Fiatalok focija

2 órája

Dávid triplája és a szárnyaszegett Ikarus

A kisvárdai tizenöt évesek kétvállra fektették a Fradit, a tizenhetesek pedig a Lokit.

A 15 éveseknél a vendég Kelen (zöld-fekete) nyert a Bozsik ellen a stadion műgyepén

Fotó: Mán László

Az elmúlt hét végén az előzőhöz képest sikeresebben szerepeltek csapataink a különböző korosztályú focibajnokságokban. A legidősebbeknél a Várda Labdarúgó Akadémia kikapott az MTK vendégeként, a Bozsik József Labdarúgó Akadémia Bocskai Dávid mesterhármasával szárnyalt a fővárosi az Ikarus ellen.

A 17 éveseknél mindkét csapatunk nyert, a várdaiak itthon a Loki ellen, a Bozsik pedig Gyirmóton. Az egy évvel fiatalabbaknak fiaskóban volt részük, hiszen a kisvárdaiak itthon a Honvéd ellen kaptak ki, a nyíregyháziak Szegeden maradtak alul.

Az U15-ben a kisvárdaiak a vendég Fradit fektették kétvállra, a Bozsik viszont pályaválasztóként kapott ki a Kelentől.

A 14 esztendősöknél a várdaiak kikaptak a Lokitól, a nyíregyháziak visszavágtak a szegedieknek a nagyobbak vereségéért.

A legkissebbeknél csapataink debreceniekkel játszottak. A 13 éveseknél a Várda LA idegenben nyert a DEAC ellen, a 12 évesek viszont kikaptak itthon a debreceniektől. A Bozsikosok a Loki fiataljaival játszottak, mindkét csapat hazai pályán kapott ki.

U19. Kiemelt csoport

MTK Budapest–Várda Labdarúgó Akadémia 2–1 (2–1)

Várda LA: Sira – Szirenko, Mavrodij, Krucan (Molnár), Koljada (Németh), Borovszkij (Klufinszkij), Veprik, Kovács K. (Rudik), Fedorov, Racskó, Kancsij (Csarkó). Edző: Csernijenko Ruszlan

Gól: Molnár (7.), Vas (11.), illetve Racskó (3.).

Csernijenko Ruszlan: – Jól mentünk bele mérkőzésbe, hamar vezetést is szereztünk, amely túlságosan meg is nyugtatta a csapatot, mert kisebb rövidzárlat utána megpecsételte a sorsunkat. Az első félidő további részében kiegyenlített volt a játék, a szünetben rendeztük a sorokat és a második játékrészben egyértelműen a hazaiak fölé nőttünk! Kezdeményezőbbek, aktívabbak voltunk, a kapu elé nyomtuk az MTK-t, kapufát rúgtunk, de nem sikerült betalálnunk, pedig legalább egy pontot megérdemeltünk volna.

Alapcsoport

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Ikarus 3-0 (1-0)

Bozsik: Barancic - Hegedüs (Tasi A.), Jakab, Tran Ba, Kárpátfalvi (Dankó), Tóth N. (Pataki), Nagy K., Bodnár (Pók), Kalán (Bakó), Bocskai. Edző: Papp Ákos.

Gól: Bocskai (23., 64., 72.)

Papp Ákos: - Magas intenzitású mérkőzést sikerült játszanunk egy jó csapat ellen. Végig jó hozzáállás volt, nagyot küzdöttek a srácok. Gratulálok a csapatnak!

Bocskai Dávid  háromszor vette be a fővárosiak kapuját

U17. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–DVSC  1–0 (0–0)

Várda LA: Herc – Horvát, Badari, Király, Amászta (Ablonczy), Buda (Fedor), Bobal (Levrinec), Jazsik (Zámbori), Moroz (Nagy), Lupij, Szencsenkov. Edző: Belényesi Miklós

Gól: Levrinec (65.).

Belényesi Miklós: – Egész héten erről beszéltünk, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk, mert akarva-akaratlanul az eredménytelenség rányomja a bélyegét a játékosokra. Ezért nagy dolog és minden dicséret megilleti őket, mivel igazi csapatként nyertünk! Az első félidőben rengeteg technikai és ki nem kényszerített hibánk volt, nem működött a labdakihozatal, átmeneteink lassúak és körülményesek voltak, a párharcokat elveszítettük, a második labdákat nem szedtük fel. A második félidőben váltottunk. Azt az arcunkat mutattuk, ami jellemző ránk. Cseréink nagyon jól szálltak be, megváltoztatták a mérkőzés dinamikáját, Idő kérdése volt, mikor szerzünk gólt. A helyzetek alapján összességében megérdemelt győzelmet arattunk!

Alapcsoport

Gyirmót FC Győr - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 0-1 (0-1)

Bozsik: Ress - Polyák (Selymes), Molnár, Kondor (Szőke), Törő, Szabó (Koszta), Makó, Melich, Kovács (Sándorfi) Bagoly, Ling. Edző: Sallai Márk Zsolt.

Gólszerző: Melich (10.)

Sallai Márk Zsolt: -Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, viszont a helyzeteinkből csak egy gólt tudtunk szerezni, viszont a játékunk nagyon imponáló volt, a mi akaratunk érvényesült. A második félidőben egy magasabban letámadó, agresszívabb ellenfél jött ki, viszont a csapat jól zárt, és kevés gólszerzési lehetőséget adtunk a hazai csapatnak, így megérdemelten hoztuk el a három pontot. Gratulálok a fiúknak a hozzáállásukhoz és az akaratukhoz, ha ebből nem adnak lejjebb ,akkor még sok szép sikert fogunk elérni közösen.

U16. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Budapest Honvéd FC 2–5 (1–1)

Várda LA: Bosenko – Fidler (Oláh), Budaházi, Osztroha., Fodor, Hodovanec, Gombkötő, Szarvas, Kovbaszjuk (Omelcsenko), Volvacs (Birov), Kiss (Harsányi). Edző: Katona György

Gól: Budaházi (5.), Szarvas (46.), illetve För (10., 57., 60. és 72.), Varga. (78.).

Katona György: – Hatvan percig nem volt benne a mérkőzésbe, hogy ilyen különbségű vereség lesz belőle. Addig több periódusban is jobban játszottunk ellenfelünknél. Az utolsó félóra viszont egyéni hibák tömkelegét hozta. Sajnos percről percre építettük le magunkat, ezért vereséget szenvedtünk. Gratulálunk a nagyon jó képességű Honvédnak!

Alapcsoport

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 3-1 (2-1)

Bozsik: Simon - Szenes, Jeles, Herczeg, Villás (Kosztyu), Majoros, Kiss (Böszörményi), Hatházi, Király, Rusin, Uray (Kranyik). Edző: Sándor Dávid.

Gól: Balog (14., 91.), Radnai (27.), illetve Uray (30.)

Sándor Dávid edző: - Megérdemelt volt a hazai csapat sikere, sajnos kevés helyzetet dolgoztunk ki a mérkőzésen, hiába volt a labdabirtoklási fölényünk, a szegedi kontrákban mindig veszély volt.


U15. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Ferencvárosi TC 3–2 (1–2)

Várda LA: Kocserhan – Jurik, Helmeczi, Dovbak (Tiscsenko), Szitnik (Pokol), Dovhanics, Tkacs (Gyarmati), Dzsatalov (Száraz ), Birov, Kovbaszjuk, Hizsnjak. Edző: Kornutjak Volodimir

Gól: Szitnik (25.), Gyarmati (56.), Dovbak (60.), illetve Kőszegi (7. és 27.).

Kornutjak Volodimir: – Ismét megmutatta a csapat, hogy van tartása, kétszer sikerült hátrányból felállnunk nagyon masszív, jó csapat ellen, majd a mindent eldöntő gólt is megszereztük. Nem játszottunk jól, de a csapatot minden győzelem építi mentálisan, és ebben az időszakban erre van szükségünk. A munkát elvégezzük és idővel az eredményesség mellé reméljük párosulni fog a szép játék is. Gratulálunk a csapatnak!

Alapcsoport

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Kelen SC 0-3 (0-1)

Bozsik: Ágoston - Gönczör, Császár, Lőrincz, Dankó, Torresan (Sallai), Varga (Papp), Nagy, Ferencz (Nagy), Horváth, Csáki. Edző: Aranyos Mózes.

Gól: Szabó (2., 67.), Viszóczki (43.).

Aranyos Mózes: -Rengeteg nehézséggel küzdöttünk a hét folyamán, és ez sajnos érződött a mérkőzésen is, a jövőben még hatékonyabbnak és fókuszáltabbnak kell lennünk!

U14. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–DVSC 0–2 (0–0)

Várda LA: Szvisztyunov – Licz (Szpivák), Skurak, Takács, Kulik, Csendes (Fekete), Pokol (Popovics), Povhanics (Sajtos, 70.), Kapitány, Gyula, Deniszov. Edző: Lakatos Bence

Gól: Filep (75.), Csorba (80.).

Lakatos Bence: – Szervezettek és fegyelmezettek voltunk, hetven percen keresztül működött is, amit elterveztünk. Minden egyes játékosomra büszke vagyok, mert mindenki kitette szívét-lelkét a pályára. Innentől kezdve ez a szint a minimum, amit hoznunk kell és akkor töretlen lesz a fejlődésünk.

Alapcsoport, Kelet

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-2 (3-1)

Bozsik: Varga - Kovács (Jacsó), Gál, Dankó, Kicsák, Vasvári, Palaga, Oláh, Kosztyu, Hanusi (Oláh), Villás (Kóder). Edző: Magyar Gábor.

Gól: Kosztyu L. (14., Oláh (27.), Palaga (46.), illetve Palágyi (63.).

Magyar Gábor: - Hasonlóan az előző mérkőzésekhez, nagyon jó mentálisban játszottunk. Sokkal több helyzetet alakítottunk ki mint az ellenfél, azonban ezek a helyzetek kimaradtak, így egy kissé szorossá tettük a mérkőzést. Összességében gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményéért!

U13. Észak-kelet

Debreceni EAC–Várda Labdarúgó Akadémia 0–4 

Várda LA: Éles – Nagy P., Koszta, Vaszilykiv, Sztolykó, Németh, Paronai, Beresnyák, Osztroha. Csere: Mészáros (kapus), Obsitos, Balogh, Nagy Á., Varga, Fráter, Szabó. Edző: Oláh Levente.

Gól: Vaszilykiv (13., 47.), Varga (23.), Nagy P. (77.).

Oláh Levente: – Amit előzetesen vártunk az ellenfelünktől, azt is kaptuk. Zártan, stabil védekezésből próbáltak támadni, ezáltal a mérkőzésen nagy mezőfölényt alakítottunk ki. A labdavesztések után jól reagáltunk, legtöbb esetben azonnal vissza tudtuk azt szerezni. Mentünk előre becsülettel és úgy gondolom, helyenként tetszetős játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk.

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Debreceni VSC 1-3

Bozsik: Bukovinszki (Ágoston) - Czidor (Száfta), Tamás (Torresan), Hengsperger (Spekker), Varga (Papp), Sinka (Szabó), Fodor (Sipos), Major (Nagy), Tóth (Barta). Edző: Majoros Ádám.

Gól: Spekker (65.), illetve Tisza (5., 17., 20.)

Majoros Ádám: - A mai mérkőzést sajnos nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna és 3 gólos hátrányba kerültük. Ezután a csapat elkezdett jobban játszani, és a 4. negyedet sikerült is megnyernünk, ami a csapat tartását mutatja! Az ilyen meccsekből nagyon sokat tudunk tanulni!

U12. Észak-kelet

Debreceni EAC–Várda Labdarúgó Akadémia 3–1 

Várda LA: Gyöngyös - Domokos, Kovalenkó, Balogh, Kertész, Révész, Resetár, Szilágyi, Séra. Csere: Bacskai (kapus), Helyes, Károlyi, Földesi, Fekete. Edző: Deák Béla.

Gól: Újvári (32.), Sinka (48., 61.), illetve Kerekes (öngól, 53.).

Deák Béla: – A mutatott teljesítményünk alapján sajnos nem érdemeltünk többet. Védekezésben kapitális egyéni hibákat vétettünk, játékban nem tudtunk az ellenfél felé kerekedni, de ami ennél szomorúbb lelkesedésben sem. Rendezni kell a sorainkat, mert ennél sokkal többre képes ez a csapat, ha alázatosabb munkát végez. Gratulálunk a hazaiaknak!

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Debreceni VSC 0-4

Bozsik: Jakab - Nagy, Morvacsik, Mátyás, Szentmiklósy, Pócsi, Veress, Czentek, Szűcs. Csere: Major, Zákány, Marinka, Vitányi, Szűcs, Dankó, Sinka. Edző: Marcsek Zoltán.

Gól: Takács (30., 38.), Szilágyi (59.), Győrfi (60.).

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában