Fiatalok focija

2 órája

Túl magasra nőttek az Üllői úti fák

Pont nélküli dunántúli túrák, összességében nem igazán remekeltek a várdai és nyíregyházi csapatok.

A Várda fehér szerelésben játszó 13 évesei ötöst érdemelnek a Sajóvölgye elleni győzelmükéért

Fotó: Fotó:kisvardafc.hu

Ez nem volt egy sikeres hétvége a különböző korosztályos bajnokságokban szereplő utánpótláskorú focicsapataink számára. Sajnos vereségből volt a több, győzelemből a legkevesebb.

Mindössze egy pontot szereztek U 19-es csapataink a legutóbbi fordulóban. A Várda Labdarúgó Akadémia ikszelt a vendég diósgyőriekkel, a nyíregyházi Bozsik József Labdarúgó Akadémia csapata kikapott Békéscsabán.
A 17 éveseknél a várdaiak kikaptak az MTK otthonában, a nyíregyháziak itthon ikszeltek az újpestiekkel.
Az egy évvel fiatalabbaknál egy-egy gól döntött, Pécsen a várdaiaka ellen a hazaiak javára, Nyíregyházán a bozsikosoknak
a DEAC ellen.
Az U15-ben sikertelenek voltak a dunántúli kiruccanások, a várdaiak Szombathelyen, a nyíregyháziak Veszprémben maradtak alul.
A 14 éveseknél a várdaiak egy nagy fülesbe léptek bele a Fradi vendégeként, a Bozsik viszont nyert Békéscsabán.
A 13 éveseknél a várdaiak nyertek a Sajóvölgye ellen, a 12 évesek viszont ikszeltek a borsodiakkal. A Bozsik két csapata elhalasztotta a diósgyőri vendégjátékait. (Nyilatkozatok: kisvardafc.hu és nyiregyhazaspartacus.hu)
 

U19. Kiemelt csoport
Várda Labdarúgó Akadémia–Diósgyőri VTK 1–1 (1–0)
Várda LA: Kovács Máté – Krucan, Szirenko, Tenkács, Mavrodij, Borovszkij (Rudik), Bliznjuk (Kozma), Koljada (Németh), Fedorov, Kovács (Barati), Kancsij (Vass). Edző: Csernijenko Ruszlan.
Gól: Fedorov (8.), illetve Szalai B. (55.). Kiállítva: Tenkács (90.).
Csernijenko Ruszlan: – Nagyon jól kezdtük a találkozót, jól építettük a játékunkat, többet birtokoltuk a labdát, és a mérkőzés ezen periódusában meg is szereztük vezetést. A második játékrészben már csak a küzdelem dominált, tudatos játék nem nagyon alakult ki. a vendégek egy fölösleges szabálytalanság utáni szabadrúgás-góllal egyenlítettek, így be kell érnünk az egy ponttal.
Alapcsoport
Békéscsaba-Bozsik József Labdarúgó Akadémia 1-0 (1-0)
Bozsik: Barancic-Tasi A., Kondor, Kárpátfalvi, Jakab, Tasi B.(Pók), Tóth N. (Pataki), Tóth M. (Nagy), Bodnár (Sós), Kalán (Hegedüs), Bocskai. Edző: Papp Ákos.
Gól: Rostás (13.)
Papp Ákos: - Nagyon rosszul alkalmazkodtunk a körülményekhez. Sajnos minden párharcot az ellenfél nyert. Játék alig alakult ki a mérkőzésen. Egy óriási helyzetünk volt, már csak a kapuson kellett volna túl juttatni a labdát. A döntetlen talán reálisabb lett volna.

U17. Kiemelt csoport
MTK Budapest–Várda Labdarúgó Akadémia 2–1 (1–1)
Várda LA: Herc – Horvát, Badari (Erdős), Bobal (Fedor), Király, Buda (Levrinec), Veprik, Jazsik, Amászta, Lupij, Moroz (Ablonczy). Edző: Belényesi Miklós.
Gól: Zoltai (15.), Mohácsi (76.), illetve Jazsik (8.).
Belényesi Miklós: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy megbeszéltük, nagyon szép gólt szereztünk! Sajnos hamar jött az egyenlítés, mert a kommunikáció miatt bementek köztünk és egy elkerülhető gólt kaptunk. Többet birtokolta a labdát az MTK, de erre készültünk és le is voltunk ütve fizikálisan, de nem volt veszélybe a kapunk. A második játékrészben viszont átestünk a holtponton és kezdeményeztünk, bármikor bennünk volt, hogy gólt szerzünk. Sajnos labdakihozatalba belehibáztunk, de megint olyan gólt kaptunk, hogy nem ért hálót. Utána kockáztattunk, kapusra vezettük a labdát, de kaput se találtunk, és a végén a kapusunk tartott minket mérkőzésben, mivel két nagy ziccert fogott! A döntetlenre rászolgáltunk volna, de eredményesebbnek kell lenni elől! Mentálisan kell erősebbnek lenni, csak úgy fordul meg az eredményesség, ha mindenki többet rak bele a közösbe!
Alapcsoport
Bozsik József Labdarúgó Akadémia- Ujpesti TE 1-1 (0-1)
Bozsik: Ress - Majoros, Molnár (Polyák) Szőke (Selymes) Törő, Makó, Szabó, Rusyn (Király), Kovács(Bagoly), Ling, Koszta.
Edző: Sallai Márk. 
Gól: Ling (85.), illetve Kiss (3.)
Sallai Márk Zsolt: - A mérkőzést rosszul kezdtük, hamar hátrányba kerültünk, és az első félidőben az ellenfél fölénk nőtt játékban. Nem tudtuk megnehezíteni az ellenfél dolgát, viszont a második félidőre egy más szemléletű csapat jött ki.Jobban játszottunk, és sikerült is kiegyenlíteni. Úgy érzem a második félidei játék alapján rászolgáltunk az egy pontra, és ehhez gratulálok a csapatnak.

U16. Kiemelt csoport
Pécsi MFC–Várda Labdarúgó Akadémia 1–0 (0–0)
Várda LA: Bosenko – Fidler, Budaházi, Nagy, Osztroha, Fodor, Volvacs (Oláh) Gombkötő, Szencsenkov, Omelcsenko, Kiss (Harsányi ). Edző: Katona György.
Gól: Király (53.).
Katona György: – Fizikálisan erős ellenfél a Pécs a párharcok nagy részét megnyerte, ezért többet is tudott kezdeményezni játékban. Mi árnyékai voltunk önmagunknak, a múlt heti teljesítményünk nyomokban sem látszott a pályán és továbbra sem tudunk gólt szerezni, így pedig nehéz mérkőzést nyerni.
Alapcsoport
Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Debreceni EAC 1-0 (0-0)
Bozsik: Novák Z. - Novák B, Jeles, Villás, Kosztyu (Makai), Kiss, Hatházi (Herczeg), Kranyik (Takács), Nagy, Király, Uray(Szenes). Edző: Sándor Dávid.
Gól: Szenes (80.).
Sándor Dávid:  - Az első félidőben mindkét csapatnak adódtak gólszerzési lehetőségei. A második félidőben azt gondolom a mi akaratunk érvényesült, és az ellenfél fölé tudtunk nőni, egyre több helyzetet alakítottunk ki és sikerült eldönteni a mérkőzést a mi javunkra! Gratulálok a csapatnak!

U15. Kiemelt csoport
Illés Akadémia–Várda Labdarúgó Akadémia 1–1 (0–0)
Várda LA: Kocserhan – Helmeczi, Jurik, Hizsnjak, Tkacs (Dzsatalov), Kedves (Pokol), Szitnik, Dovhanics (Tiscsenko), Kovbaszjuk, Birov (Száraz), Dovbak. Edző: Kornutjak Volodimir.
Gól: Szabó B. (66.), illetve Dzsatalov (82.).
Kornutjak Volodimir: – Az első félidőben jól játszott a csapat, újból megvoltak a lehetőségeink, amik kimaradtak, valamint büntetőt is hibáztunk. A második játékrészben már nem voltunk elég határozottak, kevesebb párharcot nyertünk középpályán és több volt a ki nem kényszerített hiba a védő zónánkban. A csapatnak ma is volt tartása, ahogy a múlt héten, úgy most is jókor szereztük egyetlen találatunkat, amelyikkel sikerült pontot mentenünk. Gratulálok a csapatnak.
Alapcsoport
Veszprémi FC USE - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 3-2 (2-1)
Bozsik: Ágoston - Lőrincz (Nagy), Császár, Tasnádi, Dankó, Czifra, Varga (Torresan), Villás, Papp (Ferencz), Gönczör, Csáki. Edző: Aranyos Mózes.
Gól: Bató (19), Dankó (öngól, 22.), Bárűány (66.), illetve Csáki (30.), Villás (68.)
Aranyos Mózes: - Sajnos nagyon tompán, sok hibával, kezdtük a mérkőzést és hamar két gólos hátrányba kerültünk, a 2.félidőben hatalmas energiákat megmozgatva, alakítottunk rengeteg lehetőséget, de sajnos így sem sikerült az egy pontot megszereznünk.

U14. Kiemelt csoport
Ferencvárosi TC–Várda Labdarúgó Akadémia 8–1 (0–1)
Várda LA: Szvisztyunov – Pokol, Skurak, Takács (Sajtos), Kulik, Csendes, Licz (Paronai), Szpivák (Povhanics), Kapitány (Orgován), Gyula (Popovics), Deniszov (Fekete). Edző: Lakatos Bence.
Gól: Sajtos (öngól, 42.), Gyepes (44. és 68.), Deák (46. és 74.), Palásthy (54.), Demeter (61.), Lukács (81.), illetve Kulik (10.).
Lakatos Bence: – Az első félidei játékunk is tele volt hibával, de legalább megvolt a küzdés és az akarás. Egy hibát kihasználva meg is szereztük a vezetést. A második félidőben a gyors bekapott gól zavart okozott és elvesztettük az addigi hitünket, próbáltunk változtatni, de addigra az ellenfelünk nem csak eredményességben, de erőben is felőrölt bennünket.
Alapcsoport, Kelet
Békéscsaba - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 1-3 (1-2)
Bozsik: Varga - Kicsák, Gál, Dankó, Kovács, Vasvári (Jacsó), Palaga (Balla), Oláh, Hanusi (Varga), Kenyeres, Sallai M. (Kosztyu L.). Edző: Magyar Gábor.
Gól: Vass (16.), illetve Kovács (7.), Sallai M. (31.), Kosztyu L. (66.)
Magyar Gábor: - A mérkőzés folyamán végig nagyon jó mentálisan fociztunk. A párharcok többségét megnyertük, szép játékkal sok helyzetet alakítottunk ki. Gratulálok a csapatomnak, megérdemelten nyertünk!

U13. Észak-kelet
Várda Labdarúgó Akadémia–Sajóvölgye Focisuli SE 5–0 (2–0, 3–0, 4–0)
Várda LA: Mészáros – Nagy P., Obsitos, Varga, Koszta, Mészáros, Illés, Paronai, Sztolykó, Osztroha. Csere: Éles (kapus), Balogh , Nagy Á., Németh, Szabó. Edző: Oláh Levente
Gól: Koszta (7.), Illés (16.), Balogh (29.), Nagy (58.), Németh (75.).
Oláh Levente: – Ellenfelünk csak a védekezésre koncentrált, mélyen a saját térfelén védekezett. Nem könnyű feladat, egy ilyen zárt védekezést feltörni, de nekünk sikerült a mérkőzés elején, amivel a saját dolgunkat könnyítettük meg! Ha a kapu előtt jobb döntéseket hozunk, akár kétszámjegyű is lehetett volna a góljainak száma. Ennek ellenére, nem lehetek elégedetlen, helyenként szép játékkal, magabiztos győzelmet arattunk.
 

U12. Észak-kelet
Várda Labdarúgó Akadémia–Sajóvölgye Focisuli SE 2–2 (2–2, 2–2, 2–2)
Várda LA: Gyöngyösi. – Kovalenko, Halai, Séra, Balogh, Kertész, Révész, Resetár, Balog. Csere: Bacskai (kapus), Helyes, Domokos, Földesi, Fekete O., Obsitos L. Edző: Deák Béla.
Gól: Resetár (2.), Kertész (5.), illetve Jáborszky (2.), Rási (7.).
Deák Béla: – Sajnos nem tudtunk ma jó futballal előrukkolni, nehezen alkalmazkodtunk az ellenfél fizikális és direkt futballjához. Kissé tompák és ritmustalanok is voltunk, ennek ellenére számos helyzetet kialakítottunk, de ezeknek csak töredékét sikerült gólra váltani. Csalódott vagyok, de hiszem hogy jó úton járunk és a sorozatterhelések hatására előbb-utóbb elkapjuk a fonalat és a mutatott játékban is tudunk majd előrelépni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában