Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus

2 órája

Motiváltan utaznak Kecskemétre

A bennmaradás szempontjából újabb nagyon fontos bajnoki vár a Nyíregyháza Spartacusra.

Szon.hu

Gengeliczki (jobbra) tudja, milyen gólt lőni a Kecskemétnek

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A Nyíregyháza elmúlt szombat esti felejthetetlen Debrecen elleni sikere még napokig beszédtéma volt mindkét városban. A szabolcsi vármegyeszékhelyen édes, a hajdúsági fővárosban keserű szájízzel eleveníthették fel a drukkerek az örökrangadó kulcspillanatait. Mint ahogyan azonban azt mondani szokták: az már a múlt. 

Fontos és nehéz meccs lesz

A Spartacusnak is egy feladata volt hétfőtől kezdve: koncentrálni az NB I. 8. fordulójának soron következő, Kecskemét elleni, idegenbeli bajnokijára. A két csapat egymást követi a tabellán, jelenleg a nyíregyháziak állnak előrébb, a 10. helyen. A KTE egy győzelmet szerzett eddig, az ETO-t verték 2-1-re, de mindegyik találkozójuk - a Szpariéhoz hasonlóan - szoros volt. Döntetlen játszottak a lilák a Fehérvárral és a Debrecennel, és ugyan főleg hazai környezetben veszélyesek, az Újpest már bizonyította, hogy lehet nyerni a Széktói Stadionban. Ez a célja a Nyíregyházának is. 

Egy stabil NB-I-es csapat vendégei leszünk, de jelenleg előttük állunk. Szeretném, ha a forduló után is mögöttünk maradna a Kecskemét a tabellán. Fontos, és nehéz mérkőzésre számítok, de nagyon motiváltak vagyunk, és remélem, hogy a rangadón aratott győzelem további lendületet ad. Érezzük a szurkolók részéről a támogatást, ami sokat segít. A KTE-t tavaly a MOL Magyar Kupában legyőztük, de hazai pályán különösen erősek, kevés gólt kapnak – mondta Tímár Krisztián vezetőedző a klub honlapjának. 
Ahogyan arra a tréner is visszautalt, utoljára idén áprilisban csapott össze a két gárda, a negyeddöntőből való továbbjutáshoz Novák Csanád és Gengeliczki Gergő 1-1 gólja kellett. A két csapat egyébként már 30 bajnokit játszott eddig egymás ellen története során, ebből 12-őt nyert a Nyíregyháza, 8 esetben pedig a Kecskemét örülhetett a végén. Az élvonalban eddig hat mérkőzést vívott a két együttes, négyszer lett döntetlen, kétszer a bács-kiskuniak győztek, azaz az NB-I-ben első alkalommal győzhet a Nyíregyháza Spartacus. Utoljára 2015-ben játszott első osztályú meccset a két gárda, akkor 1-1 lett a végeredmény. Érdekesség, hogy akkor a már említett Novák Csanád lőtte a KTE gólját, melyre Pekár László válaszolt.  

Agresszív csapatnak tartják a Szparit

Az előző fordulóban a KTE 3–1-es vereséget szenvedett a Zalaegerszegtől. A találkozó azonban mindenképpen emlékezetes marad a fiatal Kotula Márk számára, akit első NB I-es perceit játszotta. A balhátvéd tavaly a Kazincbarcika játékosaként már szerzett tapasztalatot a Szpariról, most is nehéz meccsre számít. 

– Egy erős csapattal találkozunk, tavaly én kétszer is pályára léptem ellenük. Agresszív, jó ellenfélről van szó, remek formában is vannak. Biztosan nagyon nehéz 90 perc vár ránk, de hazai pályán mindent meg fogunk tenni azért, hogy eredményesek legyünk – mondta Kotula Máté.
A mérkőzésre továbbra is vásárolhatóak jegyek online a Jegymesteren, de a helyszínen is lesz értékesítés. A kecskeméti klub tájékoztatási szerint másfél órával a kezdés előtt nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérik a drukkereket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében akkor is, ha már rendelkeznek belépővel. A vendégszektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg, parkoló közvetlenül a szektor bejárata mellett, a Kecskeméti Fürdővel szemben található. A vendégszektorba a 3-as kapun keresztül lehet belépni, büfé és mosdók üzemelnek. Az ugyanakkor fontos, hogy a stadion és a pénztár szolgáltatásait csak készpénzzel tudják igénybe venni a helyszínen a vendég szurkolók.

A mérkőzést szombaton 17 órától rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában