Vármegyei foci

2024.06.07. 10:57

Kezdődik az osztályozó – NB III-ért küzd a Mátészalka!

Ha a bajnokság végén és a sorsoláson nem volt, az osztályozón még lehet szerencséje a Mátészalkának.

A piros mezes szalkaiaknak két mérkőzésen kell kiharcolni a feljutást

Fotó: Sipeki Péter

Noha a bajnokságot befejezte a Mátészalka, szombattól öt napon belül játssza az idénybeli két legfontosabb mérkőzését.

A Nyír-Wetland vármegyei I. osztály ezüstérmese a Dunaharasztival küzd meg azért, hogy feljusson az NB III-ba. Ez a jog a bajnokot illetné meg, ám a Tarpa nem kívánt élni a lehetőséggel, így a második helyezett kapja meg a sanszot. Hozzá kell tenni, a Szalka attól sem állt távol, hogy az élen végezzen. Ehhez a saját győzelme mellett a Tarpa pontvesztésére volt szükség az utolsó fordulóban, ám a fő rivális a 86. percben megszerezte a győztes gólt a Nyíregyháza II. ellen. A két csapat pontazonossággal végzett, ám több győztes meccse miatt Bubis Iván csapata örülhetett.

– Bíztunk abban, hogy a sorsoláson visszakapunk kis szerencsét, miután a Tarpa néhány perccel a meccse vége előtt döntötte el a bajnoki címe sorsát, de kaptunk ellenfelet, így két mérkőzésen kell megküzdenünk a feljutásért – utalt arra Makszim Gábor, a Mátészalka edzője, hogy a sorsoláson négy csapat jól járt, játék nélkül feljebb léphetett. – Maga az osztályozó ténye egyébként nem ért minket váratlanul, már egy fordulóval a bajnokság vége előtt biztossá vált, vagyis fejben gyorsan átálltunk a következő feladatra.

A feljutás tehát két mérkőzésen dől el, a Mátészalka szombaton 15 órától hazai pályán játssza az első meccset, a visszavágót jövő szerdán rendezik meg a Dunaharaszti pályaválasztásával.
Az ellenfél a 2019–2020-as idényben még az NB III-ban szerepelt, azóta háromszor a Pest vármegyei első osztály második helyén végzett, idén 26-1-3-as mérleggel megnyerte a bajnokságát. Érdekesség, hogy tavaly ezüstérmesként osztályozózhatott, ám 2–0-s összesítéssel alulmaradt a Moháccsal szemben.

Az NB III-as keretből már csak hárman szerepelnek Dunaharasztiban. Így is akad rutinos labdarúgója a csapatnak, például Bata Csongor, aki 40 találattal gólkirály lett. A 31 éves játékos a Budaörs színeiben az NB II-ben is játszott korábban, de a 2013–2014-es kiírásban még a Tarpa egyik legjobbja volt, s lett 52 góllal a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei másodosztály legeredményesebb futballistája.

– Szereztünk néhány információt az ellenfelünkről és videókat is láttunk a mérkőzéseiről, ezek alapján igyekeztünk feltérképezni a játékát – mondta el a tréner. – Bata Csongorra mindenképpen oda kell figyelnünk, magáért beszél, hogy harminc mérkőzésen negyven gólt szerzett, de mi elsősorban a saját játékunkat akarjuk játszani. Bízunk benne, hogy hazai pályán, szép számú közönség előtt folytatjuk a győzelmi sorozatunkat. Szurkolóink minden hazai mérkőzésen buzdítják a csapatunkat, reméljük, hogy a létszám csak növekedni fog erre az összecsapásra és szép eredményt érünk el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában