Labdarúgás, NB III.

2024.07.18. 09:51

Gólzápor Sonkádon, szalkai változások

A Sényő edzőmeccsén még a cserekapus is gólt szerzett.

Gőzerővel készül a bajnoki rajtra a Sényő.

Fotó: Sényő FC Selyem-Ber

A vármegyei másodosztályú Sonkád otthonában játszotta szerdai edzőmérkőzését a Sényő. Az NB III.-as gárda nem is hagyott kérdéseket, Farkas Márk révén már a tizenkilencedik percben megszerezte a vezetést. Az első játékrészben ezt még további öt találat követte, sorrendben Erdei Martin, Úr László, Vámos Márk, majd ismét a Karcagról érkező Erdei talált a hálóba. A nagyszünetre Vámos Márk második góljával alakult ki a 6–0-s eredmény.

Talián is gólt szerzett

A fordulást követően Botos Ádám volt szemfüles, vagy inkább a Sényő védelme maradt az öltözőben, ugyanis szépített a Sonkád. Kissé leült a meccs irama, ám Márton Dominik meglőtte a hetedik vendég gólt, majd a cserekapus Talián László is pályára lépett, mezőnyemberként, s ha már ott volt, akkor alig néhány percre rá be is állította a 8–1-es végeredményt. Az NB III. Észak-keleti csoportjának küzdelmei július 28-án rajtolnak, a Sényő a DEAC otthonában kezd. A csapathoz tartozó további hír, hogy a klub megállapodott a fiatal Kozák Róberttel, aki a Kisvárda akadémiájáról érkezett.

Alapemberek távoztak

Eközben az NB III. vármegyei újonca, a Mátészalka öt játékosának a távozását erősítette meg. Lyáh Artúr Vásárosnaményba távozott, míg a csapat jobb oldali védője Csáki József két szezon után visszatért Ibrányba. A napokban felgyorsultak az események és újabb három mondhatni saját nevelésű játékos tette át a székhelyét a vármegyei első osztályban szereplő Vásárosnamény csapatába.

Szántó Zoltán több száz mátészalkai bajnokival és mintegy tíz évnyi repertoárral állt tovább, Magyari Máté ugyancsak évek óta volt meghatározó tagja a gárdának, Huszti Péter pedig az elmúlt három évben volt kirobbanthatatlan a nyírségi keretből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában