Fiatalok focija

2024.05.10. 06:20

Várdai győzelem Gabi bá' emlékére

A tarpaiaknak nem jött ki a lépés, a Szpari 14 évesei fontos győzelmet arattak.

Az U14 alapcsoportjában a Szpari (kékben) biztosan nyert a vendég debreceniek ellen

Fotó: Fotó: Mán László

Az utánpótláskorú focisták országos szintű bajnokságaiban a múlt héten már hét közben is pályára léptek fiataljaink. Az U19-ben a kiemelt csoportbeli Tarpa SC számára már pénteken véget ért a hét, mégpedig egy angyalföldi hetessel. A  Várda Labdarúgó Akadémi Paks elleni hazai meccsét elhalasztották. Az alapcsoportban a Szpari még csütörtökön pályára lépett és szenvedett vereséget a vendég kecskemétiektől.

A 17 éveseknél a várdaiak megverték a vendég Vasast, a Szpari vereséget szenvedett Újpesten. Egy korcsoporttal lejjebb a várdaiak Győrben vitézkedtek, a Szpari is nyert a vendég pécsiek ellen.

Az U15-ben nem volt forduló, a 14 éveseknél mindkét csapatunk hazai pályán szerezte meg a győzelmet, a kisvárdaiak a diósgyőriek, a nyíregyháziak a debreceniek ellen. A várdaiak edzője, Katona György a győzelmet Neumann Gábor emlékének ajánlotta. A kicsiknél megyei derbiket játszottak Nyíregyházán. A 13 éveseknél a Szpari, a 12 éveseknél a Várda LA nyert. (Nyilatkozatok:kisvardafc.hu)

U19. Kiemelt csoport

Vasas Kubala Akadémia-Tarpa SC 7-0 (2-0)

Tarpa SC: Bukrejev (Hapon) - Záhijev, Palcsej, Horbatov (Rusinkó), Zajka, Stratan, Szlobodianyik, Savenko, Shved, Moroz (Szamos), Zakalyk. Edző: Volodimir Kulyk.

Gól: Barkóczi (11., 46., 54.), Hős (26.), Jován (71., 77.), Ottucsák (84.).

Következő meccs: Május 11., szombat, 10: IlLés Akadémia-Várda LA. Május 12., vasárnap, 13: Tarpa SC-III. Ker.

Alapcsoport

Nyíregyháza Spartacus-Kecskemét 0-2 (0-1)

Spartacus: Sarkadi - Kárpátfalvi, Bodnár (Turóczi), Takás, Pók, Tóth M., Tóth N., Zelikovics, Asztalos (Sós), Szőke (Jakab), Márton (Ur.). Edző: Gyurovics Zsolt, Kiss Gábor.

Gól: Tóth (34.), Horváth (65.).

Következő meccs: Május 11., szombat, 10: Haladás-Szpari.

U17. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Vasas Kubala Akadémia 3–1 (2–0)

Várda LA: Sira – Szirenko, Csáki, Mavrodij, Barati (Pilipjuk), Borovszkij (Prjamov), Veprik, Molnár, Csengeri (Szencsenkov), Rudik (Vass), Fedorov (Milik). Edző: Belényesi Miklós

Gól: Csengeri (1., 12. és 70.), illetve Ottucsák (60.).

Belényesi Miklós: – Gratulálok az egész csapatnak, fontos és értékes győzelmet arattunk! Az első perctől a végéig koncentráltak voltunk, végre berúgtuk a helyzeteket és az egész mérkőzésen veszélyesen játszottunk. Negatív átmeneteink nagyon alázatosak és fegyelmezettek voltak, a pozitív átmeneteink pedig élményszámba mentek. Jobbnál jobb teljesítményeket láttunk, és az vezetett a sikerhez, hogy egymást múlták felül a játékosok. Néha ilyen egyszerű ez a játék!

Következő meccs: Május 11., szombat, 13: MTK-Várda LA:

Újpesti TE- Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

Spartacus: Barancic-Kovács, Halász (Dankó), Jakab, Nagy, Ferenczi (Tóthszegi), Bora, Tran Ba, Szalanics, Bakó, Pataki (Hegedűs), Sós. Edző:Tudja Dávid

Gól: Orbán (59.).

Következő meccs: Május 10., péntek, 13: Szpari-DVTK (Örökösföld).

 

U16. Kiemelt csoport

ETO FC Győr–Várda Labdarúgó Akadémia 2–4 (1–2)

Várda LA: Mihajljuk – Horvát, Petics (Bobal), Bac, Buda (Ablonczy), Knisz, Fedor, Lics (Fidler), Jazsik, Levrinec (Király), Lupij. Edző: Csernijenko Ruszlan

Gól: Farkas (40. és 76.), illetve Levrinec (3.), Fedor (7.), Knisz (59.), Ablonczy (72.).

Csernijenko Ruszlan: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a két gyors gólunk után nyugodtabban tudtuk játszani azt, amit elterveztünk. Végig mi irányítottuk a játékot és a kapuk előtt jó döntéseket hoztunk, ami az eredményben is megmutatkozott. A tartalékjátékosok nagyszerűen álltak be és nagy segítséget nyújtottak. Ez igazi csapatmunka volt! Gratulálunk!

Következő meccs: Május 11., szombat, 10: Várda LA-Illés Akadémia.

Alapcsoport

Nyíregyháza Spartacus - Pécsi MFC 3-1 (2-0)

Spartacus: Papik - Vaidych, Bagoly (Selymes), Melich, Sándorfi (Ling), Máté, Kovács (Berezhnoi), Makó (Bába), Juhász, Polyák, Kondor. Edző: Papp Ákos.

Gól: Máté (9.), Bagoly (15.), Bereznoj (85.)

Következő meccs: Május 11., szombat, 10: ZTE-Szpari.


 

U15. Kiemelt csoport

Következő meccs: Május 11. 14: Puskás Akadémia - Várda LA.

Alap csoport

Következő meccs: Május 18. szombat, 10: Szpari-Kaposvár (városi stadion) 

U14. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Diósgyőri VTK 2–1 (0–0)

Várda LA: Kocserhan – Gyarmati, Suba, Licz (Tiscsenko), Dovhanics, Helmeczi, Hadházi (Jurik), Dovbak, Dzsatalov (Tkacs), Hizsnjak, Kovbaszjuk. Edző: Katona György

Gól: Hadházi (53.), Dovbak (57.), illetve Farkas (62.).

Katona György: – Ismét jó felfogásban léptünk pályára. Igazi melós mérkőzés volt sok párharccal, felvettük a kesztyűt a jó képességű Diósgyőrrel szemben. Egy-egy periódusban játékban is jobbak voltunk, igaz, hogy kevesebbet birtokoltuk a labdát, de hatvan percig nagyon veszélyesek voltak a kontráink. Az utolsó húsz percben beszorultunk, de nagyon szervezetten védekeztünk, így megérdemelten nyertünk. Gratulálok mindenkinek! Győzelmünket olyan szakembernek ajánljuk, aki sajnos három éve már csak fentről figyel minket, és akinek nagyon sokat köszönhet a megye felnőtt és utánpótlás labdarúgása. A neve Neumann Gábor. Emlékét megőrizzük!

Alapcsoport, Kelet

Nyíregyháza Spartacus- Debreceni EAC 3-0 (2-0)

Spartacus: Szilva - Dankó, Nagy B.(Varga), Villás (Szász), Ferenc(Papp), Túróczi, Gönczör (Anda), Czifra, Gál, Csáki, Kalló. Edző: Magyar Gábor

Gól: Kalló (19.), Csáki (37.), Czifra (53.).

Következő meccs: Május 11., szombat, 14: Gödöllő-Szpari.

A Szpari második gólját Csáki Bence (balról a második) szerezte
Fotó: Mán László

 

U13. Észak-kelet

Nyíregyháza Spartacus FC–Várda Labdarúgó Akadémia 4–3

Spartacus: Varga- Száfta (Nagy), Kosztyu (Muskóczki), Kicsák, Jacsó (Balla), Kenyeres (Oláh), Madura (Ferenczi), Hanusi (Barta), Sallai M. Edző: Marcsek Zoltán.

Várda LA: Halász – Takács, Skurak, Kulik, Csendes, Povhanics, Paronai, Simkiv, Szpivák. Csere: Sajtos, Popovics, Kapitány, Orgován Cs. Edző: Oláh Levente

Gól: Hanusi (19.), Szpivák (öngól, 67.), Sallai M. (76. és 80.), illetve Povhanics (44. és 53.), Simkiv (47.).

Oláh Levente: – A vereség ellenére jó felfogásban játszottunk, hatvan percig kontrolláltuk a mérkőzést és tetszetős támadásokat vezettünk. A hazai csapat kellemetlen stílusban játszott, a védekezésre helyezte a hangsúlyt, és zárt védekezésből próbált kontrákat vezetni. Ezeket a szituációkat sikerült levédekezni, kevés lehetőséget engedtünk nekik. A végére elfáradt a csapat és a Nyíregyháza kihasználta fizikális fölényét. Sajnálom a fiúkat, mert nem érdemeltünk a mai játékunk alapján vereséget, de ilyen a foci.

Következő meccs: Május 11., szombat, 12: Várda LA-DVSC és Szpari-Sajóvölgye (városi stadion)

 

U12. Észak-kelet

Nyíregyháza Spartacus FC–Várda Labdarúgó Akadémia 0–5

Spartacus: Bukovinszki, Spekker, Szabó, Hatházi, Torresan, Nagy G., Tamás, Seregi, Kovács. Csere: Ágoston, Papp, Szilágyi, Fodor, Tóth, Heidinger, Hengsperger, Sinka. Edző: Majoros Ádám

Várda LA: Éles – Obsitos, Varga, Balogh, Németh, Sztolykó, Vaszilykiv, Beresnyák, Osztroha. Csere: Mészáros (kapus), Koszta, Nagy, Illés, Fráter. Edző: Baksa Zoltán

Gól: Osztroha (37.), Németh (40. és 73.), Illés (57.), Fráter (78.).

Baksa Zoltán: – A nagy meleg ellenére a csapat nagyon jó felfogásban játszott végig. A mérkőzést kézben tartva megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak!

Következő meccs: Május 11., szombat, 10: Várda LA-DVSC. 14: Szpari-Sajóvölgye (városi stadion).

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában