MOL Magyar Kupa, Nyíregyháza Spartacus

2024.09.16. 12:27

Erős csapatszellemre volt szükség

Ezúttal is nehézkes volt a kezdés, de az új idényben is sokáig menetelne a kupában a Szpari.

Szon.hu

Járt a gratuláció a két tizenegyest is hárító Tóth Balázsnak

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Mint arról lapunk korábban beszámolt, maratoni csatát hozott szombat délután a Vasas–Nyíregyháza Spartacus mérkőzés a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában. Az első félidőben korán vezetést szereztek a hazaiak, amire az 58. percben érkezett válasz Eppel Márton révén. Döntést sem a rendes játékidő, sem a kétszer tizenöt perces hosszabbítás nem hozott. A tizenegyespárbajban is a nyolcadik körig kellett várni az első hibára, Tóth Balázs védte Rácz lövését, Nagy Barnabás gólja pedig továbbjutást ért a Szparinak.

Küzdeni akarásból jeles

Nem kevesebb, mint 18 év után irányította újra a Vasast Pintér Attila, akit szeptember hatodikán neveztek ki az angyalföldiek új vezetőedzőjének. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának mindössze egy hete volt arra, hogy felkészítse csapatát a Szpari elleni kupatalálkozóra. –Mindkét csapat nyerni szeretett volna, de azt gondolom sokkal jobban játszottunk, mi irányítottuk a játékot, a lehetőségeink meg voltak, viszont azt is látni kell, hogy a Nyíregyháza előrébb tart. Egy hét alatt, amit próbáltunk átvenni, maximálisan működött. Ezt mondtam a srácoknak is, hogy kalapot emelek előttük, ezen az úton kell továbbmenni, hogy a Vasas elérje a céljait. A csapat már most teljesen más arcát mutatta – mondta Pintér Attila a mérkőzést követően. 

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője csapata karakterét emelte ki. –Büszke vagyok a csapatra, többször álltunk már fel vert helyzetből, ez erőt adott most is. Tudtuk, hogy sokkal jobban tudunk játszani, mint az első félidőben. A Vasas nehéz feladat elé állított minket, de a második játékrészben rendeztük a sorokat, egy igazi kupamérkőzés alakult ki és büszkék vagyunk rá, hogy sikerült idegenben továbbjutnunk. Összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel, mert 1-1 hibára is rámutatott. Dolgoznunk kell tovább, mert az első osztályban ennél több kell, de a karakter, a csapatszellem, a küzdeni akarás az olyan volt, amilyennek lennie kell. Tóth Balázst ki szeretném emelni, fiatal kapusként első alkalommal védett tétmérkőzésen a csapatban, nagyon jól teljesített, az első félidőben pedig meccsben tartott minket. Magabiztosságot sugárzott, a tizenegyespárbajban pedig újra az ő védése kellett a továbbjutáshoz – értékelt a vezetőedző.

Családban marad

Ha pedig Tóth Balázs, a Szpari 20 éves kapusa számára nem csak a debütálás és a jó teljesítmény miatt maradhat emlékezetes a Vasas elleni mérkőzés. Az ellenfél kezdőcsapatában ugyanis ott volt két évvel idősebb testvére, Milán, az első félidei büntetőt pedig éppen kettejük ütközése idézte elő. 
Szeretek Milán ellen játszani, mindig plusz motivációt jelent. Amikor összeütköztünk, úgy éreztem, hogy eltaláltam a labdát, és nem lesz büntető. Miután a földre kerültem, akkor vettem csak észre, hogy Milán is ott fekszik, és hogy vele ütköztem. Az nagyon rossz érzés volt. Azt hittem, ő lövi majd a 11-est, de nagyon rendes volt, hogy átengedte csapattársának. Ahogy haladtunk előre az időben, éreztem, hogy a továbbjutás büntetőkkel dőlhet el, és ez lehet az én napom. Szerencsére így lett – mondta Tóth Balázs az összecsapást követően. 
A Nyíregyháza Spartacus ezen a héten már gőzerővel a Debrecen elleni hazai bajnoki rangadóra készül, amelyet szombat este rendeznek a már biztosan telt házas Városi Stadionban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában