Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.07.26. 22:41

Kiváló meccsen nyert a Szpari a Győr ellenében

Már a nyitófordulóban megmérkőzött egymással a bajnokság két újonca.

Győzelemmel kezdett a Nyíregyháza.

Fotó: Trifonov Eva

A Nyíregyháza Spartacus FC Mezőkövesden látta vendégül az ETO FC Győrt a labdarúgó NB I. első fordulójában, az újoncok rangadóján. 

Jobban kezdett az NB II. legutóbbi ezüstérmese, alig fél percnyi játék után Bumba kínálta meg Fejért, a hazaiak kapusa azonban kitornászta a sarokba tartó labdát. Ezt követően lendületes, pulzáló játék következett, a 24. percben Kovácsréti kapura tartó lövése pattant meg Boldor kezén, a VAR segítségével pedig a játékvezető büntetőt ítélet a hazaiaknak. A tizenegyest a huszonhárom éves támadó higgadtan értékesítette, ezzel megszerezve a vezetést a Szpari számára. A 42. percben egy győri védelmi hiba után Kovácsréti lőtt mellé, majd pár percre rá Lukic próbálkozott kapásból a másik oldalon.

A második félidő elején ismét Bumba villant, ám néhány centit tévedett. Az 55. percben egy eladott labda után viszont büntetett a Szpari, Gresó ugratta ki Bekét, aki remekül fejezte be az akciót. Hét perccel később Beke került újfent rivaldafénybe, Gyurákovics ellenben bravúrral védte a lövését. Alig tíz perccel később Lukic szépíthetett volna, de Alaxai mentett a gólvonal előtt, majd a szöglet után Csontos bombáját ütötte ki. A 78. percben aztán megvillant Krivokapic, aki két csel után egy rakétával szépített. A folytatásban hatalmas erőket mozgósított az egyenlítőgól megszerzéséért a Győr, de ez már nem jött össze, így a Szpari nyerte a mérkőzést.

Labdarúgás: NB I., 1. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – ETO FC Győr  2-1 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v.: Erdős.
Nyíregyháza: Fejér – Farkas B. (Navrátil, 59.), Alaxai, Temesvári (Ranko, 82.), Nagy B. – Nagy D., Rjaskó, Kesztyűs (Tamás, 82.) – Kovácsréti, Gresó (Pinte, 59.) – Beke (Babics, 75.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Győr: Gyurákovics – Vera, Szépe (Bitri, a szünetben), Boldor, Csontos – Tóth R. (Krivokapic, 61.), Anton (Ntsama, 89.) – Bumba, Kröhn (Gavric, a szünetben), Skvarka – Lukic (Farkas B., 68.). Vezetőedző: Borbély Balázs.
Gól: Kovácsréti (29., 11-esből), Beke (55.), illetve Krivokapic (78.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában