Labdarúgás, NB II, Kisváda Master Good

2024.08.17. 15:30

Tovább a tatabányai úton

A Kozármisleny Kivárdán játssza idénybeli első idegenbeli mérkőzést.

Szon.hu

Nem indult jól a bajnoki idény az NB II.-es Kisvárda Master Good csapata számára, hiszen ahhoz képest, hogy a szakértők egy a feljutásért küzdő gárdaként tekintenek a rétközi alaklatra, első két meccsét elvesztette a csapat.

A Vasas elleni fiaskó még a belefér kategóriába sorolható, viszont a Budafok elleni vereség már negatív meglepetésként érte a szurkolókat, na meg a szakvezetést, így nem meglepő módon Révész Attila sportigazgató elfogadta Feczkó Tamás vezetőedző felmondását.

Az élet azonban nem állt meg, a Merkantil Bank Liga harmadik játékkörében Tatabányára látogatottak a szabolcsiak és megszerezték első győzelmüket az újonc ellen. Mesanovic találat tehát egy pontot ért, a siker ellenére mégis önkritikusan fogalmazott Révész Attila. A kisvárdai futball első embere azt mondta, hogy az első két fordulóban lényegesen jobban játszottak, mégsem sikerült pontot szerezniünk. A tatabányai mérkőzésnek teljesen más céllal vágtak neki, vissza akartak térni ahhoz a stílushoz, ami korábban is jellemezte őket. Hogy ez mennyire sikerült, arról megoszlanak a vélemények, az eredmény azonban őket igazolta. Vasárnap újabb feladat vár rájuk, a Kozármisleny érkezik a Várkerti Stadionba. A Baranya vármegyei kisváros csapata az előző szezonban sokáig harcban volt a feljutást érő második helyért, a hajrára aztán látványosan elfogytak, az utolsó négy fordulóban három alkalommal is vesztesen hagyták el a pályát, végül az ötödik helyen fejezték be a pontvadászatot. Ebben a kiírásban még veretlenek, a nyitófordulóban a Békéscsabával végeztek döntetlenre, majd a Szeged ellen is egy pontot szereztek, legutóbb viszont a Kisvárdához hasonlóan megszerezték első győzelmüket, a Honvédot gyűrték le 2–0-ra. Érdekesség, hogy mindhárom találkozójukat hazai pályán vívták meg, így a Kisvárda elleni lesz idénybeli első idegenbeli találkozójuk. Révész Attila legénysége bizonyára külön figyelmet szentel majd Kirchner Krisztiánnak, aki az elő szezonban tizennyolc találattal holtversenyben az osztály gólkirálya lett, ebben a szezonban pedig csapata három góljából kettőt jegyzett.

– Ahogy a múlt héten is beszéltünk róla, csakis lépésről lépésre lehet tervezni, megvan az első győzelmünk, most jöhet a második – nyilatkozta a csapat honlapjának Gerliczki Máté, aki asszisztensedzőként tagja a Révész Attila sportigazgató vezette szakmai stábnak. – Sokkal előrébb tekinteni semmi értelme nincs, de tény, nagyon nagy szükségünk van az újabb győzelemre. Biztos, hogy alaposan meg kell majd feszülnünk érte, hiszen a Kozármisleny nagyon komoly csapat, az előző idény egyik meglepetését szolgáltatta azzal, hogy az ötödik helyen végzett. Edzőt cseréltek ugyan, de törekednek a jó futballra, üde színfoltját jelentik a bajnokságnak, mert aki ismeri a mezőnyt, az látja, hogy több kezdeményezésük is van, innovatív maga a klub is.

Labdarúgás: NB II., 4. forduló

Kisvárda Master Good–Kozármisleny, Kisvárda Várkerti Stadion, v.: Zimmermann (Horváth R., Tőkés), 19. További mérkőzések: Budafok–Kazincbarcika, Szentlőrinc–Csákvár, Honvéd–Ajka, Szeed–Soroksár, Békéscsaba–Mezőkövesd, Gyirmót–BVSC-Zugló, Vasas–Tatabánya.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában