Aerobic, Spartacus Torna Club

8 órája

Aerobic: ez egy összetartó, remek közösség

A Spartacus Torna Club versenyzői több érmet is nyertek az utánpótlás aerobic világbajnokságon.

A Vámos Viktóriát (középen) felvonultató világbajnok aerobic trió.

Fotó: Spartacus Torna Club

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, az olaszországi Pesaróban rendezték a 2024-es Aerobic Világbajnokságot és Korosztályos Utánpótlás Világversenyt. Az eseményről bőven hoztak haza érmeket a Spartacus Torna Club kiválóságai, nevezetesen Moravszki Dóra, Révész Valentina és Vámosi Viktória Kiara. Révész Valentina bokaszalag szakadással utazott Itáliába, ahonnan végül egy ezüst és egy bronzéremmel a tarsolyában tért haza.

aerobic
Az egyik látványos aerobic produkció!

Szép eredmények Pesaróból

– Nem volt egyszerű, de mindent megtettünk azért, hogy minél kevésbé zavarjon ez a sérülés – mondta el az egyik regionális televízió megkeresésére Révész Valentina. – Össze kellett szorítanom a fogamat, hogy megcsináljam a feladatomat, de büszke vagyok, hogy ilyen szép eredményt értünk el Pesaróban. Sokat számított, hogy sokunknak nem ez volt az első világversenye, így minimális tapasztalattal már rendelkeztünk. 

A nyíregyházi versenyzők a debreceni Flex HD SE sportolóival közös, vegyes egységekben indultak a megméretésen. A csapatok pedig alaposan kitettek magukért, a mieink  kategóriában is bejutottak a legjobbak közé, az összesített csapatversenyben pedig Magyarország végzett az élen. A legfényesebb érem a két egyesület közös junior triójának nyakába került, Bányász Viktória, Kiss Jázmin és Vámosi Viktória Kiara alkotta hármasunk magabiztos teljesítménnyel világbajnoki címet szerzett. A közös aerodance csapat rendkívül szoros versenyben, hajszállal maradva le a dobogó felső fokáról  (Bányász Viktória Éva, Berecz Réka Viktória, Drabik Nikolett, Fehér Flóra, Kiss Jázmin, Moravszki Dorka, Révész Valentina, Vámosi Viktória Kiara), ezüstérmes lett. A szintén közös aerostep csapat  (Bakator Csenge, Berecz Réka Viktória, Csendes Eliza, Drabik Nikolett, Lévay Maja, Révész Valentina, Tar Melinda Tóth Hanga Fruzsina). pedig a világbajnoki dobogó harmadik fokára állhatott fel.  

– Nagyon erős mezőny volt, szóval oda kellett magunkat százszázalékosan tenni, hogy esélyünk legyen érmeket szerezni – tette hozzá Valentina.

Erős mezőnyben bizonyítottak az aerobic seregszemlén

Vámos Viktória Kiara volt az, akinek a portfóliójába végül egy aranyérem is bekerült.

– Egyet kell értenem az előttem szólóval, tényleg nagyon nehéz versenyen vagyunk túl – vette át a szót klubtársától a fiatal sportoló. – Ekkora mezőnyben korábban még soha nem indultunk. Stresszesek voltak a körülmények, izgultunk rendesen, de mindenki leküzdötte az adódó feszültséget. Remek érzés világbajnoknak lenni, ha valaki azt mondja nekem évekkel ezelőtt, hogy eljuthatok idáig, azt nem nagyon hittem volna el. 

Moravszki Dóra arról mesélt, hogy mennyire támogató ez a közeg.

– Az erősségünk abban rejlik, hogy egyfajta támogató közeget alkotunk – nyilatkozta a kamerák előtt az ezüstéremmel hazatérő aerobicos. – Ez egy elég összetett sport, mert ha egy ember hibázik, akkor az az egész csapatra kihatással van. Lényegében egész nyáron készültünk, ez pedig meghozta az eredményét. Az aerobic nagyon sokat ad az életben, könnyű megszeretni, így mindenkit bátorítunk a kipróbálására.

A lányok felkészítéséért Hubacsek László felel, aki elégedetten konstatálta az öt nyíregyházi érmet.

Egy csapatot alkotnak

– Le a kalappal a versenyzők előtt – értékelt a tréner. – Ugye nem titok, hogy az edzések nagy részét Debrecenben abszolválják, a mezőny erősségét elnézve pedig akár még az is benne lehetett volna a pakliban, hogy egyetlen érmet sem szerzünk. Az edzői stáb és a válogatott összetartott, remekül dolgozott és ez meghozta a gyümölcsét. A debreceni csapattal évek óta nagyon szoros a kapcsolatunk, s hiába beszélünk két egyesületről lényegében mi egy csapatot alkotunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában