Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2 órája

A Fatum-Nyíregyháza legyőzte a MÁV Előre Foxconn gárdáját

Szombaton hazai pályán is bemutatkozott Nyíregyháza női Extraligás röplabda csapata. A Fatum-Nyíregyháza a székesfehérvári MÁV Előre Foxconn alakulatát fogadta, és győzte le négy játszmás mérkőzésen.

Szon.hu

A Fatum-Nyíregyháza Natasha Calkins (6) vezérletével fordított és megnyerte a mérkőzést

Fotó: Sipeki Péter

Az első fordulóban egyaránt vesztes csapatok találkoztak a röplabda női Extraliga alapszakaszának második fordulójában szombat este. A házigazda Fatum-Nyíregyháza Békéscsabán, míg a MÁV Előr Foxconn az UTE otthonában maradt alul. Így mindkét gárda azért lépett pályára a Continental Arénában, hogy megszerezze idénybeli győzelmét. 

Fatum-Nyíregyháza
A Fatum-Nyíregyháza a MÁV Előre Foxconn együttesét fogadta a bajnokság első hazai mérkőzésén szombaton
Fotó: Sipeki Péter

 

Az első szettet elveszítette a Fatum-Nyíregyháza


Koncentráltabban, élesebben kezdett a székesfehérvári együttes, remekül kihasználták a hazaiak hibáit, amelyből volt bőven. Rossz fogadások, pontatlan feladások jellemezték a Fatum-Nyíregyháza játékát. A szett felénél Lászlop Alexandra pontjával fele annyinál járt a Fatum, mint ellenfele. Ezt követően Natasha Calkins pontjaival megkezdtük a zárkózást. Többször már csak egy volt az előnyük, utolérni azonban nem sikerült őket. A hajrában Michalewicz ászával négy ponttal megléptek. Pintér Andrea hosszú nyitását követően még sikerült két szettlabdát hárítani, a harmadikat azonban Pallag Ágnes értékesítette.

 

Egyenlített a Fatum-Nyíregyháza


A második játékrészben Calkins kezdte meg a pontok gyártását, irányította a játékot a hazai csapat. Jó mezőnyöztek, eredményesen fejezték be támadásaikat Pintér Andreáék, emellett a blokkok is a helyén voltak. Hiába kért idő a vendégek mestere, a különbséget nem tudták csökkenteni. Sőt, Lászlop Alexandra centerezéséből már hattal vezettek és magabiztosan haladtak az egyenlítés felé. Paulina Zaborowska remek blokkja zárta a játszmát.

 

Natasha Calkins parádézott


Megmaradt a Fatum lendülete a harmadik etapra is. Szinte állva hagyták ellenfelüket, Pampuch Gréta pontjával már tíz egység volt a hazaiak előnye. Cserékkel próbálta felrázni övéit a MÁV Előre Foxconn edzője, sikerült is zárkózniuk, de még így tisztes volt a távolság a két gárda között. Majd Pampuch Gréta állította vissza a tíz pontos differenciát, Natasha Calkins pedig lezárta a játszmát.

 

Ásszal zárták a mérkőzést


A negyedik szettben összekapta magát a vendégcsapat és Pallag Ágnes vezérletével mindent megtettek az egyenlítés érdekében. Nem hagyta azonban magát a Fatum, fokozatosan zárkózott, Asly Antivero pontjával tizenháromnál egyenlő volt az állás. Ezután fej fej mellett haladt a két csapat. A kiélezett végjátékban Szkorics ásszal zárta le a találkozót. 


Röplabda: női Extraliga alapszakasz, 2. forduló
Fatum-Nyíregyháza–MÁV Előre Foxconn 3:1 ( -22, 15, 13, 22)
Nyíregyháza, Continental Aréna, v.: Adler, Szabó. Nyíregyháza: Antivero 4, Lászlop 9, Calkins 35, Szabó Lili, Pintér 8, Zaborowska 3. Csere: Tóth F. (liberó), Pampuch 8, Kump, Szkorics 6, Földi, Farkas. Edző: Adrian Chilinski. Máv Előre: Markovic 14, Andersson Isa 6, Maiorano 6, Pallag 15, Orosz 9, Michalewicz 4. Csere: Kovács (liberó), Tóth-Bodovics 1, Spándli, Sziládi 4, Tóth J., Szabó Lilianna. Edző: Lukasz Przybylak.
A mérkőzés alakulása. 1. játszma ( 27 perc): 0–3, 3–7, 6–12, 15–11, 17–20, 22–24. 2. játszma (22): 3–2, 8–4, 15–11, 19–12, 24–15. 3. játszma (24): 2–2, 8–3, 13–3, 15–11, 20–12, 23–13. 4. játszma (32): 2–1, 3–6, 9–12, 15–15, 20–18, 23–22. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában