Helyi közélet

2016.11.05. 16:26

Ezt írta a Kelet 70, 50 és 40 éve – Szeszegyedárusági nyomozók razziája

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1946-os, 1966-os és 1976-os november 5-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1946-os, 1966-os és 1976-os november 5-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. november 5., kedd

Ellenőrzés a szeszfronton

A Magyar Pénzügyminisztérium Szeszegyedárusági csoportjának nyomozói váratlanul megjelentek Szabolcs vármegyében, ahol a mezőgazdasági szeszfőzdék illegális burgonyavásárlását és annak szesszé feldolgozását ellenőrizték. A Magyar Pénzügyminisztérium drákói intézkedése azért vált szükségessé, hogy a szeszgyárak a dolgozók, illetve a közellátás elől el ne vonhassák és tilalomellenesen fel ne használhassák a szeszgyártásra az amúgy is nélkülözhetetlen burgonyát. A szeszgyárak megértéssel fogadták a hatóságok korábbi tiltó rendelkezéseit, s belátták azt, hogy a burgonyára elsősorban a dolgozóknak és természetesen a közellátásnak van szüksége. Így remélhető, hogy a burgonyaellátás a jövőben fokozottabbá válik, és mint eddig is, Szabolcs vármegye lesz az ország éléskamrája.

Ötven éve írtuk

1966. november 5., szombat

Csapataink a feljutás kapujában

Miután megyénk valamennyi járásában véget értek a járási labdarúgó-bajnokságok, s az első helyen végzett csapatok elküldték nevezésüket a Megyei Labdarúgó Szövetséghez, az elkészítette a megyei II. osztályba jutásért kiírt osztályozók menetrendjét, csoportbeosztását. A tíz járási bajnok mellett részt vesz az osztályozón a nyíregyházi városi bajnokság első helyezett együttese, a Borbánya is. A tizenegy csapatot négy csoportba osztották. Érdekesség, hogy a II. csoportban csak két csapat van, s e két együttes oda-vissza alapon mérkőzik egymással.

Negyven éve írtuk

1976. november 5., péntek

Új kollégium Tiszadobon

Tiszadobi Ilku Pál Gyermekváros – 1976. november 4-étől ez a neve a tiszadobi gyermekvárosnak. Ilku Pál, az 1972-ben elhunyt művelődésügyi miniszter volt az egyik kezdeményezője az ország nevelőotthonai fejlesztési programjának. Az ünnepélyes névadó egyben alkalmat nyújtott az új létesítmények felavatására is: egy 100 személyes kollégiummal, egy nagyszerű tornacsarnokkal, 400 személyes konyhával, ebédlővel, központi fűtéshez alkalmas kazánházzal gazdagodott a háromszáz gyermeknek otthont adó intézmény. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában