Nyíregyháza

2024.04.22. 12:21

Kórustalálkozó – evangélikus iskolák diákjai jártak Nyíregyházán

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihály

Nyíregyházán találkoznak az ország evangélikus diákkórusai, mintegy 250 diák énekelt a nyíregyházi evangélikus nagytemplomban pénteken délután. A kórusok éneklése előtt áhítatot tartottak, majd Majorosné Lasányi Ágnes az Evangélikus Pedagógiai Intézet igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően a házigazda intézmény, a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója Pampuch Zoltán örömét fejezte ki, hogy a nyíregyházi intézmény adhat otthont a rangos találkozónak, amelyben megcsillanthatják tehetségüket a fiatalok.

 A találkozón minősítéseket is kiosztott a zsűri. 

A Gyurátz Kamarakórus  (Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, Pápa) “B” kategóriában kértek minősítést,  ezüst minősítést kaptak.

 A Gloria Gyermekkórus (Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Nyíregyháza )  “B” kategóriában kértek minősítést és arany minősítést kaptak. 

A Campanella Gyermekkar  (Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola, Albertirsa) nem kértek minősítést, a teljesítményüket elismerő oklevéllel értékelte a szakmai bizottság.

 A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és AMI Nagykórusa  “A” kategóriában kértek minősítést, arany minősítéssel térhettek haza. 

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kórusa “A” kategóriában kértek minősítés , a kórusnak arany diplomával minősítést ítélt oda a zsűri. 

( Majorosné Lasányi Ágnessel az evangélikus iskolákba járó diákok tehetséggondozásáról is beszélgettünk, cikkünket később olvashatják el.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában