Diáksport, ISF Gymnasiade

2 órája

Aranyakkal térnek haza Bahreinből

Idén a közel-keleti országban rendezik meg az iskoláskorú versenyzők olimpiját. Az ISF Gymnasiadén Antal Dávid úszó aranyérmet szerzett számában és gyönyörűen versenyeztek a nyíregyházi aerobicos lányok is.

Szon.hu

A válogatott aerobicos lányok Bahreinben

Fotó: Spartacus Torna Club

Újabb nemzetközi versenyre utaztak a Spartacus Torna Club sport aerobic válogatott, junior versenyzői. Az idén Bahrein ad otthont az iskoláskorú versenyzők olimpiájának, az ISF Gymnasiade elnevezésű világversenynek. Legutóbb 2022-ben Franciaországban rendezték meg a nagyszabású eseményt, ahol 71 ország csaknem 5000 sportolója méri össze tudását 26 különböző sportágban egészen csütörtökig. A viadal második napján halmozták az aranyérmeket a magyarok.

aranyérem Gymnasiade
Szépen csillog az arany a magyar lányok nyakában
Fotó: Spartacus Torna Club

Két arany, egy bronz

A Junior válogatott tagjaiként a Spartacus Torna Clubot Vámosi Viktória Kiara és Moravszki Dorka képviselte, akik Junior trió és csapat kategóriában küzdöttek a versenytalajon a lehető legjobb eredményekért. A nyíregyházi versenyzők a debreceni Flex HD SE sportolóival közös, vegyes egységekben indultak a megmérettetésen.
A válogatott számára jól kezdődött a nemzetközi verseny, hiszen minden induló egység bejutott a fináléba. A döntőben pedig érkeztek is a fényesen csillogó érmek. A Bányász Viktória-Kiss Jázmin-Vámosi Kiara hármas elhódította az aranyat Junior 1. számú vegyes trióban, első helyen végzett a Junior vegyes csapat is Kiarával a sorban. Míg Moravszki Dorka a Junior 2-es számú kategória tagjaként állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Antal Dávid ismét bizonyít

Azonban nem csak az aerobicos lányok hoznak haza aranyérmet a vármegyébe. Bahrainban ott van Antal Dávid, a Bátori Sárkány Úszóegyesület tehetséges, 16 éves úszója is. A vilniusi junior Európa-bajnokságot harmadik helyen záró úszó az ISF Gymnasiadén is kiváló formát mutatott és megnyerte a 200 méter pillangót. 
Az esemény második napján egyébként tizenkilenc érmet, közte tíz aranyat szereztek a magyar fiatalok, a versenyprogram felénél pedig már több mint 30 éremnél ját a delegáció. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában