Kosárlabda

2024.05.06. 13:09

Véget ért a Blue Sharks idénye

A Hübner Nyíregyháza BS nagy különbséggel kikapott a BKG elleni párharc visszavágóján, így a hatodik helyen fejezte be a férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoportos bajnokságot.

Nagy Botond (labdával) 40 pontjára nem volt válasza a kék mezes Cápáknak

Forrás: mkosz

A Hübner Nyíregyháza BS tizenkét pontos előnnyel utazott el Budapestre, a BKG elleni párharc visszavágójára, ami egyben a szezon utolsó mérkőzése is volt a két csapat számára.

A Cápák jó védekezéssel, de döcögős támadásokkal indították a meccset, így is uralták az első negyedet. A második játékrészben aztán néhány könnyű kosarat engedélyeztek a hazaiaknak, miközben elöl továbbra is pontatlanok voltak, így a meccset megfordította a BKG, de összesítésben még mindig a Blue Sharks állt jobban.

A második félidőt megint nagyon jó védekezéssel kezdték a mieink, miközben előbb Bus Iván, majd Tarján Izsák vezérletével csökkentették a különbséget. Fordítani azért nem sikerült, mert a távoli dobásokkal egész este szenvedtek a nyíregyháziak. A hazai gárda viszont elkapta a fonalat kintről, Nagy Botond elképesztő hárompontosokat értékesítve hátán vitte a csapatát. A Blue Sharks három perccel a vége előtt még megrázta magát, hogy megmentse a párharcot, de elfogyott az ereje a nagyobb zárkózásra, így hatodik helyen fejezte be a bajnokságot. 

Kosárlabda: NB I/B, Piros-csoport, az 5. helyért, visszavágó
BKG PRIMA Akadémia–Hübner Nyíregyháza BS 86–62 (14–20, 30–14, 11–16, 31–12)
Budapest, v.: Szilágyi, Csák, Földesi.
BKG: Nagy Be. 7/3, Nagy Bo. 40/18, Büki 5/3, Galambos 5, Nshimba 4. Csere: Halász 12, Szeleczki 2, Edelényi 5, Szabó 2, Csomós 4, Kanyó. Vezetőedző: Nagy Ágoston.
Nyíregyháza: Bus 12, Végső 2, Ervin 6, Bonifert 15/3, Tarján 15. Csere: Völgyi 5/3, Szobi, Glatz, Füzi, Nagy S. 7/3, Magyari. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában