Röplabda

2024.06.11. 13:52

Rutinos játékost igazolt a Fatum-Nyíregyháza

Ponterős kanadai átló érkezik Lengyelországból

Natasha Calkins Lengyelországban játszott legutóbb

Fotó: Tauron Liga

Natasha Calkins
Fotó: CEV

A női röplabda Extraligában szereplő Fatum-Nyíregyháza bejelentette Natasha Calkins szerződtetését. A 186 cm magas kanadai feladó átló az amerikai egyetemi bajnokságot követően évek óta Európában légióskodik, a mögöttünk hagyott idényben a lengyel ligában szereplő Grupa Azoty Akademia Tarnów együttesét erősítette. TavalyTörökországban játszott, de a finn, az osztrák és a svéd bajnokságban is kipróbálta magát, Ausztriában a Tirol színeiben ő lett a bajnokság legponterősebb játékosa.

– Nagyon örülök, hogy a Fatum-Nyíregyháza játékosa lehetek a következő idényben – idézi a klub közösségi oldala Calkinst. – Úgy érzem, hogy komoly célokért küzdhetünk majd a szezonban, van potenciál az együttesben. A bajnokság egyik élcsapataként szeretnénk szerepelni, és kiharcolni a jogot a nemzetközi kupaindulásra. Izgatottan várom már, hogy elkezdjük a közös munkát a társakkal és a stábbal.

A Fatum a 27 éves feladó átló mellett két válogatott röplabdázót igazolt nyáron Kump Alíz és Pintér Andrea személyében, szerződtette a lengyel feladó Paulina Zaborowskát, a szerb ütő Marija Skoricsot. Mellettük a csapatnál marad a szintén válogatott Tóth Fruzsina és Lászlop Alexandra, továbbá a venezuelai Asly Antivero, Szabó Lili, Földi Boglárka, Rufin-Martinez Lilián, Farkas Gréta és Tolnai Janka is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában