Vízilabda, AQUA SE

2024.07.09. 09:38

Ezüstéremmel a nyakában tért haza

A nyíregyházi Urbin Zsófi is tagja volt a nemzeti válogatottnak.

Urbin Zsófi és Urbin Tibor.

Fotó: Aqua SE

Mint ismert, az Aqua Sport Egyesületből – mint utánpótlás nevelő bázisról – kikerült, majd a Digi Egerhez igazolt leány vízilabdások sorra meghívást kapnak az utánpótlás válogatottak összetartó edzéseire több korosztályban is. Viszont most Urbin Zsófi többszöri keretszűkítést követően az U16-os magyar válogatottat erősítette a törökországi világbajnokságon. Csicsáky Vincze szövetségi kapitány tizenöt ifjú hölggyel kezdte meg a küzdelmeket Manisa városában, ahol Dél-Afrika és Kazahsztán csapataival mérkőztek meg a csoportban.

Domináns magyar játék

A címvédő magyar válogatott domináns, 18–4-es győzelemmel kezdett Dél-Afrika ellen, ahol ráadásul a harmadik negyed végén még Urbin Zsófi is megvillant. Másnap újabb kötelező ujjgyakorlat következett a D-csoport zárómeccsén azzal a Kazahsztánnal csapott össze a válogatott, amely 8–7-re kikapott Dél-Afrikától. A magyar csapat végül 14–5-re győzött, ezzel hozta a kötelezőt és megnyerte a D-csoportot. A folytatásban a keresztjátékban az A-csoport második helyén végző Thaiföld következett. A magyarok eleinte nehezen találták a fogást ázsiai ellenfelükkel szemben aztán körülbelül két perc elteltével sikerült kihasználni, hogy hiányosan rendeződtek vissza, ekkor Füle Barbara büntette meg őket. Ezután tulajdonképpen lőgyakorlatot tartott a válogatott, amely magabiztos 16–5-ös sikert aratott. 

Az első igazi próbatétel a negyeddöntőben érkezett el, ahol a jóval komolyabb erőt képviselő Görögország volt az ellenfél. A hihetetlenül izgalmas találkozó végén ötméteresek döntöttek, s mivel a hellének keze megremegett, így a magyar csapat jutott a legjobb négy közé – a találkozón Urbin Zsófi is szerzett gólt. Az elődöntőben aztán visszatért Csicsáky Vincze csapata az eredeti koreográfiához, s magabiztos játékkal 18–13-ra múlta felül Horvátország legjobbjait, kiharcolva ezzel a finálét. 

Sajnos a döntő első félidejében semmi sem jött össze, szenvedtek a lányok, s habár a másodikban már jobban játszottak, a hátrányukat nem tudták ledolgozni, így Spanyolország 10–7-re legyőzte a mieinket, akiknek így be kellett érnie az ezüstéremmel. 

– Egyesületünk nagyon büszke arra, hogy Nyíregyházáról is el lehet jutni a legjobbak közé. Szorgalommal, alázattal mindig kifizetődik a befektett munka. Zsófi eredménye példaként szolgál a legkisebbek részére – tájékoztatta a közvéleményt Urbin Tibor nevelőedző, az AQUA SE szakmai vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában