mándok ezt alaposan ki is használta. Barcsay Márkék most abban bíznak, a visszatérőknek köszönhetően meg tudják lepni a listavezető Ibrányt, amely azért az előző fordulókban hullajtott pontokat. Márpedig jól tudjuk, mindenki az elsőt akarja megverni, ez a nyomás pedig már a bajnokság elején ott van Fiumei Viktor alakulatán. 

Fordulópontot hozhatnak a visszatérők

Az Ibrány által éppen múlt héten megvert Vásárosnamény pedig azt a Nyírbátort fogadja, amelynél végre-valahára múlt héten megtört a jég, megszületett a zöld-fehérek első győzelme. Azzal valószínűleg az osztály minden együttese tisztában lehetett, hogy a Bátor egyszer csak elkapja a fonalat, persze a következő pontok sem jönnek maguktól. Annak a bizonyos első győzelemnek a Nyírmeggyes volt a kárvallottja, amely a jó kezdés után először hullámzó, majd egyértelműen lefelé ívelő formát mutatott. Az előző öt fordulóban nyeretlen maradt a gárda, ebből a gödörből pedig nehéz lesz a hétvégén kimászni: ellenfelük a hét közben is kiütéssel győzedelmeskedő (a bepótolt elhalasztott Kemecse elleni bajnokit nyerték 5–0-ra) Tarpa lesz. Vasárnap mindenképpen izgalmas alsóházi mérkőzésnek ígérkezik a Nyírvasvári és Kemecse összecsapása. A hazaiak első bajnoki győzelmükre hajtanak, míg a vendégek a sérülésből, betegségből visszatérőkben bízva szeretne javítani formáján. A két alakulatot csak két pont választja el a tabellán, ráadásul a nyírvasváriak egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak a sárgáknál. Szintén létszámgondokkal küzdött az utóbbi hetekben a Kótaj, ez a Baktalórántháza ellen ki is ütközött egy háromgólos vereség formájában, aztán viszont javított Seregi Mihály csapata. Most hazai pályán a közvetlenül mögöttük loholó Gergelyiugornyát fogadják, vendég győzelem esetén pedig a két együttes helyet cserél a tabellán, így ez a találkozó is rejteget bőven izgalmakat. Mint ahogyan a Mándok nagykállói vendégjátéka is. Kocsis János együttesének kerete végre kezd kiegyenesedni, Homann Richárdék viszont nem remekelnek a góllövésben. A kállóiak neve mellett mindössze hét rúgott gól van, ez a harmadik legkevesebb a bajnokságban. Ha a csapat vissza akarja szerezni a korábban látott jó formát, mindenképpen eredményesebb játékot kell produkálnia, már most ettől a hétvégétől kezdve.

Edzői várakozások

Szombat

  • Újfehértó (3.) – Nagyecsed (6.)
    Kiss Tamás, az Újfehértó edzője: A Nagyecsed évek óta az osztály egyik legszervezettebb, legmeghatározóbb és legösszeszokottabb csapata. Természetesen mi hazai pályán szeretnénk jó futballal és három ponttal megörvendeztetni a közönséget.
    Harbula Balázs, a Nagyecsed edzője: Az Újfehértó ellen jó meccseket szoktunk játszani, mert kezdeményező focit játszanak és rengeteg olyan játékhelyzet alakul ki, amely remélhetőleg a nézőknek is tetszik majd.
  • Nyírmeggyes (9.) – Tarpa (2.)
    Nagy Zsolt, a Nyírmeggyes elnöke: A szezon legnehezebb mérkőzése vár ránk hazai pályán. Okosan és taktikusan kell játszanunk és ki kell használnunk az adódó lehetőségeinket. Nem fér bele a hiba sem elől, sem pedig hátul.
    Vjacseszlav Jeremejev, a tarpai edzőpáros tagja: Volt egy kis pihenőnk, ezen a héten viszont rövid időn belül két meccset is játszanunk kell. Nyírmeggyesen egészen biztosan nem lesz könnyű dolgunk, de támadó felfogásban lépünk pályára és szeretnénk elhozni a három pontot.
  • Vásárosnamény (12.) – Nyírbátor (14.)
    Géczi István, a Vásárosnamény edzője: Az elmúlt mérkőzéseken nem sikerült pontjaink számát gyarapítani, így hétvégén hazai pályán nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése.
    Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: A múlt heti győzelmünk remélem jót tett a csapatnak és ezt át tudjuk menteni a következő fordulóra is.
  • Csenger (11.) – Ibrány (1.)
    Barcsay Márk, a csengeri edzőpáros tagja: Az előző hétvége nem úgy sikerült, ahogy elterveztük Mándokon, ezt ki kell javítanunk. Ehhez az is segítség lehet, hogy többen felépültek sérülésükből. Egy nagyon jó erőből álló Ibrány érkezik hozzánk, nehéz mérkőzés lesz, de hazai pályán a célunk nem lehet más, mint a győzelem.
    Fiumei Viktor, az Ibrány edzője: Csengerben van néhány olyan játékos, aki önmagában is képes meccseket eldönteni. Ha őket semlegesíteni tudjuk, valamint végre a fejekben is rend lesz végre, akkor tovább gyarapíthatjuk pontjaink számára.

Vasárnap

  • Nagykálló (8.) – Mándok (7.)
    Homann Richárd, a Nagykálló edzője: Sajnos hadilábon állunk a góllövéssel. Hazai pályán mindent meg fogunk tenni, hogy ez a rossz sorozat megszakadjon és egy számunkra kedvező eredményt érjünk el!
    Kocsis János, a Mándok edzője: Az elmúlt hétvégén sok pozitív dolog volt, ebből próbálunk ezen a héten is építkezni, de az is látszott, hogy mik a hiányosságok, ezeket próbáltuk javítani a hét során. Ami nagyon jó, hogy a keret végre kiegyenesedett, teljes létszámban tudunk edzeni. Annak érdekében, hogy tovább lépdeljünk a tabellán, idegenben is pontokat kell szerezni, ezzel a céllal utazunk Nagykállóba.
  • Kótaj (4.) – Gergelyiugornya (5.)
    Seregi Mihály, a Kótaj edzője: Nagyon izgalmas, parázs mérkőzésre számítok. Nem ismerem túlságosan az ugornyai csapatot, ettől függetlenül természetesen a győzelemre törekszünk. Bízom benne, hogy ez meg is valósul.
    Balogh Tibor, a Gergelyiugornya edzője: Tudjuk, hogy nem egyszerű feladat Kótajban akár egy pontot is szerezni, de ha nem csak egy félidőn át fogunk futballozni akkor lehet keresnivalónk. Két döntetlen után szeretnénk újra győztesen elhagyni a pályát!
  • Nyírvasvári (15.) – Kemecse (13.)
    Tudja Dávid, a Kemecse játékos-edzője: Úgy néz ki, hogy keretünk végre kiegyenesedni látszik, ennek megfelelően győzelmi szándékkal utazunk Nyírvasváriba, tudva természetesen azt is, hogy nem lesz egyszerű dolgunk.
    Paulik János, a Nyírvasvári edzője: Hétvégén megkapaszkodtunk a gödör szélén. Ahhoz, hogy ki is tudjunk mászni belőle szükséges lenne az első győzelem. Terhet azonban nem rakhatunk a fiúkra, ugyanis a Kemecse sok szempontból előttünk jár még! Mégis úgy érzem, hogy ha az alázat, az akarat és a kondi rendben lesz, akkor lehet esélyünk!

A bajnokság állása

1. Ibrány    8    6    1    1    23-11    19
2. Tarpa    7    6    -    1    26-2    18
3. Újfehértó    7    5    1    1    22-10    16
4. Kótaj    8    5    -    3    15-11    15
5. Gergelyiugornya    9    4    2    3    14-16    14
6. Nagyecsed    8    4    1    3    16-11    13
7. Mándok    7    3    2    2    14-8    11
8. Nagykálló    7    3    1    3    7-11    10
9. Nyírmeggyes    9    2    3    4    18-22    9
10. Baktalórántháza    8    2    3    3    12-19    9
11. Csenger    9    2    3    4    16-25    9
12. Vásárosnamény    9    2    2    5    14-21    8
13. Kemecse    9    2    1    6    11-20    7
14. Nyírbátor    7    1    2    4    5-12    5
15. Nyírvasvári    8    -    4    4    4-18    4

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában