Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2023.11.26. 16:34

Hetet vágott a Nyíregyháza

A Spartacus kiütéses, nagyarányú győzelmet aratott Csákváron.

Hétszer ünnepelhettek gólt a Szpari játékosai.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A labdarúgó NB II. tizenhatodik fordulójának rangadóján a magabiztos, hatpontos előnnyel a tabella második – feljutást érő – helyén álló Nyíregyháza Spartacus FC a hatodik Csákvár otthonában vizitált. 

Kellemetlen, csípős hideg fogadta a csapatokat, a délelőtti havazás nyomán a lelátó alatti területen megmaradt a hó is. Bőven voltak hiányzók mindkét oldalon, a hazaiaknál eltiltás miatt nem számíthatott Murka Benedek és Farkas Aurél játékára Tóth Balázs vezetőedző, míg a vendégeknél a piroslapos Baki Ákos mellett a legutóbbi fordulóban megsérült Nagy Barnabás, Rjasko Mihály és Toma György nem lehetett ott a szabolcsi keretben.

Öt perc alatt két gól

Bekezdett a Nyíregyháza, persze ehhez kellett, hogy az Aqvital FC játékosai "az öltözőben maradjanak", amelyet kihasználva a Szpari öt perc alatt kétszer is bevette Pécsi Ármin kapuját. A negyedik percben Myke Ramos tört előre, majd lőtt a jobb alsó sarokba, aztán a középkezdés után, a megzavarodó védők között, ismét Ramos ugrott ki, aki remekül passzolt Géresi Krisztiánhoz, utóbbi pedig köszönte szépen és megduplázta a nyírségi előnyt. A folytatásban próbálta a magát összeszedni a hazai alakulat, ellenben a huszadik percben a Ramos, Géresi duó lemásolta a második találatát, így máris háromgólos vendég előny köszönt vissza az eredményjelzőről. A játékrész folytatásában is a Spartacus játszott veszélyesebben, de a nagyszünetig újabb találat már nem született. 

A második negyvenöt perc is éppúgy kezdődött mint az első, alig három percre volt szükség ahhoz, hogy ismét megzörrenjen a hazai háló. Kesztyűs Barna indította Géresi Krisztiánt, aki a bal oldalon Kovácsréti Márkot játszotta meg. A beívelésre Nagy Dominik érkezett, és bólintott magabiztosan a kapuba.  Alig öt perccel később ismét Nagy Dominik indult meg remek ütemben, visszagurította a labdát, amit Kesztyűs Barna tizenkilenc méterről a jobb felső sarokba bombázott.

Nem tört meg a lendület

A hatvannyolcadik percben aztán szépített a hazai csapat, egy szabadrúgás után Babós Levente fejelte tovább a labdát, Simon András pedig a kapuba bólintott. Ezt azonban nem nézte jó szemmel a Nyíregyháza, és szinte azonnal jött is a válasz. Herjeczki Kristóf ment el a jobb oldalon, beadására Novák Csanád érkezett jól középen, és passzolt a kapuba. A következő gólra sem kellett túlontúl sokat várni, három perccel később alakult ki a végeredmény, egy jobb oldali beadást követően Géresi Krisztián tette fel az i-re pontot, megszerezve a csapat hetedik, míg saját maga harmadik találatát. 

Összességében óriási sebességbeli különbség volt a két együttes között. A Csákvárnak semmi sem sikerült, a feljutásra pályázó Nyíregyházának ellenben minden összejött, s igazi örömfocit bemutatva megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. 

Labdarúgás: NB II., 16. forduló
Aqvital FC Csákvár–Nyíregyháza Spartacus FC 1–7 (0–3)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, v.: Rúsz (Punyi, Márkus).
Csákvár: Pécsi – Nathaniel, Papucsek (Babós, 53.) Karacs, László N. (Gregor, 53.) – Szakály D. (Juhász L., 75.), Mészáros D., Major M. (Gazdag V., 65.) – Tamás N., Nagy Z. (Simon A., szünetben), Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs.
Nyíregyháza: Dala – Tamás O., Alaxai, Gengeliczki – Farkas B. (Németh B., 80.), Sigér Á., Kesztyűs, Kovácsréti (Pataki, 75.) – Géresi (Gresó, 75.), Ramos (Novák, 65.), Nagy D. (Herjeczki, 65.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Simon A. (68.), illetve Ramos (4.), Géresi (5, 20., 72.), Nagy D. (49.), Kesztyűs (54.), Novák Cs. (69.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában