Kirándulás

2020.08.24. 09:15

A négy fal közül a természetbe

Megyénk szatmár-beregi térségének látnivalóit kereste fel nemrégiben az Ezüst-kor Egészségügyi Nyugdíjasok Egyesülete.

Különleges koszorúval érkeztek nagyjaink emlékhelyeihez az egyesület tagjai, Maroda Béláné saját kezűleg, gyöngyökből formálta a tisztelet virágait

Forrás: Egyesület

Lenyűgöztek minket a templomok, fejfás temetők, nemkülönben a nyugalmat és békét árasztó táj. Árpád-kori templomok nyomába eredve jártunk Csarodán, a tákosi tapasztott templomnál, majd a szatmárcsekei csónakfejfás temetőbe vezetett az utunk. Működés közben „értük tetten” a tarpai szárazmalmot és a túristvándi vízimalmot is. Tákoson Simon Józsefné Lukovics Irén, aki 1970-ben kapta meg a Népművészet Mestere kitüntetést, csodálatos hangjával bűvölt el minket, örömmel énekeltünk vele. Tündérmező vándorútjain Móricz Zsigmond emlékházát is felkerestük, szó esett a régi paraszti kultúráról, valamint az író életéről, munkásságáról is. Koszorúval és tisztelettel adóztunk nagy költőnk, Kölcsey Ferenc emlékének is Szatmárcsekén. ­Felüdülés volt ilyen szép tájakon, helyszíneken kirándulni a hosszú bezártság után, megérintette a szívünket az ott élő emberek (vendég)szeretete.

- Mráz Lászlóné kulturális programszervező -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában