Labdarúgás, NB III, Észak-keleti csoport

3 órája

Nincsenek könnyű helyzetben vármegyénk csapatai

Helyi rangadó a kilencedik forduló programjában.

Hatvanban vendégszerepel a piros mezes "kis Szpari".

Fotó: Mán László

Rögtön egy vármegyei rangadóval indul az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti-csoportjának kilencedik játékköre. Sorozatban hét döntetlent követően az előző fordulóban vereséget szenvedő Kisvárda Master Good II. ugyanis a Sényő gárdáját fogadja, egyértelműen azzal a céllal, hogy végre-valahára megszerezze idénybeli első sikerét. A Sényő ezzel szemben őrizné a középmezőnyben elfoglalt pozícióját, s valljuk be őszintén nem is esélytelenül utazik a Rétközbe.

Az első győzelmükre hajtanak

– Átértékeltük a DVTK II. elleni összecsapást, tanultunk a történtekből, ennek megfelelően pedig próbálunk előre lépni. A felkészülésünk nem sokban változott az eddigiekhez képest, nyilván a lejátszott mérkőzésekből kiindulva igyekszünk kijavítani a hibáinkat – harangozta be a találkozót a Kisvárda trénere, Törtei Tamás. – Nagyon szeretnénk már az első győzelmünket megszerezni, s hamár eddig vártunk, akkor ez egy most vagy soha találkozó lesz a vármegyei rivális Sényő ellenében.

Ugyancsak vasárnap délelőtt lép pályára a Mátészalka, amely a DVSC II. ellenében próbál túlélni, ugyanis Sándor Tamás kerete igencsak foghíjas.

Foghíjas keret Mátészalkán

– Ez a mérkőzés is egy a sok közül, nem nézem azt, hogy Debrecenben játszunk, a „kis Loki” is egy csapata az NB III-nak – vezette fel a mérkőzést lapunk megkeresésére a DVSC egykori ikonja, a Mátészalka vezetőedzője, Sándor Tamás. – Nem volt egyszerű ez a hét, mivel egy betegség sepert végig a csapaton, ráadásul sérültjeink és eltiltottjaink is vannak. Próbáltuk elhalasztattni a meccset, de sajnos ez nem jött össze. Szerdán nem is tudtam edzést tartani, így pedig nem lesz könnyű dolgunk. Jelen pillanatban még én sem tudom pontosan, hogy milyen összeállításban tudunk pályára lépni vasárnap. 

A kiesőzónából menekülő Nyíregyháza Spartacus II. Hatvanban vendégszerepel, annál a Hatvannál, amely az eddigi meccsei alapján egy döntetlenre mindig jó. A „kis Szparinak ellenben nagy szüksége lenne már egy győztes meccsre, hiszen a bajnokság első harmadában most már kezdenek eltávolodni egymástól a csapatok.

Motivációból nincs hiány

– Nagyon kellene már egy győzelem, de ettől függetlenül megvan az a kellő motiváció mind a csapatban, mind pedig a szakmai stábban, ami előre mozdíthat minket – vélekedett a Szpari II. edzője, Török László. – Becsülettel végezzük a munkánkat. A fiatalok hibaszázaléka még nagy, ebben viszont úgy tudnak fejlődni, ha tapasztalatot szereznek. Ezzel viszont egyetlen probléma van, hogy közben egymást követik a mérkőzések. Bizakodva utazunk Hatvanban, reméljük, hogy végre-valahára összejön az a siker.

A forduló valamennyi összecsapását vasárnap játsszák.

Labdarúgás: NB III., Keleti-csoport, 9. forduló
Kisvárda Master Good II.–Sényő FC Selyem-Ber
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Tóth (Szabó, Kovács), 11.00.
DVSC II.–Mátészalkai MTK
Debrecen, DEAC Sporttelep, v.: Kakuk, Aczél, Gergely), 11.00.
FC Hatvan–Nyíregyháza Spartacus II.
Hatvan, Népkert Sporttelep, v.: Kreitl (Frank, Molnár), 16.00.
További mérkőzések: Karcag–DEAC, Cigánd–Putnok, Füzesabony–Tiszaújváros, Eger–DVTK II., Salgótarján–Tiszafüred (16.00)    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában