Kosárlabda, NYÍKSE

2023.09.19. 13:31

NYÍKSE: a saját nevelésű fiataljainkra építünk

Az NB II.-ben indul a 2023-2024-es szezonban a NYÍKSE-Szegfű Bútor.

Gombkötő Norbert, Dr. Zajácz Tamás, Balogh Béla és Brane Savic (b-j).

Fotó: NYÍKSE

Két hazai mérkőzéssel kezdi meg szereplését a férfi kosárlabda NB II. soron következő kiírásában a NYÍKSE-Szegfű Bútor. Mint arra emlékezhetünk, a gárda az előző idényt az NB I./B zöld csoportjában töltötte, ahová ezúttal is felkérték, ám elsődlegesen az utánpótlás-nevelésre helyezve a legfőbb hangsúlyt, ezzel a lehetőséggel most nem kívánt élni.

Koncepciót váltottak

– Nagy reményekkel vágtunk neki a tavalyi szezonnak és azt hiszem, hogy az idény végére sikerült is felvennünk az NB I./B ritmusát, azonban egy láncszem hiányzott ahhoz, hogy előrébb lépjünk – mondta el a NYÍKSE sajtóeseményén az egyesület elnöke, Balogh Béla. – A koncepcióváltás mellett tettük le  a voksunk, így a soron következő idényben a saját nevelésű fiataljainkra kívánjuk építeni a csapatot, bár a rutinosabb játékosaink közül Skorcov Gergő, Tisza Bálint és Verba Szabolcs is maradt. Felkértek ugyan bennünket a magasabb osztálybeli szereplésre, de a cél egyértelműan az, hogy nagyobb terhelést biztosítsunk a fiataloknak. 

A szakmai munkát továbbra is Brane Savic irányítja, aki reméli, hogy a rájátszásba vezetheti fiatal csapatát.

– Minden feltétel adott volt ahhoz, hogy megfelelő munkát végezzünk, de azt be kell látnunk, hogy egy minőségi játékos hiányzott ahhoz, hogy a rájátszásért küzdjünk az NB I./B-ben – vélekedett az elmúlt idényről a vezetőedző. – A mostani keretben számos olyan játékos kap helyet, akit egészen kicsi kora óta ismerek, így tisztában vagyok azzal, hogy mire lehetnek képesek. Szokniuk kell még a felnőtt mezőnyt, de nem aggódom, mert hatalmas bennük a bizonyítási vágy. Próbálunk visszatérni az alapokhoz, arra törekszünk, hogy az elkövetkezendő években beépítsük a csapatba a helyi tehetséges fiatalokat. 

A felnőtt csapat október 6-án a Tiszakécske csapatát fogadja a bajnokság nyitányán, míg október 27-én a Békés látogat Nyíregyházára, a mérkőzéseket a Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium tornatermében játsszák.

Serdülő tornát rendeznek

A NYÍKSE munkája azonban nem csak az NB II.-es csapatról szól, Gombkötő Norbert irányításával ugyanis nem kevesebb, mint tizenhét korosztályos csapatuk érdekelt az utánpótlás-bajnokságokban. Mindezek kapcsán szeptember 23-24-én Dr. Zajácz Tamás (MEDhUSA) támogatásával  és Dr. Kovács Ferenc fővédnökségével négycsapatos fiú serdülő tornát rendeznek, amelyen a NYÍKSE mellett a Nyíregyházi Sportcentrum, az Egri KOK és a MEAFC vesznek részt. 

– Ebben  a korcsoportban nem nagyon rendeznek felkészülési tornákat, így rendhagyó és egyben hagyományteremtő szándékkal hívjuk az eseményt életre  – tért ki a hétvégi rendezvényére  Gombkötő Norbert. – Kimondottan erős ellenfeleket hívtunk meg éppen azért, hogy kihívás elé állítsuk a két hazai csapatot. MN
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában