Futsal, NB I., A'Stúdió Futsal Nyíregyháza, B-Kerép Nyírbátori SC

2024.09.30. 12:06

Bizonyított az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza

Kiélezett első félidőt követően gálázott a házigazda a vármegyei derbin.

Az első félidőben még ki-ki meccset játszottak a felek.

Fotó: Kohut Árpád

Az egymást követő győzelmek alapján a két legjobb formában lévő csapat találkozott egymással péntek este a Continental Arénában. Kiegyenlített félidőt követően a második játékrész derekán mentálisan és fizikálisan is megtört a Nyírbátor, így az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza végül nagyarányú, 9–1-es győzelmet aratott.

Reális cél lehet az élmezőny

– Nem volt ez egy sima mérkőzés, hiába mutatja ezt az eredmény – értékelt lapunknak a lefújást követően a Stúdió vezetőedzője, Lovas Norbert. – Amennyiben az első félidőben jobban koncentrálunk a befejezésekre, akkor már sokkal hamarabb lezárhattuk volna ezt a meccset. Ezzel szemben egy ki-ki összecsapást játszottunk a Nyírbátorral, csak a harmadik, negyedik gól után nyugodhattunk meg. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen a félidőben elmondottakat a második játékrészben már betartották, önzetlenné váltak, ami csapatszinten remekül működött. Örülök annak, hogy hallgattak rám, és amit kértem azt megcsinálták. A második félidőben jól reagáltunk a Bátor lehetőségeire, a négy a hármat kivédekeztük, persze ehhez az is kellett, hogy Petró Martin remek napot fogjon ki a kapuban. Ami lényeges, hogy bebizonyítottuk, hogy az a csapat vagyunk, amely reálisan pályázik az élmezőnybe.      

Már a mérkőzés előtt tudható volt, hogy a Nyírbátor mindössze hét mezőnyjátékossal áll ki, hiszen sérülés, eltiltás és betegség is hátráltatta Elek Gergő csapatának munkáját.

– Kevesen voltunk, így elfáradtak a második félidő közepére a játékosaink – értékelt a Nyírbátor trénere. – Az első félidő az teljesen rendben volt, összességében még több helyzetünk is adódott, mint azt előzetesen gondoltam volna.

Fejben is elfáradt a Nyírbátor

– A mérkőzés fordulópontja talán az volt, hogy a négy a hármas szituációban nem tudtunk gólt lőni. Petró Martin elképesztő napot fogott ki, egyszerűen nem tudtunk túljárni az eszén, hiszen még olyan szituációkban is védett, amelyeket valószínűleg már ő sem hitt el. Voltak sajnos komoly hibáink, amik nem férnek bele ezen a szinten, ezeket át kell majd beszélnünk. A végére teljesen elfáradtunk fejben. A Nyíregyháza játékosai pedig nagyszerű futballisták, így ki is használták az adódó lehetőségeiket. Pozitívum, hogy azért a becsületgólunkat megszereztük. Szerencsére most jön a válogatott szünet, ami lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit rendezzük a sorainkat. 

Érthető módon a nyírbátori csapat válogatott kiválósága Szentes Bíró Tamás is csalódottan nyilatkozott a meccs után.

Válogatott szünet következik

– Sajnos ez egy ilyen mérkőzés volt, előzetesen is tisztában voltunk azzal, hogy ameddig fizikálisan bírjuk, addig tudunk majd partiban maradni a házigazdával – így Szentes Bíró. – A második félidő közepére fogytunk el, s nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is. Onnantól futószalagon jöttek a gólok. Nagyon sajnálom, hogy ekkora lett a különbség a végén, mivel nem érdemeltük ezt. Az első félidőben voltak komoly helyzeteink, csúsztunk, másztuk, hoztuk azt, amit akartunk.

A válogatott szünetet követően a Nyíregyháza október 11-én a Veszprém otthonában lép pályára, míg a Nyírbátor ugyanezen a napon a TFSE gárdáját fogadja. 

Futsal: NB I., 8. forduló

További eredmények: TFSE–Aramis 2–3, Kecskemét–Veszprém 6–4, Haladás–Újpest 4–3, Berettyóújfalu–Magyar Futsal Akadémia 4–1, DEAC–Rubeola 8–0.

A bajnokság állása
1. Haladás     8    7    -    1    38-15    21
2. Újpest    8    6    1    1    34-17    19
3. Kecskemét    8    5    -    3    33-29    15
4. Aramis    8    5    -    3    26-23    15
5. Berettyóújfalu    8    4    2    2    26-20    14
6. Nyíregyháza    8    4    1    3    38-24    13
7. Veszprém    8    4    -    4    35-18    12
8. Nyírbátor    8    4    -    4    29-38    12
9. DEAC    8    2    1    5    21-26    7
10. MFA    8    2    1    5    20-30    7
11. Rubeola    8    1    -    7    9-50    3
12. TFSE    8    -    2    6    19-38    2
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában