Atlétika, Diákolimpia

2 órája

Diákolimpia: Nyíregyházán az ifjú atléták legjobbjai

Újabb nívós diáksport eseménynek ad otthont a vármegyeszékhely.

Nívós versenyt rendeznek az Atlétikai Centrumban.

Fotó: MW-archív

A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Atlétikai Szövetség közös rendezésében zajlik majd a 2024-2025-ös tanévi Atlétikai Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnoksága, amelynek Nyíregyháza ad otthont. A Diákolimpia célja az atlétika utánpótlásbázisának szélesítése, az ügyességi versenyszámok népszerűsítése, valamint a fiatalok közötti sportkapcsolatok elmélyítése. A verseny különleges lehetőséget biztosít az iskolák közötti kapcsolatok építésére és a fair play szellemiségének erősítésére.

Diákolimpia
Diákolimpia: a Sportcentrum atlétái is rajthoz állnak.
Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum

A Diákolimpia felvonultatja az ország legjobb sportolóit

Az országos döntőt 2024. október 9-10-én a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban rendezik meg, amely kiváló helyszínként szolgál a legtehetségesebb fiatal atléták számára. A III-IV. és V-VI. korcsoportokban induló csapatok számos ügyességi számban (például magasugrás, távolugrás, súlylökés) és váltófutásban versenyeznek majd, ahol az ország legjobb fiatal sportolói mérik össze tudásukat.

A januári röplabda Diákolimpia finálé után, így újabb rangos eseménynek lehet házigazdája vármegyénk.

– Nagyon örülünk, hogy ismét ilyen rangos verseny házigazdái lehetünk, mint az MVM Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Diákolimpia döntője – mondta el az esemény keddi sajtótájékoztatóján Dr. Székely Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. – Legutóbb nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a szervezéssel kapcsolatban, és bízunk benne, hogy most is mindenki elégedett lesz.

Több mint ezer fiatal érkezik a Diákolimpia döntőjére, akik szerdán és csütörtökön is több számban versenyezhetnek az Atlétikai Centrumban, amely ideális helyszíne a finálénak.

Nagy fába vágták a fejszéjüket 

– A Nyíregyházi Atlétikai Centrum infrastruktúrája egyedi az országban, így nem véletlenül vállaltuk el ennek a rendezvénynek a tető alá hozását – folytatta Vas László, sportszakmai felelős. – Nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen ilyen kaliberű, ennyi diáksportolót megmozgató sportrendezvény még nem volt a városunkban. Lesznek olyan csapatok, akik az Atlétikai Centrumban fognak lakni, miközben egyedülálló módon egyszerre két helyszínen zajlanak majd a versenyek. A magasugrást a nemzetközi szövetség új szabályai értelmében már lehetőségünk van fedett helyen megtartani, ezzel pedig élni is fogunk, miközben egyidőben használjuk majd a rekortánt és a dobópályát is. 

Vármegyei és nyíregyházi csapatoknak is szurkolhatunk a következő napokban, és várhatóan válogatott sportolók is rajthoz állnak. Mindkét nap 11 órakor kezdődnek a versenyek, és várhatóan 17 óráig tartanak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában