NB I., Nyíregyháza Spartacus

2 órája

Mindent megtesznek, hogy itthon tartsák a három pontot

Az ősi rivális Debrecen ellen első győzelmére készül új otthonában a Nyíregyháza Spartacus.

Szon.hu

A buzdítás szombat este is előreviheti a Szparit

Fotó: Koncz Márton

Több mint három évet kellett várni az újabb keleti rangadóra, elérkezett a napja. 2021 után újra Nyíregyháza Spartacus–Debrecen mérkőzésre szegeződik a figyelem, akkor az NB II-ben találkozott a két gárda. Az első osztályban utoljára a 2014/2015-ös idényben, vagyis kereken 10 éve csapott össze a Szpari és a Loki. Az már csaknem egy hete eldőlt, hogy a 19.30-kor kezdődő bajnokit telt ház előtt rendezik és mint arról a napokban beszámoltunk, a mérkőzést kiemelt kockázatú eseménnyé nyilvánították.

Doppingolja, ha kifütüyülik

A rangadóra nagy erőkkel készült a DVSC, melynek kispadjára második alkalommal ül le a vezetőedzőnek augusztus végén kinevezett Máté Csaba. A tréner a Ferencváros stábjának tagjaként sok-sok örökrangadót átélt már, de jól tudja azt is, mit jelent a Vasutasok számára a Szpari elleni mérkőzés. 
Biztosan nehéz meccs előtt állunk, fizikálisan fantasztikusan felkészített csapat a Szpari, senkit se tévesszen meg az eddig elért helyezésük. Fontos, hogy fel legyünk készülve az átmenetekre, oda kell figyelnünk a részletekre is. Bízom benne, hogy győztesen hagyhatjuk majd el a pályát szombaton – nyilatkozta Máté Csaba. 

A debreceniek saját nevelésű középpályása, Bárány Donát úgy fogalmazott, doppingolóan hat rá az a légkör, ami a Nyíregyháza elleni mérkőzést körbeveszi.  –Tudjuk, mit jelent ez a párharc a szurkolóknak. A felkészülésünk ugyanolyan, szerintem mindenki átérzi a súlyát a meccsnek, győzelemért szeretnénk játszani. Biztosan a hangulat is emberpróbáló lesz, de szeretem, ha az ellenfél drukkerei kifütyülnek, ez is egy pozitív visszajelzés számunkra. A mi szurkolóink velünk vannak és ez az, ami igazán számít – mondta a 24 éves játékos.

Nem vihet el az indulat

Tímár Krisztián, a Szpari vezetőedzője nyíregyházi színekben játékosként már megtapasztalhatta milyen hangulata van a keleti rangadónak, most trénerként első ízben irányíthatja csapatát a DVSC elleni bajnokin. 

Igyekszünk ugyanúgy készülni, mint bármelyik NB-I-es meccsre, de tudjuk, hogy nagyon várják a szurkolók a rangadót. Biztos vagyok abban, hogy fantasztikus hangulat fogad majd bennünket, próbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot. A csapatok között nagy a rivalizálás, de ilyenkor különösen lényeges, hogy mindenki a saját feladatára koncentráljon, és ne vigyék el az indulatok a játékosokat, mert abból problémák lehetnek. 

Fontos lesz, hogy fegyelmezettek legyünk, és élvezzük a rangadót, mert ritka Magyarországon, hogy egymás után többször is telt ház előtt futballozhatunk, nekünk ez most megadatik. 

Már a stadionavató is remek hangulatú volt, de kicsit most még ennél is többre számítunk – mondta Tímár Krisztián a klub honlapjának. 

Az elmúlt hétvégi kupamérkőzésen csereként beállva kiváló formát mutató és végül a tizenegyespárbajt lezáró Nagy Barnabás szoros meccset vár. 
–Láttuk a hét során, hogy nagy az érdeklődés mindkét szurkolótábor részéről. Az első hazai meccsünkön, a Fehérvár ellen is megtelt a stadionunk, de ez más hangulatú találkozó lesz. Nüanszok dönthetnek majd, akár egy pontrúgás, vagy egy hajrában szerzett gól, szoros mérkőzésre számítok. Nagyon sokat segíthetnek nekünk szurkolóink, bizonyítani szeretnénk nekik – mondta Nagy Barnabás. 

Ami biztos, hogy Tímár Krisztián sérülés, illetve betegség miatt négy játékosára nem számíthat. Nem lesz ott a meccskeretben Géresi Krisztián, Farkas Bendegúz, Temesvári Attila és Tamás Olivér, a hőn áhított első győzelmet az új stadionban tehát nélkülük kell kiharcolnia a csapatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában