Labdarúgás, NB II., Kisvárda Master Good

3 órája

A Kisvárda a megkezdett úton folytatná

A 11. fordulót rendezik hétvégén az NB II Merkantil Bank Ligában. A listavezető Kisvárda a vele azonos ponttal álló Szentlőrinchez látogat.

Szon.hu

Bíró Bence kiváló formát mutatott a Gyirmót ellen

Fotó: kisvardafc.hu.

Minden úgy alakult előző hétvégén, ahogyan azt Kisvárdán elképzelték. A csapat magabiztosan győzte le a Gyirmótot (6–4, összefoglaló a cikk alján) a Várkerti Stadionban és kedvezően alakult a többi mérkőzés kimenetele is, így a rétköziek hármat előzve a tabella élére ugrottak a forduló végére. A csakfoci.hu szakportál 10. fordulójának válogatottjába négy kisvárdai játékos (Széles Imre, Szőr Levente, Aleksandar Jovicic, Bíró Bence) is bekerült, ráadásul a képzeletbeli gárda edzőjévé Révész Attilát választották. 

Kisvárda-Gyirmót
Parádés egy órát mutatott előző hétvégén a Kisvárda
Fotó: kisvardafc.hu.

Minden azonban az előző mérkőzésen sem volt tejfel, mint arról lapunk is beszámolt a hét elején, Révész Attila vezetőedző a második félidei hozzáállással és kimondottan néhány játékosának mentalitásával volt elégedetlen. A 11. fordulóban is van tehát miben előrelépni, ezt ráadásul a pontegyenlőséggel második helyezett Szentlőrinc otthonában kell bizonyítani a Kisvárdának. Gerliczki Máté asszisztensedző is azt reméli, hogy a jó dolgokat folytatni, a hibákat minimalizálni tudják vasárnap. 

Bárkire veszélyes a Szentlőrinc

– Egyrészt ott kellene folytatnunk, ahol abbahagytuk, hiszen három győzelem van a hátunk mögött, az élre álltunk, és néhány héttel ezelőtt még nem volt ilyen rózsás a helyzetünk. Másfelől viszont tanulnunk kell abból, ami a Gyirmót elleni mérkőzés utolsó huszonöt percében történt. Ugyanakkor azt se feledjük, a meccsnek volt egy parádés első hatvanöt perce, nem sok csapat lenne képes ennyi idő alatt féltucat gólt szerezni az addigi listavezető ellen. Úgyhogy a héten az volt a célunk, hogy az abban a periódusban tapasztaltakat erősítsük – fogalmazott Gerliczki Máté, aki teljesen más mérkőzést vár, mint a Gyirmót ellen. 
– Kijelenthetjük, a Szentlőrinc bárkire veszélyes ellenfél, amelynek különösen a hazai mérlege parancsol tiszteletet, de éppen a Honvéd elleni hétfői idegenbeli mérkőzésen igazolta, hogy bármilyen körülmények között képes eredményesen futballozni. Persze, nemcsak azt a mérkőzésüket elemeztük, a korábbiak is arról árulkodnak, hogy nagyon jó csapatról van szó, amely teljesen más stílusban futballozik, mint a Gyirmót, és ehhez nekünk is alkalmazkodnunk kell. 

A BVSC elleni mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy végre jó lenne idegenben is nyernünk, akkor sikerült, most mi más lehetne a célunk, mint tovább haladni azon az úton, és újra három ponttal gazdagodni 

– zárta gondolatait az asszisztensedző.

  • Labdarúgás: NB II.
    11. forduló
  • Szentlőrinc–Kisvárda
    Szentlőrinc SE Sporttelep, v.: Molnár (Huszár, Király), 13.
    További mérkőzések: Kazincbarcika–Szeged, Békéscsaba–Budapest Honvéd, Mezőkövesd–Kozármisleny, Soroksár–Ajka, Csákvár–Tatabánya, BVSC Zugló–Budafok, Gyirmót–Vasas.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában