Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.03.22. 14:57

Bajnoki ritmusra kapcsolnak

A Kisvárda Master Good SE szombaton egy hónap után játszik ismét tétmérkőzést.

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

A kozármislenyi győzelmet követően szombaton a NEKA vendégeként folytatja bajnoki szereplését a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapata. Az eredeti program szerint március 16-án a Debrecen ellen léptek volna pályára, a hajdúságiaknak azonban akkor Bajnokok Ligája összecsapása volt, ezért a találkozót áprilisra tettét a felek. Nem telt azonban eseménytelenül a mögöttük hagyott egy hónap.
Öt válogatott játékosuk volt távol, Novak Erin és Ivana Djatevska két-két Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen lépett pályára, Juhász Gréta az Európa-kupában szintén két alkalommal játszott, japán légiósuk, Akijama Nacumi hazája válogatottjával Spanyolországban készült az olimpiai selejtezőtornára, Szabó Lili pedig a junior válogatott tagjaként vett részt a dabasi Négy Nemzet tornáján.
– A Kozármisleny elleni mérkőzést követő első két hétben válogatottjaink nélkül a fizikális állapot szinten tartására, javítására helyeztük a hangsúly. Emellett egyéni fejlesztésére fókuszáltunk, amely kiemelten fontos a fiatal játékosoknál, hogy előre tudjanak lépni – kezdte érdeklődésünkre Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője. – Aztán amint kiegészültünk, csapatként mind támadásban, mind védekezésben olyan feladatokat végeztünk, amelyből profitálhatunk a bajnokság hátralévő mérkőzésein.
A meccs nélküli időszakban két edzőmérkőzést is játszott a Kisvárda a Békéscsaba ellen.
– Ezeken a találkozón olyan taktikai elemeket gyakoroltunk, amelyekkel eredményesek lehetünk a jövőben. Az első meccsen a védekezés kapott külön hangsúlyt, másnap pedig a támadásvezetés került előtérbe. Azt gondolom, hogy pozitív szájízzel zárhattuk ezeket az edzőmérkőzéseket.
Az azóta eltelt két hét azonban már a NEKA elleni mérkőzés jegyében telt. A balatonboglári csapatnak jelenleg két pont a lemaradása a 11. helyen posztoló Kisvárdával szemben, így a vendégeknek kiemelten fontos ez a találkozó.
– Fizikálisan nagyon jó állapotban van a csapat és taktikailag is alaposan felkészülten várjuk ezt a számunkra nagyon fontos mérkőzést. Azt gondolom, hogy nagy meglepetést nem tud szerezni már egyik csapat sem a másiknak, hiszen túl vagyunk a bajnokság felén. Ha pedig mégis így lesz, akkor menet közben fogunk rá reagálni. A NEKA nagyon sokat fejlődött az idény során, egyre érettebb játékot mutatnak. Nem könnyű ellenük játszani, alaposan megnehezítik, főleg hazai pályán ellenfeleik dolgát. Úgy vélem, hogy a pillanatnyi forma, apró nüanszok és a kiemelkedő egyéni teljesítmények fognak dönteni a bajnoki pontok sorsáról. Bízok a lányokban, hogy meg tudják oldani ezt a nem egyszerű feladatot – zárta Józsa Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában