Vármegyei foci

2024.07.18. 11:16

Gergelyiugornyán ezért döntöttek az osztályváltás mellett

A tervek nem a földtől elrugaszkodottak, de félni sem akarnak a vármegyei I. osztály újoncánál.

Munkába állt a gergelyiugornyai csapat

Fotó: egyesület

A Gergelyiugornya az elmúlt évek legeredményesebb vármegyei másodosztályú csapatává vált. Ez részben azért is alakult így, mert az elmúlt négy szezonból háromszor élen – és egyszer második helyen – végző egyesület korábban annak ellenére sem vállalta a feljutást, hogy jogosultságot szerzett az indulásra. Idén már másképp döntött a vezetőség, vagyis a klub a történetének első, vármegyei élvonalbeli idényére készülhet.

– A játékosokkal arra jutottunk, hogy ha ismét visszamaradunk, az előző évek sikerei után már nem éreznénk magunkban nagy motivációt – árulta el lapunknak Balogh István elnökhelyettes. – Régóta együtt játszik ez a társaság, a nyolcvan százaléka már öt-hat éve minket erősít. A szurkolóinknak is tartozunk ennyivel, hogy elmondhassák, látták a csapatukat a vármegyei első osztályban szerepelni. Noha az anyagi lehetőségeink nem túl rózsásak, a következő szezont mindenképpen megpróbáljuk, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Első körben a bennmaradás a célunk, bár úgy érzem, nem lesz annyira rossz csapatunk, hogy rettegni kelljen a kieséstől, a tizedik hely környékére odaérhetünk.

Ami már biztos, hogy a csapat nem ugyanazzal a kerettel fut neki a magasabb osztálynak, mint amelyikkel bajnok lett az előző szezonban. Csordás Attila, Danku Attila, Hadadi Krisztofer és Sebestyén Gergely távozott, Nyírmeggyesről Vakarcs Imre, Fényeslitkéről Kovács Dávid érkezett és Balogh István elmondása szerint további három-négy játékos igazolása várható. Fontos megjegyezni, hogy az egyesület vezetése edzőt is akar szerződtetni, vagyis a tervek szerint nem játékos-edzővel vágna neki az első osztálynak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában