Labdarúgás, vármegyei foci, Mátészalka

2024.07.01. 14:06

A hiányérzet azért megmaradt

Habár bajnok nem lett a Mátészalka, a feljutást kiharcolta a gárda.

Eredményes szezont zárt a bordó mezes Mátészalka.

Fotó: Dodó Ferenc

Nagy tervekkel vágott neki a Nyír-Wetland vármegyei első osztály 2023-2024-es idényének a Mátészalka csapata. Kiss Tamással a kispadon kezdte el a szezont a gárda, ám a pontvadászat végén már Paulik István, majd pedig Makszim Gábor irányította az egyletet. A bajnoki cím sorsa csak az utolsó fordulóban dőlt el, a Tarpa azonban nem engedte kicsúszni a kezei közül a trófeát és egy a 86. percben szerzett góllal biztosította be az elsőségét. A Mátészalka azonos pontszámmal, de egyel kevesebb sikerrel második lett, ám mivel a Tarpa nem kért NB III.-as licencet, így a legjobb, licencel rendelkező együttes, vagyis a Mátészalka harcolhatott a feljutásért. A Szalka végül kettős győzelemmel átlépett a Dunaharsztin, így feljutott az NB III.-ba.

A bajnoki címért hajtottak

– Paulik Istvánnal vettük át a csapat irányítását április elején, aztán rögtön bele is szaladtunk egy fájó pofonba a Nyírmeggyes ellen – mondta el lapunk megkeresésére Makszim Gábor. – Ám mivel mindketten maximalisták vagyunk, így minden hátralevő meccsen az volt a célunk, hogy három ponttal a tarsolyunkban hagyjuk el a játékteret. A találkozók legtöbbjén ez sikerült is, éppen ezért harcban maradtunk a bajnoki címért. Egyetlen hiányérzetünk van, hogy nem lettünk bajnokok, ellenben az osztályozón kiharcoltuk a feljutást, ami kifejezetten fontos volt a csapatunk számára. 

Érdekes módon Makszim Gábor nem az osztályozós meccsekre tekint vissza a legszívesebben, hanem az április végi Vásárosnamény elleni összecsapásra, amelyet magabiztos játékkal 5–0-ra nyert meg a gárda. 

– Azon a meccsen minden összeállt, nagyon jól játszott a csapat, a srácok elhitték, hogy reális esélyünk van a bajnoki címre – zárta gondolatait a tréner, aki utánpótlás edzőként folytatja a jövőben.

A harmadosztálynak ugyanis már új szakmai stábbal vág neki a csapat, melynek vezetőedzője a debreceni labdarúgás ikonja, Sándor Tamás lett. A négyszeres magyar bajnok, tizenegyszeres magyar válogatott Sándor korábban dolgozott edzőként a DVSC-nél, irányította a Sényőt, ahol bajnoki címet szerzett, majd az NB II.-ben és NB III.-ban volt DEAC vezetőedzője.

Sándor Tamás lett az új edző

– Abban egyeztünk meg, hogy a következő szezonban velem képzelik el a csapat irányítását – nyilatkozta székfoglalójaként Sándor Tamás. – A közeget ismerem, vannak olyan játékosok, akikkel jó viszonyt ápolok. Elsődleges célunk, hogy bennmaradjunk a harmadosztályban, a szalka egyébként régóta nem járt már ebben a pontvadászatban, így a városban is sokan örülnek a gárda jó szereplésének. Szeretem a kihívásokat és nagyon megtisztelőnek érzem ezt a feladatot. Mátészalka egész Szabolcs vármegye második legnagyobb települése, ezért egy ütőképes fiatal kerettel, természetesen rutinos játékosokkal kiegészülve szeretnénk jól teljesíteni.

Mátészalkai számok
Végeredmény
2. hely    30    19    7    4    70-28    64    
Hazai pályán
4. hely    15    10    5    -    34-8    35
Vendégként
2. hely    15    9    2    4    36-20    29
Házi góllövőlista. 21 gólos: Toldi András. 7 gólos: Kovács Ádám. 6 gólos: Lyáh Artúr, Magyari Máté, Tangel László. 5 gólos: Papp Csaba. 4 gólos: Bodó Gábor, Sárosi Norbert. 2 gólos: Fejes János, Jócsák Dávid, Szántó Zoltán. 1 gólos: Bodó László, Gergely Máté, Hudák Máté, Huszti Péter.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában