Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.04.23. 20:18

Ebben ennyi volt, tisztességesen helytálltak

A Ferencváros tíz góllal győzött Kisvárdán, de a házigazdáknak nincs miért szégyenkezniük.

Szon.hu

Novak Erin ellenállhatatlan volt

Fotó: Dodó Ferenc

Csak egy szusszanásnyi idő jutott a vasárnapi Győr elleni mérkőzés után a Kisvárda Master Good SE kézlabdázóinak. Kedden a 20. forduló nyitómérkőzésén újabb izmos feladat várt Karnik Szabináékra, a Ferencváros érkezett Kisvárdára.
Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, megfontoltan szőtték támadásaikat, Novak Erin eredményes játékával tartották a lépést a zöld fehérekkel. Hátul pedig jól szűrték meg a még nem üzemi hőfokon üzemelő Fradi-támadógépezetet. Az azonban látszott, hogy ha nem figyelnek, rutinos ellenfelük minden hibát könyörtelenül megbüntet. Nem csökkent azonban koncentrációjuk, olyannyira nem, hogy Szabó Lili góljával egy volt a differencia a felek között. Ezt követően megrázta magát a Ferencváros, ritmust váltott, beindult Klujber Katrin és a sokat hibázó Malestein helyére érkező Kovács Anett és számukra megnyugtató, hat gólos előnyt alakítottak ki, Allan Heine időkérést követően Simon Petra révén ehhez még egyet hozzá tettek a szünetig. 
Fordulás után bátor támadójátékkal rukkolt elő a Kisvárda, Novak Erin átmentette jó formáját a második játékrésre, irtózatos bombát ragasztott a jobb fölsőbe. Mátéfi Dalma is elkapta a fonalat, Hársfalvi Júlia ejtésénél volt résen., Tartotta a különbséget a Kisvárda, közelebb azonban nem sikerült zárkózniuk, mert szinte minden találatukra volt válasza a zöld-fehéreknek. A nyugodt mederbe folyó mérkőzést egy vitatott büntető élénkítette fel, Novak Erin lövése Janurik Kingáról vágódott a hálóba, a hevesen reklamáló kapus szerint a fejét érte a lövés. Talán ez paprikázta fel Márton Grétáék, feljebb kapcsoltak egy sebességgel és a Kisvárda legapróbb hibáit is kihasználva növelték előnyüket. Simon Petra góljával először vezetett a Ferencváros tíz góllal (23–33). A különbséget meg is tartották a végéig, így ahogy várható volt, magabiztos győzelmet arattak.A Kisvárdának sem kell szégyenkeznie azonban a mutatott játék miatt.
Kisvárda Master Good SE–FTC-Rail Cargo Hungary 26–36 (13–20)
Kisvárda, 400 néző. V.: Bátori, Szécsi.
Kisvárda: Mátéfi – Akijama 1 (1), Karnik 3 (1), Kovalcsik B. 2, Szabó L. 3, Novak 9 (2), Mérai 1. Csere: Leskóczi (kapus), Siska, Bucsi 4, Juhász 1, Gém 2, Makó. Edző: Józsa Krisztián.
FTC: Böde-Bíró – Malestein 5, Klujber 5, Kisfaludy, Cvijics 3, Bölk 9, Márton 2. Csere: Janurik (kapus), Simon 6 (1), KOVÁCS A. 5, Kukely A. 1, Hársfalvi. Edző: Allan Heine.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–3. 11. p.: 4–8. 18. p.: 9–10. 24. p.: 10–16. 28. p.: 13–19. 35. p.: 16–22. 42. p.: 19–25. 48. p.: 22–29. 52. p.: 23–33. 58. p.: 26–34.
Kiállítások: 2, illetve 4 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 1/1.
MESTERMÉRLEG
Józsa Krisztián: – Gratulálok a Ferencvárosnak, de magunknak is gratulálhatok, mert jó mérkőzést játszottunk ellenük. Nagy energiával léptünk a pályára és rengeteg olyan pozitívuma volt a mérkőzésnek, amelyből főleg a velünk egy szinten lévő csapatok ellen tudunk majd profitálni. A szezon legjobb játékát nyújtotta Novak Erin, de mellette is voltak jó teljesítmények.
Allan Heine: – Nekünk ez volt a második mérkőzésünk a válogatottszünet után, amelyen több erőt mutattunk, mint Kozármislenyben. Sikerült visszarázódnunk a bajnokság ritmusába, büszke vagyok a csapatra, hogy magabiztos győzelmet arattunk. Kevesen voltunk, ezért nagyon oda kellett figyelni, hogy mindenki megfelelő terhelést kapjon, hiszen hétvégén fontos Bajnokok Ligája mérkőzés vár ránk.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában