Kosárlabda, NYÍKSE

2024.09.12. 11:53

Nemzetközi tornát rendez a NYÍKSE

Az idei utánpótlás tornán a magyarok mellett két szlovén csapat is részt vesz.

Szon.hu

Bárdos Mira, dr. Zajácz Tamás, Balogh Béla és Kovács Tibor

 A tavalyi nagy sikerű MEDhUSA U14-es utánpótlás torna után idén a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesülete (NYÍKSE) idén ismét megrendezi utánpótlás tornáját, ezúttal azonban U12-es korosztálynak. A tornán a házigazda és a DEAC mellett a szlovén Triglav Kranj és Skofja Loka korosztályosai mérkőznek meg egymással szeptember 14-15-én, szombaton és vasárnap a Bánki Tornacsarnokában. Erről és az egyesület szezonbeli terveiről tájékoztatták a sajtó képviselőit kedden. A tornát a város és a vármegyei kosárlabda szövetség is támogatja, védnöke dr. Zajácz Tamás, a MEDhUSA márka tulajdonosa.

Költözik az egyesület

– Idén úgy döntöttünk, hogy egyel fiatalabb korosztály számára rendezünk tornát. Fiataljaink már korábban is bizonyítottak, U12-es csapatunkat az ország legjobb tizenkettő csapat között jegyzik. Ez az bizonyítja, hogy az utánpótlás nevelésben jó úton járunk – mondta Balogh Béla, a NYÍKSE elnöke. 
– Hivatásunk a gyógyszerészet, feladatunk nemcsak a betegségek kezelése, hanem az egészség megőrzésének a támogatása. Ezért boldogan állunk minden ilyen kezdeményezés mellé, nagy örömünkre szolgál, hogy névadói lehetünk ennek a tornának – emelte ki dr. Zajács Tamás.
Mint az ismert, a NYÍKSE bázisa évek óta a Bánki Donát Műszaki Középiskola, amelynek felújítási munkálatai hamarosan elkezdődnek. A tanítás már meg sem kezdődött az épületben, de a tornaterem még használható. A felújítás miatt a NYÍKSE költözik, de az edzések zavartalanul folynak majd, új helyszíneken.
– A fiúk mellett a kosaras lányok is edzésbe álltak. Esetükben az utánpótlás biztosítása, az alsó bázis szélesítése nehezebb, ezen folyamatosan dolgozunk. Idén hat iskolában elkezdtük a kosárpalánta programot, amelyben a kosárpalánta nevelők munkáját edzőink segítik.

Bővült a szakmai stáb

Az egyesület szakmai vezetője, Kovács Tibor megjegyezte, hogy arra törekszenek, hogy a fiatalokat megszólítsák, megszerettessék velük a kosárlabdát. A szakember azt is megemlítette, hogy Száva Csaba mellett a lányok edzésébe az a Bárdos Mira is bekapcsolódott, aki8 éves korától kosarazik, jelenleg pedig a Debreceni Egyetemen tanul. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában