suli

2019.05.10. 16:32

A szakképzés ifjú tehetségei

Mi más tehetné fel a tanév végére a koronát, mint az elismerés: dicséret a diákoknak szorgalmukért, és köszönet a pedagógusoknak a tehetséges fiatalok útjainak egyengetéséért.

Egy sikeres és hosszú karriert alapoznak meg azok a középiskolások, akik kitartóan haladnak előre és a szakmájukban folyamatosan fejlődnek. A nyíregyházi középiskolások, mérnök- és technikus növendékek kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az országos versenyeken, sőt, voltak, akik nemzetközi szinten is jó hírét vitték a Nyíregyházi Szakképzési Centrumnak, így Nyíregyházának is – emelte ki köszöntőjében Jászai Menyhért alpolgármester a Nyíregyházi Szakképzési Centrum ünnepségén, ahol a központhoz tartozó középiskolák tanulóinak, országos tanulmányi – és szakmai versenyeken elért sikereit méltatták.

Rangos versenyeken álltak helyt

Az ünnepségen a diákok adtak műsort, majd az oklevelek átadása előtt Gurbánné Papp Mária, a centrum főigazgatója sorolta fel, milyen megmérettetéseken ( XII. Szakma Sztár Fesztivál, Országos Tanulmányi Verseny, Szakma Kiváló Tanulója Verseny, Autotechnika Országos Tanulmányi Verseny, Országos Tudományos Diákkonferencia) álltak becsülettel helyt diákjaik, majd gratulált nekik.

A jutalmazott 48 fiatal mindegyike legyen büszke az eredményeire, ők a szakmák ifjú tehetségei, teljesítményükben benne van a tudásuk, kitartásuk és jövőjük. Rengeteg lehetőség áll előttük: továbbtanulhatnak, egyetemre jelentkezhetnek, de dolgozhatnak is, hiszen munkájuk a gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen: égető szükség van a kiváló szakemberekre itthon.

Jó érzés volt ott lenni a rangos versenyeken, és a mérnöki, informatikai, vízügyi szakmákban, vagy az egészségügyi tudományos területen elhozni az értékes díjakat, csillogó érmeket. Az idén először az egyik diákunk kapja a „Szakképzésért díjat”.

Tóth Bence neve immár nemzetközileg ismert: a gyulaházi diák – 12. évfolyamos a Bánkiban – legismertebb munkájával, a siketek számára fejlesztett jeltolmács kesztyűvel a XXV. Ifjúsági Innovációs Verseny dobogósaként beírta nevét az új generációs innovátor – mérnökök közé – hangzott el.

A végzősök közül sokan hátra is dőlhetnek, hiszen a versenyeken elért eredményeik felmentik őket egyes vizsgák alól.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában