Helyi közélet

2018.04.27. 15:15

Polgárőrök segítik a projektet

Nyírpazony - Korszerűbb út, vele párhuzamosan kényelmes kerékpárút épül a Kabaláson és a környékén élők örömére.

Nyírpazony - Korszerűbb út, vele párhuzamosan kényelmes kerékpárút épül a Kabaláson és a környékén élők örömére.

Alighanem nagybetűs évként tartják majd számon a 2018-as esztendőt Kabalás életében, ugyanis júliusban várhatóan megvalósul az a – település útkorszerűsítésére irányuló – 150 millió forintos beruházás, amely egy füst alatt a kerékpáros közlekedés biztonságosságát is megteremti.

Bírság helyet ajándék

Dubay László, Nyírpazony polgármestere ennek kapcsán tartott tájékoztatót április 24-én a helyi polgárőrök részére, egyúttal azokat a feladatokat is kijelölték – ilyen a tulajdonvédelem, illetve a közlekedők segítése –, amelyekkel a polgárőrök a beruházás zökkenőmentes megvalósítását tudják segíteni. A tájékoztató után az egyesület és a rendőrség közös közlekedési akciót tartott, ennek során viszont nem csak a gépkocsivezetőket állították meg, de a kerékpárosokat is górcső alá vették. Sajnos több kerékpárost is azon kaptak, hogy világító eszközök nélkül közlekedtek, ám ezúttal nem büntetést szabtak ki rájuk, hanem térítésmentesen megajándékozták őket azokkal az első vagy hátsó lámpákkal – kinek mire volt szüksége –, amelyekhez az önkormányzat és az egyesület pályázati úton jutott hozzá.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában