Labdarúgás, MOL Magyar Kupa, Nyíregyháza Spartacus

2024.09.13. 12:25

A Vasas otthonában kupázik a Szpari

A napokban edzőt váltó patinás fővárosi egyesület ellen a továbbjutás a cél.

Szon.hu

Eppel Mártonék szombat délután a góloknak örülnének

Fotó: Koncz Márton

Már csaknem két hete annak, hogy a Nyíregyháza Spartacus drukkerei a regnáló bajnok Ferencváros otthonában próbálták beszurkolni az egyenlítő találatot az NB I. 6. fordulójában. Közel volt a bravúros pontszerzéshez Tímár Krisztián újonc csapata és ha végül nem is sikerült az egalizálás, a nyíregyháziak emelt fővel hagyhatták el a Groupama Aréna játékterét. Csaknem két hét telt azóta tétmeccs nélkül a válogatott szünet okán, de az átigazolási időszak hajrájának köszönhetően így sem teltek eseménytelenül az elmúlt napok a klub körül. Az érkezők oldalán az Újpesttől kölcsönbe érkező Ognjen Radosevicet, valamint a 61-szeres grúz válogatott Nika Kvekveskirit is bejelentették, míg Kesztyűs Barna távozott a Szparitól. A szünetet követő tétmérkőzések sora pedig a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójával folytatódik, amelyen az elmúlt évek másodosztályú riválisát, a Vasast sorsolták ellenfélül. A szabályzat szerint az alacsonyabb osztályú együttes élvezheti a hazai pálya előnyét.

Próbáltunk feltöltődni az elmúlt két hétben, jó időszak volt ez ahhoz, hogy a sérültjeink is jobb állapotba kerüljenek. Sikerült a legutóbbi bajnoki mérkőzés óta csiszolnunk a csapatjátékon, a csapat továbbra is nagyon koncentráltan és motiváltan dolgozik, reméljük ennek már most hétvégén meg lesz az eredménye. A kupamérkőzések mindig különleges hangulattal bírnak, kezdésként ráadásul egy erős ellenfelet kaptunk, de egyértelmű cél a továbbjutás – mondta Tímár Krisztián, a Szpari vezetőedzője. 

Edzőt váltott a Vasas

A két csapat tavaly nagy harcot vívott a feljutásért, ősszel az Illovszky Rudolf Stadionban a fővárosiak sima 3-0-ás győzelmet arattak, tavasszal viszont jött a visszavágás, Balmazújvárosban már a nyíregyháziak nyertek 3-1-re, a bajnokság végén pedig 12 pont választotta el a két felet. A szombati mérkőzés külön pikantériája lehet Pintér Attila bemutatkozása az Angyalföldiek kispadján. Mint az ismert, a klub vezetősége három héttel ezelőtt megköszönte Gera Zoltánnak és stábjának munkáját, az előző héten pedig bejelentették, hogy a kétszeres magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes és kétszeres szuperkupa-győztes veszi át a csapat irányítását. Ennek megfelelően a fővárosiakban kettőzött bizonyítási vágy dolgozhat, de taktikailag is új arcukat mutathatják. 

–Tudjuk, hogy Pintér Attilának szilárd elképzelései vannak a labdarúgásról, az előző csapatainál rendre jól megszervezte a védekezést és erre alapozva gyors kontratámadásokat vezetett a csapat, elsősorban nyilván ebből próbáltunk meg készülni. A taktika mellett pedig tudjuk, hogy a Vasasnak milyen minőségi játékosai vannak, szóval a legjobbunkat kell adnunk a győzelem érdekében – tette hozzá Tímár Krisztián. A Spartacus számára már csak a tavalyi kupateljesítmény miatt is fontos a jó szereplés, a gárda szeretne hasonlóan jól teljesíteni az idei kiírásban, mint a 2023/2024-es idényben, amikor is a legjobb négy között a Ferencváros parancsolt megálljt a nyíregyháziaknak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában