Tenisz

2024.07.14. 09:19

Nyíregyházi ezüst a sopoti tenisztornáról

Pázmándi József egy svéd seniorral finálézott és az ITF világranglistán az 51. helyre lépett előre.

Mán László
A sopoti finalisták: Pázmándi József (balra) és Perl -Mats Carlsson

Az európai hírű dalfesztiváljairól ismert Sopotban tette le a közelmúltban  névjegyét a veterán teniszezők világában a nyíregyházi Pázmándi József. A 700-as ponterősségű lengyel nemzetközi senior versenyen a második helyen zárt a nyíregyházi sportember. A kategóriájában rangos rendezvényen a 16 között a lengyel Pawel Kalinowski ellen 6/4 6/4 -es győzelemmel kezdett Pázmándi, aki ellen a következő fordulóban az ugyancsak lengyel Ryszard Gargula sérülés miatt feladta a mérkőzését.

Az elődöntő igen szoros, nehéz mérkőzést hozott, amelyen az első játszmában több szettlabdát is hárítva végül a nyíregyházi sportember diadalmaskodott 7/6 6/4-re a lengyel Slawomir Drag ellen.

A döntőben aztán a svéd Perl-Mats Carlsson előtt már meg kellett hajolnia a magyar versenyzőnek , aki ugyan az első játszmát még megnyerte, utána viszont a skandináv e feljavult és a korosztályban egy igen hosszú,  3 órás csatában 4/6 /6/2 6/2 -re győzött.

Pázmándi József a második helyezésért 500 ITF pontot kapott, amivel 11 helyet javítva korcsoportja aktuális világranglistáján az 51. helyre lépett előre.

Pázmándi József számára most pihenő következett, majd augusztusban egy német utána pedig egy horvát versenyen próbálkozik újabb jó eredményeket elérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában