Vármegyei foci

2024.06.13. 13:50

A Nagyecsed a tavasz csapata

A bronzérmes együttes csupán egy bajnokit veszített el a második félévben.

A nagyecsediek nagyot mentek tavasszal

Fotó: Gazdag Mihály

Ha lenne ilyen díj, a Nagyecsed megkaphatná az „év feltámadójának” járó elismerést. Az ecsediek 13 forduló után a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 10. helyén álltak, ehhez képest az idény végén csupán négy pont volt a lemaradásuk a bajnok Tarpához képest és megszerezték a bronzérmet.

Harbula Balázs csapata úgy érte ezt el, hogy a tavaszi tizenöt bajnoki összecsapásából csupán egyet veszített el, tizenkettes veretlenségi sorozattal zárta a szezont, ebből az utolsó öt meccsét 20–4-es gólkülönbséggel megnyerte.

– A szezon előtt az első öt hely valamelyikének megszerzése volt a cél – értékelt a csapat edzője. – Ez ősszel még nagyon távolinak tűnt, majd tavasszal vált reálissá, hogy elérhetjük. A sikeres tavaszi szereplést megelőzte az, hogy ősszel egy teljesen más csapat formálódott, ami eredményekben később mutatkozott meg.

A tréner a kiemelkedő eredmények között említi a Tarpa elleni két győzelmet (1–2, 1–0), de hozzátette, több emlékezetes meccse volt az együttesének. Szerinte csapata erőssége többek között az volt, hogy a keret nagy százaléka már régóta együtt játszik, továbbá az egyesület posztokra igazolt és még télen is erősödött. Kérdés, tovább lehet-e vinni ezt a munkát, hogy a következő idényt már ilyen jó formában kezdje a Nagyecsed.

– Szeretnénk nyáron egyben tartani a csapatot és az esetleges távozókat megfelelően pótolni – tette hozzá Harbula Balázs.

Ecsedi mutatók
Végeredmény
3. hely    30    19    3    8    69-39    60
Hazai pályán
6.        15    10    1    4    42-17    31
Vendégként
3.        15    9    2    4    27-22    29
Házi góllista. 10 gólos: Szabó Tamás. 9 gólos: Adrian Marinas. 7 gólos: Nagy Norbert. 6 gólos: Nyíregyházi Gábor. 5 gólos: Kóka Róbert, Ladányi Dávid, Pócsi Balázs. 4 gólos: Erdős Márk, Jónás Márk, Lakatos Ferenc, Somlyai Gábor. 2 gólos: Bulyáki Attila, Bulyáki Krisztián. 1 gólos: Nagy Zoltán, Sarkadi Gergő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában