Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2 órája

A Fatum-Nyíregyháza megmutatta, hogy mire képes

Szombaton a bajnokság első hazai mérkőzését játszotta Adrian Chylinski együttese. A Fatum-Nyíregyháza trénere elégedetten nyilatkozott a győztes mérkőzés után.

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

 Mint arról beszámoltunk, a Fatum-Nyíregyháza a bajnokság első hazai mérkőzésén szombat este legyőzte a MÁV Előre Foxconn együttesét
Az első szettben magabiztosan játszottak a vendégek, így 25:22-re megnyerték a játékrészt. A folytatásban azonban már nem sikerült tartaniuk a lendületüket, így a feltámadó Fatum-Nyíregyháza 15:25 arányban megnyerte a második játszmát. A harmadik szett hasonlóan alakult, ezzel a Nyíregyháza átvette a vezetést. A negyedik szettben egy változásra is szüksége volt a vendégeknek: le kellett cserélniük a liberó Kovács Evelint akinek helyére megkülönböztető mezben Tóth Jázmin állt be. Ez a kényszerű változtatás azonban nem zavarta meg a székesfehérváriakat és az utolsó szalmaszálba kapaszkodva nagy csatára kényszerítették a házigazdákat. Végül szoros csatában nyerte meg ezt a játszmát is a Fatum-Nyíregyháza és ezzel alakult ki a 3:1-e végeredmény.

Fatum-Nyíregyháza
A Fatum-Nyíregyháza csak egy szettet ajándékozott ellenfelének
Fotó: Sipeki Péter


– A mérkőzés és a szezon kezdeti tapasztalatai azt mutatják, hogy egyelőre még nem sikerült játékunkat olyan szinten stabilizálni, amely garantálná számunkra a magabiztos sikert. Támadásainkból hiányoznak azok a megoldások, amelyek a fontos pillanatokban pontokat hozhatnak nekünk. Ennek ellenére a meccs során nyújtott teljesítményünkben megmutatkozott a csapat fejlődése, javultak például szerváink és fogadó labdajátékunk – fogalmazott a találkozó után Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

 

Időre van szükségük


–  Csapatként időre van szükségünk, hogy megtaláljuk magunkat az új dinamikában, amit ebben a szezonban igyekszünk kialakítani, meg kell birkóznunk a bajnoki meccsek nyújtotta feszült helyzetekkel és nyugodtnak kell maradnunk. Egy biztos, még mindig rengeteg tartalék és potenciál van bennünk, amit szurkolóinknak is meg akarunk mutatni – tette még hozzá.

 

Lépésről-lépésre halad a Fatum-Nyíregyháza


A Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője, Adrian Chylinski így értékelte a látottakat.
– Sokkal jobban játszottunk mint a Békéscsaba ellen, és győztünk. Tudtuk, hogy több van bennünk, és bár most betegségek hátráltattak bennünket a meccs előtti napokon, büszke vagyok a játékosok teljesítményére. Natasha Calkins kiemelkedően játszott, és jobb volt a védekezésünk is. Lépésről-lépésre haladunk, a mai teljesítménnyel elégedett vagyok.
A találkozó hőse a Fatum-Nyíregyháza átlója, Natasha Calkins volt. A kanadai légiós három blokkja mellett negyvenkét százalékos hatékonysággal támadott és harmincöt pontot szerzett.
A Fatum-Nyíregyháza vasárnap a KNRC vendége lesz a női röplabda Extraliga következő fordulójában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában