Futsal

2024.04.22. 14:53

Kisvárdai csapat nyerte a nagyszabású Centrum Futsal országos döntőt

Két nap izgalmas mérkőzésein van túl a VII. Centrum Futsal országos döntőbe került 12 csapat.

A győztes csapat

Forrás: tudósítónktól

Az eseménynek Nyírbátor adott otthont a Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tornacsarnokában.

A 41 centrumból közel 120 egyesület nevezett, amelyből a 12 legjobb iskola vehetett részt a döntőn. Az ország minden pontjáról érkeztek játékosok, vármegyénkből a Kisvárdai Szakképzési Centrum Rákóczi csapata versenyzett.

– Évek óta szervezzük ezt a nagyszabású országos döntőt azért, hogy olyan közösségi életet formáljunk a szakképzési centrumok diákjai között, amely által jobban megismerhetik egymást és bemutathatják sportteljesítményüket. A szervezés több hónappal korábban indult el a regionális selejtezők miatt – mondta Kiss Zoltánné igazgatónő.

– A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni – idézte Ernest Hemingway gondolatát Rostás János Tibor, a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja. – Minden vereségből lehet tanulni és okulni. Szívet melengető érzés volt látni, hogy a játékosok milyen sportszerűen figyeltek egymásra. Továbbra is azon leszünk, hogy a 2016-ban elindított kezdeményezést támogassuk és legyen folytatása.

A sportszerű, magas színvonalú játék mellett a dobogó legfelső fokára a kisvárdai csapat állhatott fel.

Különdíjasok

Fair Play Csapat: Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum - ANDRÁSSY DSE
Fair Play játékos: Mészáros Vince Ferenc;
Legjobb mezőnyjátékos: Babych Maxim
Legjobb kapus: Tóth Kornél
Gólkirályok: Horváth Szabolcs Zsolt, Sáreczki Szabolcs, Dinawi Sedi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában